ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κυνικός μασκοφόρος Κορό ανοίγει το Τριώδιο

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Άαααιιιιι μπαντίντος λαμογιέϊρος!!!
Μουτσάτσος λαντρόνες ντελ κανάγια!
Κυβερνήτη Αντόνιο Μακαρόνι ντε λα Μάσα
και εσύ Λογαγέ Πεπίτο ζελομπένι ντε λα Μίζα, σηκώστε τα βρακιά σας!


Ο Κυνικός μασκοφόρος Κορό, θα σας τιμωρήσει χωρίς οίκτο στο όνομα όλων των μασκαράδων των Απόκρεων, που τους γελοιοποιήσατε!
Δεν έχετε θέση στο Μασκέ πάρτι μας που πήγατε να χωθείτε, για να μας ξεγελάσετε ότι είστε δήθεν μασκαρεμένοι!

Στο πάρτι έχουν είσοδο μόνο οι αληθινά μεταμφιεσμένοι των Απόκρεων! Εσείς, όμως, είστε όλο τον χρόνο μασκαράδες! Ο ένας Κωλομπίνο και ο άλλος Πάντζο βίλα ντελ ξεφτίλα!
Νο γράσο, νο πάσο, μουτσάτσοι! Μούτσο αλεργκία ντελ λαμόγια!!!

Τώρα ο μασκοφόρος τιμωρός Κορό, θα γράψει με το σπαθί του το μονόγραμμα στα κωλόνε σας, για να τον θυμάστε!
Ντίο μίο!!!
Μα, αυτό δεν είναι ένα απλό κωλόνε Πεπίτο ζελομπένι ντε λα Μίζα!!!
Στο κωλόνε σου επάνω, μπορώ να γράψω όλα τα Μνημόνια!!!!
Ακόμη και την Ιλιάδα!!!

Ολέεεεεε!!!!!!




Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ


9 σχόλια:

  1. χαχα έχεις και χιούμορ...

    Αν και δεν τα πιάνω τα.. 'σπανιόλικα' εκείνο το Νο πάσο, νο γράσο θα το έγραφα: Νο γράσο νο πάσο.

    Καλή δύναμη :smile:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό!!
      Χωρίς γράσο δεν έχει πάσο!
      Κοινώς γρασάρω για να πασάρω!
      Σε ευχαριστώ ανώνυμε φίλε!

      Διαγραφή
  2. Η Φαίη είμαι Γεράσιμε αλλά δεν μπορούσα να στείλω το σχόλιο με το gravatar μου.
    Τέλος πάντων, θα ήθελα να αναθεωρήσεις το ζήτημα που προέκυψε στην "Ο", πολύς κόσμος έχει ανάγκη τα γραπτά σου. Σεβομαι όμως και τον χρόνο (που χρειαζόμαστε όλοι για να ωριμάσουν οι 'λύσεις' μέσα μας) γιατί είναι μεγάλος δάσκαλος.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα αγαπητή Φαίη!

    Δεν φαντάστηκα ότι θα ήσουν εσύ ο άγνωστος φίλος.
    Να ήξερες πόσο χαίρομαι για την επικοινωνία αυτή!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση στα γραπτά μου,
    αλλά και για την προτροπή σου περί αναθεώρησης της απόφασης μου.
    Έχω κάποιες σκέψεις για αυτό, που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου.
    Αν θέλεις πάρε τα στοιχεία επικοινωνίας από την Πινακοθήκη μου επάνω δεξιά,
    ώστε να μιλήσουμε μέσω e-mail, μιας και το ιστολόγιο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος.

    Σε ευχαριστώ πολύ!

    υγ: Θα αλλάξω τη φράση στην ανάρτηση του Κυνικού, σύμφωνα με τη δική σου ορθή παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις σου έστειλα ένα μήνυμα από εκεί.
      Τώρα, αν το έλαβες, ένας Θεός ξέρει..

      Χαιρετώ.

      Διαγραφή
    2. Το έλαβα και το διάβασα Φαίη!
      Θα επικοινωνήσω μαζί σου προς το βράδυ, μόλις βρω λίγη ησυχία.
      Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα αγαπητέ Απελλή, στο προηγούμενο "Κυνικό" κείμενό σου, με αφορμή τα διόδια, σου σχολίασα μεταξύ άλλων -ως ανώνυμος- και αλληγορικά, επειδή δεν θα ήθελα να επιτρέψω σε έναν ελεγχόμενο χώρο, όπως αυτόν που εγκατέλειψες μετά από αλλεπάληλες επιθέσεις που επέτρεψαν να δεχτείς, να συζητήσουμε σοβαρά, γιατί θαρρώ, δεν άξιζε τον κόπο.

