ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ανακαλύφτηκαν αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα κοντά στην Κριμαία (Ταυρική)


Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών έχουν ανακαλύψει τα απομεινάρια  αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων - μια άρπα και μια λύρα - στη χερσόνησο Taman στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας.



Η Μούσα Τερψιχόρη παίζει άρπα  Τμήμα ερυθρόμορφου  αμφορέα, 440 π.Χ. Βρετανικό μουσείο.

"Μέχρι πρόσφατα, γνωρίζαμε μόνο μία (ΣΣ όχι μόνον ) μερικώς διατηρημένη αρχαία ελληνική άρπα που βρέθηκε στη νεκροταφείο της Πειραιώς στην Αθήνα και τα κλειδιά  μιας άρπας που αποκαλύφθηκαν σε μια νεκρόπολη στον  Τάραντα της νότιας Ιταλίας( στην Μ.Ελλάδα)", αναφέρει η δήλωση, επικαλούμενη τον αρχηγό της αποστολής Roman Mimokhod.


Η ταφή στην οποία βρέθηκαν τα λείψανα της άρπας.στην Νεκρόπολη του οικισμού

«Η άρπα που βρέθηκε στη νεκρόπολη του Πειραιά χρονολογείται από τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. και οι κλειδιά  από το Τάραντο ανακαλύφθηκαν σε έναν τάφο που χρονολογείται από τον τρίτο ή δεύτερο αιώνα π.Χ . Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ανακαλύψεις, η άρπα που ανακαλύφθηκε στην χερσόνησο που σήμερα ονομάζεται Ταμάν είναι μία από τα αρχαιότερα και καλύτερα διατηρημένα μέχρι σήμερα τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα », πρόσθεσε ο ερευνητής.


Ταφή ενός πολεμιστή με κιθάρα. Νεκρόπολη του οικισμού

Οι Ρώσοι ερευνητές πραγματοποίησαν αυτήν την ανακάλυψη ενώ εξέταζαν μια αρχαία νεκρόπολη κοντά στον οικισμό που σήμερα ονομάζεται Volna.




Οι αρχαιολόγοι λένε ότι υπήρχε ελληνική πόλις από το δεύτερο τέταρτο του 6ου αιώνα π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., που ανήκε στο βασίλειο του Βοσπόρου και εκτείνεται από τις δύο πλευρές του στενού Κερτς.




Μια γυναίκα που παίζει μια άρπα. χρον.. 320-310 π.Χ. Από την Άντζε.


Οστέινο αντικείμενο  από την ταφή στη νεκρόπολη του οικισμού

Η εκστρατεία του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Σότσι συνεχίζεται στην περιοχή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 600 τάφους και αποκάλυψαν μοναδικά αντικείμενα που αποδεικνύουν στενούς δεσμούς μεταξύ αρχαίων ελληνικών και τοπικών πολιτισμών.


Ελληνικά μουσικά όργανα από την αρχαιότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...