ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

«Πόλεμο» μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη από το 2016 με πρωταγωνιστή και την Ελλάδα αναφέρει Αμερικανός αναλυτής!

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό συγγραφέα και ιδεολόγο Πάτρικ Μπιουκάναν  η ιδέα της δημιουργίας των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» πεθαίνει, και μαζί της διαλύεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Την 1η  Ιανουαρίου 2002, όταν εισήχθη το ευρώ σε κυκλοφορία, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Πείτε αντίο στην μητέρα ήπειρο», στο οποίο  έκανα μια πρόβλεψη για το αναπόφευκτο θάνατο της Ευρώπης. Από τότε έχουν παρέλθει  14 χρόνια», είπε ο Buchanan σε αμερικανικά ΜΜΕ  .

Το 2015, οι μετανάστες από την Μέση και εγγύς Ανατολή έφτασαν το 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Η ΕΕ  αναγκάστηκε να δωροδοκήσει  την  Τουρκία  για να κρατήσει τους  μουσουλμάνους μετανάστες από το να διασχίζουν τα ελληνικά νησιά, και από εκεί να μεταβαίνουν κατά χιλιάδες στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, αλλά είναι απίθανο να σταματήσει την ροή τους, σύμφωνα με  όλες τις  εκτιμήσεις.

«Σήμερα  η πρόβλεψή μου είναι ότι οι Ευρωπαίοι «Εθνικιστές» θα  ανακτήσουν  πλήρως το δικαίωμα να ελέγχουν τα εθνικά τους πεπρωμένα», κάτι το οποίο  φαίνεται ακόμα πιο πιθανό, δηλώνει ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας.

«Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, γλύτωσε στο παρά πέντε την απόσχιση της Σκωτίας, και τώρα  απαιτεί από την ΕΕ να επιστρέψει την  βρετανική κυριαρχία σε «επαρκή ποσότητα» για να ικανοποιήσει τους  συμπατριώτες του. Στους  οποίους είχε υποσχεθεί την ευκαιρία να ψηφίσουν για το δικαίωμα να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει ο  αρθρογράφος.

Πράγματι, η Βρετανία είναι ήδη το 2016  σε αναμονή για ένα δημοψήφισμα  «φωτιά» σχετικά με την ενδεχόμενη αποχώρηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ είναι σε  πλήρη αντίθεση με το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λε Πεν η οποία κέρδισε στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών το 2015.

Πολλοί Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Γαλλίδα «Ζαν ντ Άρκ»  θα φτάσει  στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017,  και θα τις κερδίσει λόγω  των μεταναστών. Άλλωστε τα δεξιά κόμματα σημειώνουν πρόοδο σε όλη την Ευρώπη, και η Ευρωπαϊκή Ένωση ευρίσκεται σε μεγάλη αμηχανία.

Το άνοιγμα των συνόρων στην Ευρώπη για να διευκολυνθεί το ελεύθερο εμπόριο, αποτέλεσε την «κερκόπορτα» από την οποία εισήλθαν και αλωνίζουν ανενόχλητοι οι τζιχαντιστές τρομοκράτες από την Μέση Ανατολή.

Η μαζική μετανάστευση προς την ΕΕ υποχρέωσε στην συνέχεια τα κράτη μέλη να θεσπίσουν ειδικά σημεία ελέγχου και  κλείσιμο των συνόρων, ενώ η συμφωνία του Σένγκεν για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών αγνοείται ή συχνά παραβιάζεται.

Ο Αμερικανός αναλυτής  Buchanan  θεωρεί ότι όλα αυτά είναι η αρχή της  κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  τουλάχιστον όπως την ξέραμε.

Τι θα ακολουθήσει;

Η οικονομική και πολιτιστική σύγκρουση μεταξύ του πλούσιου Βορρά και του Νότου της Ευρώπης, στο πρόσωπο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, συνεχίζει  ο ίδιος.!!

Επιπλέον, αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε  με τις  εχθρικές σχέσεις ανάμεσα σε Αθήνα και το Βερολίνο. Οι προκλήσεις και οι απειλές  ειδικά των Γερμανών είναι συνεχείς  προς την Αθήνα.

