ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Ο Κυνικός στη Θεία Φάτνη

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Καλώς ήρθες Χριστούλη μου, στον ταραγμένο και ματωμένο μας κόσμο!
Για να φωτίσεις με το Φως της χάρης Σου, τα σκοτάδια των ψυχών μας!
Για να λειώσεις με τη θέρμη σου, τους πάγους των καρδιών μας!

Ένα σκυλάκι είμαι εγώ. Ο Κυνικούλης. Τίποτα, δηλαδή, σημαντικό. Ένα τριχωτό πλασματάκι σου! Όμως ήθελα να έρθω να προσκυνήσω στην Φάτνη Σου, πριν έρθουν οι ποιμένες για να Σε υμνήσουν και οι Μάγοι για να Σου φέρουν τα Δώρα τους. Έτσι και αλλιώς, δεν με αναφέρουν εμένα οι Ευαγγελιστές, μόνο για τα ζώα του στάβλου γράφουν.

Ήθελα όμως να Σε χαρούν τα μάτια μου και να Σε παρακαλέσω, Κύριε μου, να ελεήσεις τον Κόσμο Σου. Να δώσεις ελπίδα και παρηγοριά στους πονεμένους. Να σώσεις τα φτωχά παιδάκια, σαν Εσένα, από των σύγχρονων Ηρώδεων την τραπεζική μαχαίρα. Τις χήρες και τα ορφανά από τους απάνθρωπους τοκογλύφους. Την Ελλάδα μας από τους κακούς πολιτικούς της. Τον κόσμο ολόκληρο από τους εχθρούς της Δημιουργίας σου. Αυτούς, που 2013 χρόνια τώρα Σε καταδιώκουν.

Φέρε, Χριστούλη μου, επί Γης, την Ειρήνη και την Ευδοκία, που ψάλλουν οι Άγγελοι Σου. Εσύ, που ήρθες ειδικά για τους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά αγαπάς πολύ και εμάς τα ζωάκια. Όλους, Εσύ μας δημιούργησες. Δώσε Φώτιση στους ανθρώπους, να φέρονται σε εμάς καλύτερα και να αγαπούν τους συνανθρώπους τους.

Γνωρίζω, Κύριε, ότι όσο και να το θέλεις, θα πρέπει και οι άνθρωποι να αποφασίσουν να αφήσουν το σκοτάδι. Διότι Εσύ, κανέναν δεν αναγκάζεις να έρθει στο Φως. Να κάνουν το πρώτο βήμα, να έρθουν κοντά στην Φάτνη, για να τους αλλοιώσει η λάμψη της Αγάπης Σου!

Ένα σκυλάκι είμαι εγώ. Τι ξέρω;
Ελπίζω, όμως, πως θα εισακούσεις την ευχή μου...

----------

Χρόνια Πολλά!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!


Ακουαρέλες-μελάνι σε χαρτί
Γ.Γ.Γ

2 σχόλια:

 1. Εύγε! Εξαιρετική ανάρτηση!

  Ο Θεός να σας ευλογεί με τα δύο Του χέρια!

  Έτη ευλογημένα, πολύκαρπα, ποικιλόκαρπα και πολλά.

  (Αναδημοσίευση: http://paishellas.blogspot.gr/2013/12/blog-post_3579.html)

  Έρρωσθε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρόνια σας πολλά, κ. Περδετζόγλου!

   Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές, για τα καλά σας λόγια και για την αναδημοσίευση της ανάρτησης του εορταστικού Κυνικού, στο ιστολόγιο σας!

   Με τη σειρά μου σας εύχομαι, υγεία, πνευματική αγωνιστικότητα και κάθε ευλογία, για το Νέο Έτος 2014!

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...