ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Ο μυστικός τάφος του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα παραμένει ένας κλειστός θησαυρός

Ο τάφος του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ, παρά το γεγονός ότι εμπλέκεται σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών, παραμένει ως μυστήριο για τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς, καθώς παραμένει σε μεγάλο βαθμό σφραγισμένος και ανεξερεύνητος. Η παράξενη και θανατηφόρα ιστορία του τάφου και του περιεχομένου του σφραγίστηκε μέσα και θάφτηκε κάτω από τη βλάστηση για χιλιάδες χρόνια.

Οι δύο δεκαετίες μετά το 218 π.Χ. ήταν μια περίοδος αστάθειας στη Μεσόγειο καθώς η Ρωμαϊκή Δημοκρατία πήγε σε πόλεμο με την Καρχηδόνα. Στην Άπω Ανατολή, αντιθέτως, αυτή η περίοδος ήταν σχετικά σταθερή, καθώς μια ενοποιημένη Κίνα εμφανίστηκε από το χάος της περιόδου των πολεμικών κρατών. Ο Τσιν Σι Χουάνγκ ήταν ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την ένωση των επτά πολεμικών κρατών για να σχηματίσουν την πρώτη αυτοκρατορική δυναστεία της Κίνας. Ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας ήταν τόσο εμμονικός με τη ζωή όσο και με τη μετά θάνατον ζωή. Ενώ ασχολήθηκε με την αναζήτηση για το ελιξίριο της αθανασίας, ο Qin Shi Huang ήταν επίσης απασχολημένος με την κατασκευή του τάφου του.

Μια μελέτη του 2017 για αρχαία κείμενα γραμμένα σε χιλιάδες ξύλινες πλάκες αποκαλύπτει την έκταση της δύναμης του αυτοκράτορα και την επιθυμία του να ζήσει για πάντα. Το τεχνούργημα περιλαμβάνει μια εκτελεστική εντολή από τον αυτοκράτορα Τσι Σι Χουάνγκ για ένα εθνικό κυνήγι για το ελιξίριο της ζωής και επίσης τις απαντήσεις από τις τοπικές κυβερνήσεις. Ένα χωριό, που ονομάζεται "Duxiang", ανέφερε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη θαυματουργό φίλτρο, αλλά διαβεβαίωσε τον αυτοκράτορα ότι θα συνεχίσει να ψάχνει. Ένα άλλο μέρος, "Langya", ισχυρίστηκε ότι βρήκε ένα βότανο σε ένα "ευοίωνο τοπικό βουνό", το οποίο θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά.

Στην πραγματικότητα, η κατασκευή του τάφου του αυτοκράτορα άρχισε πολύ πριν ο Τσιν Σι Χουάνγκ γίνει ο πρώτος Κινέζος αυτοκράτορας. Όταν ο Τσίν Σι Χουάνγκ ήταν 13 ετών, ανέβηκε στο θρόνο του Σιν και άρχισε αμέσως να χτίζει τον αιώνιο χώρο ανάπαυσης. Μόνο το 221 π.Χ., ωστόσο, όταν ο Τσιν Σι Χουάνγκ ενώνει με επιτυχία την Κίνα, θα ξεκινήσει η κατασκευή μεγάλης κλίμακας, καθώς τότε διοικούσε ανθρώπινο δυναμικό συνολικού ύψους 700.000 από όλη τη χώρα. Ο τάφος, που βρίσκεται στην κομητεία Lintong, στην επαρχία Shaanxi, χρειάστηκε πάνω από 38 χρόνια για να ολοκληρωθεί και ολοκληρώθηκε μόνο μερικά χρόνια μετά το θάνατό του.

 

Κιν Σι Χουάνγκ, ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας

Μια αναφορά για την κατασκευή του τάφου του Τσιν Σι Χουάνγκ και την περιγραφή του μπορείτε να βρείτε στα αρχεία του μεγάλου ιστορικού, που γράφτηκε από τον ιστορικό της δυναστείας Χαν, Sima Qian. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο τάφος του Τσι Σι Χουάνγκ περιείχε «παλάτια και γραφικούς πύργους για εκατό αξιωματούχους», καθώς και πολλά σπάνια αντικείμενα και θησαυρούς. Επιπλέον, οι δύο μεγάλοι ποταμοί της Κίνας, ο Γιαντζέ ​​και ο Κίτρινος Ποταμός, προσομοιώθηκαν στον τάφο χρησιμοποιώντας υδράργυρο. Τα ποτάμια τέθηκαν επίσης μηχανικά για να ρέουν στη μεγάλη θάλασσα. Ενώ τα ποτάμια και άλλα χαρακτηριστικά της γης απεικονίστηκαν στο πάτωμα του τάφου, η οροφή του ήταν διακοσμημένη με τους ουράνιους αστερισμούς. Έτσι, ο Τσι Σι Χουάνγκ θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά την αυτοκρατορία του ακόμη και στη μεταθανάτια ζωή. Για να προστατέψουν τον τάφο, οι τεχνίτες του αυτοκράτορα είχαν οδηγίες να κάνουν παγίδες που θα εκτόξευαν βέλη σε όποιον έμπαινε στον τάφο.

