ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Δεκαπέντε γέφυρες του Λονδίνου μεταμορφώνονται στο πιο μακρύ έργο τέχνης


Κείμενο: ελc team
Το "Illuminated River", ένα δημόσιο έργο πολλών εκατομμυρίων, αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση για τον Νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Leo Villareal

Ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Leo Villareal δουλεύει εδώ και καιρό προκειμένου να μεταμορφώσει τέσσερις από τις δεκαπέντε συνολικά γέφυρες του Λονδίνου σε φωτεινές εγκαταστάσεις που θα είναι μακροχρόνιες, αφού θα διατηρηθούν έτσι μέχρι το 2029. Οι γέφυρες του Τάμεση, ένα δημόσιο έργο πολλών εκατομμυρίων, αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση για τον καλλιτέχνη που έχει φωτίσει σαν γλυπτό και τη Γέφυρα Σαν Φρανσίσκο -Όκλαντ.

Οι γέφυρες του Λονδίνου έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες, όπως ο Μονέ που τις ζωγράφισε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου Savoy. Ο Leo Villareal, αντί για πινέλο χρησιμοποιεί ένα λογισμικό προκειμένου να πετύχει το αποτέλεσμα που έχει φανταστεί.

Ο καλλιτέχνης κέρδισε το 2016 το διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί προκειμένου να μεταμορφώσει τις πιο γνωστές γέφυρες της πόλης με τους αρχιτέκτονες Lifschutz Davidson Sandilands που εδρεύουν στο Λονδίνο. Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη καθώς έπρεπε να γίνουν πολυάριθμες διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους κατοίκους, εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με τις αρχές του ποταμού, εξασφάλιση 30 οικοδομικών αδειών και συγκατάθεση από 18 κτίρια ορόσημο του Λονδίνου.









Η άλλη πρόκληση ήταν να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική ενέργεια με όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τρόπο. Οι περιπλανήσεις του στον ποταμό κράτησαν πολύ καιρό, τόσο ώστε να γνωρίζει τις διασταυρώσεις και τα παλιρροιακά ρεύματα καλύτερα από πολλούς Λονδρέζους.

Το Illuminated River, όπως ονομάζεται το έργο του με τα 25.000 φώτα, στοιχίζει τελικά μόνο 30 δολάρια για κάθε βράδυ. Οι πρώτες τέσσερις γέφυρες που θα φωτίζονται είναι η Γέφυρα του Λονδίνου, η γέφυρα στην Cannon Street, στην Southwark και η Γέφυρα της Χιλιετίας έξω από την Tate Modern.

Ο Villareal χρησιμοποιεί μια λεπτή παλέτα χρωμάτων σε αντίθεση με τον έντονο φωτισμό πολλών κτιρίων που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού. Επίσης, ο φωτισμός που έχει επιλεγεί δεν ανήκει στα βασικά χρώματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα φώτα ασφαλείας στο ποτάμι. Δημιουργεί γλυπτά φωτός από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ένα από τα πιο γνωστά του είναι το “epiphany” στο φεστιβάλ Burning Man, το οποίο δέσποζε στην έρημο της Νεβάδα το βράδυ. Η δουλειά του είναι επηρεασμένη όπως λέει από τον Judd, τον James Turrell, τον Robert Irwin και τον Mark Rothko.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...