ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Στην Κύπρο το πρώτο υποθαλάσσιο δάσος και μουσείο του κόσμου

Στις 31 Ιουλίου εγκαινιάζεται το νέο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής της Αγίας Νάπας (MUSAN), όπου οι επισκέπτες-κολυμβητές με μάσκα ή δύτες θα μπορούν να περιηγηθούν σε ένα υποβρύχιο δάσος, το πρώτο του είδους του στον κόσμο. Εκεί θα συναντήσουν 93 έργα τέχνης του Jason de Caires Taylor, εμπνευσμένα από τη φύση και τον άνθρωπο.

Στο MUSAN κολυμπάς ανάμεσα στη φύση και την τέχνη. Η τέχνη εμπνέεται από τη φύση, αλλά μήπως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η τέχνη εμπνέει τη φύση;

Στο έργο του Jason deCaires Taylor, ενός από τους πιο διάσημους εκπροσώπους του κινήματος eco-art, εκδηλώνεται αυτή ακριβώς η συμβιωτική σχέση φύσης και τέχνης.


Η φύση ως καλλιτέχνης θα κάνει τις δικές της παρεμβάσεις στα έργα τέχνης του υποβρύχιου Μουσείου, με το πέρασμα του χρόνου. Τα έργα έχουν σχεδιαστεί με τρόπο και υλικά που προσελκύουν τη θαλάσσια ζωή, ενώ θα τοποθετηθούν σε διάφορα βάθη, δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες για εμπλουτισμό της θαλάσσιας ζωής σε όλα τα επίπεδα. Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από αδρανή υλικά, με ουδέτερο pH, ώστε να μην επιδράσουν αρνητικά στο σημείο που θα τοποθετηθούν.


Το Υποβρύχιο Μουσείο τοποθετείται σε μια απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή της παραλίας «Περνέρα» της Αγίας Νάπας και αναμένεται ότι με την πάροδο του χρόνου η βιοποικιλότητα της περιοχής θα εμπλουτιστεί, χάρη στο Μουσείο.


Ολόκληρο το έργο είναι ένα υδάτινο οδοιπορικό στη σχέση ανθρώπου και φύσης, όπως το δημιούργησε ο καταξιωμένος στον χώρο Jason deCaires Taylor, ο Βρετανός γλύπτης που σχεδίασε επίσης και το πρώτο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής, το Molinere Underwater Sculpture Park στη Γρενάδα -που μπήκε στη λίστα με τα 25 θαύματα του κόσμου από το National Geographic.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου που τέθηκε από την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό της Κύπρου για αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών κατά 66% (ή 300.000 επισκέπτες) μέχρι το 2030. Ενδεικτικά, σύμφωνα με Ολλανδικό Οργανισμό Επιχειρήσεων -Netherlands Enterprise Agency- υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου έξι εκατομμύρια πιστοποιημένοι δύτες στην Ευρώπη, εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο περίπου αποτελείται από ενεργούς δύτες, που συνήθως πραγματοποιούν ένα ταξίδι κάθε χρόνο διάρκειας τουλάχιστον δέκα ημερών.

 


 


Το Μουσείο θα εγκαινιαστεί στις 31 Ιουλίου 2021, παρουσία και του καλλιτέχνη.

Πηγή

https://ellas2.wordpress.com/2021/07/30/%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%82/#more-159232

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...