ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τα παιχνίδια πρωταγωνιστούν σε μια ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη


Κείμενο: ελc team

Μια έκθεση - επιστροφή σε ένα γενέθλιο κόσμο φαντασίας, τον κόσμο των παιχνιδιών
Πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα παιχνίδια στη ζωή μας; Πόσο συνδέονται με τις αναμνήσεις μας και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας; Μια ομαδική έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη μας οδηγεί σε μια επιστροφή σε ένα γενέθλιο κόσμο φαντασίας, τον κόσμο των παιχνιδιών.


«Αν η τέχνη στη μακρά ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού αποτελεί γνωσιακό σύστημα κατανόησης της πραγματικότητας, το παιχνίδι, το σύνθετο και πολύμορφο αυτό φαινόμενο, είναι μια ενστικτώδης, διασκεδαστική διαδικασία όπου ο άνθρωπος, κυρίως στην παιδική του ηλικία, μέσω αυτής αναπτύσσει τη σκέψη του, αποκτά αντίληψη και αίσθηση του σώματος του, μαθαίνει να αντεπεξέρχεται σε δυσκολίες, οξύνει την κρίση του, εξερευνά τον κόσμο και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον γύρω του.

Το παιχνίδι καθιστά το παιδί ικανό να κατανοεί τον φυσικό, τον κοινωνικό και τον πνευματικό κόσμο και να το εκφράζει. Η σύνδεση του παιχνιδιού με την τέχνη και η σημασία της, είναι θεμελιώδης και διαρκής. Η έκθεση επισημαίνει τα δημιουργικά, φανταστικά, μεταμορφωτικά και εννοιολογικά παιχνίδια των καλλιτεχνών. Η εικαστική παραγωγή ως παιχνίδι και το παιχνίδι ως έργο τέχνης. Μέσα από μια πολυμορφία μέσων, τα έργα της έκθεσης αποτελούν ερεθίσματα για σκέψη, χαρά και απόλαυση.

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη




Ιώ Αγγελή

Το παιχνίδι όπως και η τέχνη είναι ελευθερία, πάθος και δημιουργία. Η έκθεση είναι μια εμπειρία που προσκαλεί τον θεατή σε παιχνιδιάρικους αυθόρμητους συνειρμούς και ερμηνείες. Μέσα από την πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη σχέση τέχνης και παιχνιδιού, η έκθεση προσφέρεται συμβολικά ως δώρο αναψυχής, αφύπνισης της μνήμης, ενεργοποίησης της φαντασίας και ανακάλυψης της χαμένης μαγείας του κόσμου μας», γράφει η Νίκη Παπασπύρου.

Η χριστουγεννιάτικη αυτή ομαδική έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12.00

Θα παρουσιαστούν έργα (ζωγραφικά, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες κ.ά.) διαφόρων καλλιτεχνών.

Συμμετέχουν οι: Αγγελή Ηώ, Αδαμάκης Γιάννης, Αθανασιάδη Αλεξάνδρα, Αϊδίνης Διαμαντής, Αλεξίου Νίκος, Αναστασοπούλου Βανέσσα, Αυγέρος Γιώργος, Γκιζελή Κλειώ, Γκολέμας Μίλτος, Γυπαράκης Γιώργος, Εφέογλου Δημήτρης, Ζαρικιάν Νάνυ, Ζαχαριουδάκης Μανώλης, Θεοδωρίδης Φίλιππος, Καρατζά Άντζυ, Καρέλλα Μαρίνα, Κατσαδιώτης Χριστόφορος, Κοντοσφύρης Χάρης, Κούρτογλου Χρήστος, Κωδωνίδου Τζένη, Μανουσάκης Μιχάλης, Μόσχος Νίκος, Παπακώστα Σοφία, Πουλαντζά Νατάσα, Ράλλη Ιωάννα, Ρόκος Στέφανος, Σταμπούλου Μυρτώ, Τρανός Νίκος, Φαφαλιού Άννα, Φλέσσα Δέσποινα, Χάρος Μανώλης, Ψυχοπαίδης Γιάννης, Fambris Georgia.


 Μιχάλης Μανουσάκης

Info έκθεσης:
Παιχνίδια | 14 – 31 Δεκεμβρίου 2019 | Γκαλερί Ζουμπουλάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...