Οι Βόρειοι Ευρωπαίοι έχουν κουραστεί να παρέχουν επιδοτήσεις στα νότια της ηπείρου, και οι Νότιοι έχουν κουραστεί  από τις αδιάκοπες εκκλήσεις  τους για βοήθεια προς τα Βόρεια κράτη.

Υπάρχει μία έξαρση  τοπικού εθνικισμού σε περιοχές όπως η Σκωτία, η Φλάνδρα, η Καταλονία, η  Βενετία.

Ο πληθυσμός όλων αυτών των περιοχών έχει την τάση να διαχωρίζεται από την πρωτεύουσα που δεν  εκφράζει  πλέον τα συμφέροντά τους, την γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις, οι οποίες είναι σημαντικές για τη ζωή τους,  από την ιδεολογία της φράου Μέρκελ που έχει  την «οικονομία  ως πρώτη προτεραιότητα».

Από την άλλη πλευρά,  ο κίνδυνος που παραμονεύει αφορά τους χιλιάδες μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες αλλά και χώρες του τρίτου κόσμου.

Όλοι αυτοί δεν επιθυμούν να αφομοιωθούν, όπως συνέβη πριν από έναν αιώνα, κυρίως με τους χιλιάδες Ευρωπαίους Χριστιανούς αποίκους που κατέκλυζαν την Αμερική. 

Θύλακας των Ασιατών έχει  γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αφρικανοί και Άραβες μαζεύονται κατά χιλιάδες γύρω από το Παρίσι, οι Τούρκοι στο Βερολίνο.

«Τα παιδιά όλων αυτών ΟΜΩΣ, υπακούουν μόνο στα κελεύσματα για τζιχάντ εναντίον των Ευρωπαίων Σταυροφόρων οι οποίοι εισέβαλαν στα μουσουλμανικά εδάφη», δηλώνει ο Αμερικανός αρθρογράφος, προειδοποιώντας για εσωτερικό θρησκευτικό πόλεμο εντός της Ευρώπης.

Είναι δύσκολο να μην συμφωνήσει κανείς ότι το «κίνημα προς μια βαθύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει σταματήσει και κινείται  προς την αντίθετη κατεύθυνση, αποκαλύπτοντας ότι η ΕΕ ολοένα και καταρρέει της ιστορικής, εθνικής, ιδεολογικής και φυλετικής της ευθύνης.

Εάν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις, και το 2016,  σύμφωνα με τον Μπιουκάναν, «η ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης θα πεθάνει, και μαζί της η ΕΕ».

Αυτό εγείρει το ερώτημα για την τύχη της πιο επιτυχημένης οικονομικής και πολιτικής ένωσης στην ιστορία. Αυτό θα είναι άγνωστο και θα εμπεριέχει πολύ αίμα και πόλεμο.

Ενώ οι  πολυεθνικές, πολυπολιτισμικές, πολυγλωσσικές και πολυεθνοτικές Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι σε θέση να αποφύγουν την μοίρα που φαίνεται πολύ πιθανή  για την Ευρώπη. Δυσοίωνο το νέο έτος για την Ευρώπη που αναμένει ένα νέο τριακονταετή πόλεμο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Η Ευρώπη είναι «διχασμένη» με την Γερμανία λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους, αναφέραμε ότι η σκληρή και άκαμπτη στάση της Γερμανίας προς την Ελλάδα κατά την διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων του χρέους,  έχει διχάσει την κοινή γνώμη των Ευρωπαίων, με τους πολίτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες να είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που το Βερολίνο διεξήγαγε τις συνομιλίες.

Η ευρωπαϊκή ιστορία στην κυριολεξία υλοποίει ένα ιστορικό κύκλο που πάντοτε «κλείνει» με άσχημο τρόπο. Ίσως γιατί οι Ευρωπαίοι όπως οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι που έχουν τα ηνία της γηραιάς ηπείρου κάνουν συνεχώς και διαχρονικά τα ίδια μοιραία λάθη.


πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...