 

Ζωγραφισμένο πορτρέτο του ιστορικού Sima Qian,

Η κηδεία του Τσιν Σι Χουάνγκ πραγματοποιήθηκε από τον γιο του, ο οποίος διέταξε το θάνατο οποιασδήποτε παλλακίδας του αείμνηστου αυτοκράτορα που δεν είχε γιο. Αυτό έγινε για να παρέχει συντροφιά στον Qin Shi Huang στη μεταθανάτια ζωή. Όταν τελείωσαν οι ταφικές τελετές, η εσωτερική δίοδος μπλοκαρίστηκε και η εξωτερική πύλη κατέβηκε, ώστε να παγιδεύσουν όλους τους τεχνίτες στον τάφο. Αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποκαλυφθεί η λειτουργία των μηχανικών παγίδων και η γνώση των θησαυρών του τάφου. Τελικά, φυτά και βλάστηση φυτεύτηκαν στον τάφο που έτσι μοιάζει με λόφο.

Ο τάφος του αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ καλύπτεται από βλάστηση και μοιάζει με λόφο. (CC BY SA 2.0 )

Παρόλο που ένα γραπτό αρχείο σχετικά με τον τάφο του Τσιν Σι Χουάνγκ υπήρχε ήδη έναν αιώνα περίπου μετά το θάνατο του αυτοκράτορα, ανακαλύφθηκε μόνο τον 20ο αιώνα (ωστόσο, αν ο τάφος είχε ληστευτεί στο παρελθόν, ωστόσο, ήταν άγνωστος). Το 1974, μια ομάδα αγροτών που έσκαβαν πηγάδια στην κομητεία Lintong έβγαλαν από το έδαφος έναν πολεμιστή τερακότας. Αυτή ήταν η αρχή μιας από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, έχουν ανακαλυφθεί περίπου 2000 πολεμιστές τερακότας. Υπολογίζεται, ωστόσο, ότι συνολικά μεταξύ 6000 και 8000 από αυτούς τους πολεμιστές θάφτηκαν με τον Qin Shi Huang. Επιπλέον, ο στρατός της τερακότας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς ο τάφος του αυτοκράτορα περιμένει να ανασκαφεί.

 

Το Terracotta Warriors and Horses, είναι μια συλλογή από γλυπτά που απεικονίζουν τους στρατούς του Qin Shi Huang, του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας. Ξι Αν, Κίνα. (Aneta Ribarska / CC BY SA 3.0 )

 

 

Πολλά περίτεχνα αντικείμενα έχουν ανακτηθεί γύρω από την περιοχή, όπως αυτό το άρμα και τα άλογα που βρέθηκαν έξω από το ανάχωμα του τάφου. (Tomasz Sienicki / CC BY 1.0 )

Είναι απίθανο ο τάφος του Τσι Σι Χουάνγκ να ανοίξει σύντομα. Για αρχή, υπάρχουν οι παγίδες του τάφου, όπως ανέφερε ο Sima Qian. Παρά το γεγονός ότι ήταν άνω των δύο χιλιετιών, υποστηρίχθηκε ότι θα λειτουργούσαν εξίσου αποτελεσματικά με την ημέρα εγκατάστασής τους. Επιπλέον, η παρουσία υδραργύρου θα ήταν απίστευτα θανατηφόρα για όποιον εισερχόταν στον τάφο χωρίς κατάλληλη προστασία. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία μας προς το παρόν δεν θα ήταν επαρκής για να αντιμετωπίσει την καθαρή κλίμακα του υπόγειου συγκροτήματος και τη διατήρηση των ανασκαφικών αντικειμένων. Για παράδειγμα, οι πολεμιστές της τερακότας κάποτε ζωγραφίζονταν έντονα, αν και η έκθεση στον αέρα και το φως του ήλιου προκάλεσε το χρώμα να ξεφλουδίσει σχεδόν αμέσως. Μέχρι να σημειωθούν περαιτέρω τεχνολογικές εξελίξεις, είναι απίθανο οι αρχαιολόγοι να διακινδυνεύσουν να ανοίξουν τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας.

 

Κορυφή εικόνα: Ανακατασκευή του Μαυσωλείου του Τσιν Σι Χουάνγκ από καλλιτέχνες. Πηγή: China.org.cn

https://www.ancient-origins.net/ancient-places-asia/secret-tomb-first-chinese-emperor-remains-unopened-treasure-002568

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...