ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Πικάσο, Μονέ, Ματίς, Καντίνσκι, εν ώρα δημιουργίας στα εργαστήριά τους [βίντεο]


Είναι από τους πιο μεγάλους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και τα έργα τους έχουν πουληθεί έναντι υπέρογκων ποσών


Οι περισσότεροι περνούσαν πάρα πολλές ώρες στο εργαστήρι τους, δουλεύοντας ξανά και ξανά πάνω στα έργα τους. Μόνοι τους και άλλοτε με την μούσα τους ή συγγενείς τους ζωγράφιζαν, σχεδίαζαν, έσβηναν, διόρθωναν και πάλι από την αρχή.
Σπάνια δέχονταν κόσμο και γι' αυτό τα παρακάτω αποσπάσματα είναι εξαιρετικά σπάνια.



Πάμπλο Πικάσο, 1950



Το βίντεο το γύριζε ο ίδιος ο Πικάσο, στο οποίο ο 68χρονος Ισπανός ζωγραφίζει σε γυαλί στο στούντιο στο χωριό Vallauris, στη γαλλική Ριβιέρα. Το απόσπασμα είναι από την ταινία «Μία επίσκεψη με τον Picasso»1950, με σκηνοθέτη τον Βέλγο Paul Haesaerts.


Κλοντ Μονέ, 1915



Είναι η μόνη γνωστή ταινία μικρού μήκους του Γάλλου ιμπρεσιονιστή Κλοντ Μονέ, σε ηλικία 74 ετών. Ο ίδιος παίρνοντας έμπνευση από τον κήπο του στο Giverny, ζωγραφίζει μια λιμνούλα με κρίνους. Το βίντεο γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1915 από τον Γάλλο ηθοποιό και δραματουργό Sacha Guitry για την πατριωτική ταινία του Α Παγκοσμίου Πολέμου εποχής, «Ceux de Chez Nous» .


Alberto Giacometti, 1965



Αν και ο Giacometti είναι διάσημος για τα λεπτά, επιμηκή γλυπτά ανθρώπινης μορφής, στο παρακάτω βίντεο κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο Ελβετός καλλιτέχνης στο παραπάνω απόσπασμα ζωγραφίζει θεμελιώδεις γραμμές ενός πορτρέτου στο στούντιο στο Παρίσι. Το βίντεο είναι γυρισμένο το 1965, περίπου ένα χρόνο πριν πεθάνει.


Πιερ Ογκίστ Ρενουάρ, 1915



Σε αυτό το βίντεο ο ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Ρενουάρ, ο οποίος υπέφερε από σοβαρή ρευματοειδής αρθρίτιδα, ζωγραφίζει με τη βοήθεια του γιου του. Την τελευταία δεκαετία της ζωής του, όπου γυρίστηκε και το βίντεο, τα χέρια του 74χρονου Ρενουάρ ήταν παραμορφωμένα. Ο 14χρονος γιος του ζωγράφου Claude φαίνεται να τοποθετεί το πινέλο στο μονίμως σφιγμένο χέρι του Ρενουάρ.


Wassily Kandinsky, 1926



Όταν γυρίστηκε το βίντεο, ο Καντίνσκι ήταν περίπου 49 ετών εκείνη την εποχή και δίδασκε στο Bauhaus. Το 1926, ο σκηνοθέτης  Hans Cürlis παρέλαβε το σπάνιο υλικό του Ρώσου ζωγράφου, στο οποίο εφάρμοζε χρώμα σε ένα κενό καμβά στην γκαλερί του στο Βερολίνο.


Ανρί Ματίς, 1946



Ο Γάλλος καλλιτέχνης Ανρί Ματίς εμφανίζεται παραπάνω, όταν ήταν 76 ετών, κάνοντας ένα σκίτσο με κάρβουνο του εγγονού του, Gerard, στο σπίτι και το στούντιό του στη Νίκαια. Το κλιπ είναι από μια ταινία 26 λεπτών του François Campaux για τo γαλλικό Τμήμα Πολιτιστικών Σχέσεων.

Πηγή: Πικάσο, Μονέ, Ματίς, Καντίνσκι, εν ώρα δημιουργίας στα εργαστήριά τους [βίντεο] |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...