    Είμαι, αν έτυχε να προσέξεις το -πρώην πλέον- Gravatar μου στην "Ο", ο "Personal Opinion".

    Μου άρεσε μια φραση, που χρησιμοποίησε ο καθηγ. πολιτικής επιστήμης Κοντογιώργης σχετικά με την αντιπαράθεση ανάμεσα: "Στην Ελλάδα της ασχήμιας και στην Ελλάδα του πολιτισμού", οπότε την μεταχειρίστηκα.

    Δέχθηκες επίθεση από την Ελλάδα της ασχήμιας, ενώ -προφανώς από αυτά που θαυμάζω να βλέπω και στο ιστολόγιό σου, πέρα από τα σχόλιά σου στην "Ο", εσύ ανήκεις στην Ελλάδα του πολιτισμού.

    Εχθές μάλιστα ήταν η Κυριακή του μετανοημένου Τελώνη και του "ενάρετου" φαρισαίου.
    Πάλι αλληγορικά, θα παρέπεμπα στις κατηγορίες που δέχθηκες, λες και είμαστε μια κοινωνία αναμάρτητων και οι "ηθικοί" και "ενάρετοι" που δεν βλέπουν ποτέ την καμπούρα τους, στοχοποιούν ως ιερατείο τους πάντες και τα πάντα.

    Άρα το σχόλιό μου το χθεσινό-προχθεσινό (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς) αφορούσε στις 2 πρώτες γραμμές στα διόδια.
    Στις επόμενες γραμμές, αναφερόμουν στην επίθεση που δέχθηκες αφενός, αλλά γενικεύοντας έκανα αναγωγή ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία, απέναντί της οποίας αντιπαρατίθενται οι "ενάρετοι" φαρισαίοι ολιγάρχες και τα ενεργούμενά τους, με όρους πρωτοφανούς υποκρισίας.

    Τέλος, θα ήθελα κάποια στιγμή, σεβόμενος τον χώρο, να επανέλθω με μια ειδικότερη πρόταση προς όσους διατηρείτε από τους σχολιαστές που διάβαζα στην "Ο" ιστολόγια, η οποία θα επιτρέψει την δημιουργία ενός ιστολογίου διαλόγου.
    Θα προσκαλούσα σχολιαστές όπως η Φαίη, ο Μίσα, εσύ και παααααρα πολλοί άλλοι, ανεξάρτητα από το τι ιδεολογία έχουν και τι πιστεύουν, να διαλέγονται με όρους ελευθερίας και ζύμωσης, αλλά και φυσικά χειραφετημένης ανάπτυξης και παράθεσης επιχειρημάτων.

    Ένα ιστολόγιο διαλόγου λοιπόν, με πολιτικό προβληματισμό.
    Η "τεχνική" λύση, ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί θα ήταν να διατηρείται η ανωνυμία αλλά με όρους προσδιορισμού του nick name του σχολιαστή πχ ο personal opinion, η Μαρία, ο Σπάρτακος, η Άννα και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος.

    Αυτή είναι η τεχνική λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.
    Και ας χειραγωγούνται οι άλλοι, ή ας παριστάνουν κάτι που δεν είναι.
    Φυσικά ο παρασιτικός σχολιασμός, οι ύβρεις σε επίπεδο οχετού, οι τρολιές θα απαγορεύονται.

    Αυτά ως ιδέα.


    Χαιρετώ :)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αγαπητέ Personal Opinion.

      Με λίγα λόγια περιέγραψες την τραγική, όσο και παρακμιακή κατάσταση της μπλογκόσφαιρας. Έχω γράψει παλιότερα και κάτι σχετικό για τον "ζωολογικό" αυτόν κήπο!

      Μέχρι κάποιου σημείου, όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου έχω παρακολουθήσει κάποιους σχολιασμούς σου. Σε έχω αναγνωρίσει ως ένα μετριοπαθή και συνθετικό χαρακτήρα που προάγει με την παρουσία του το δημόσιο διάλογο. Διάβασα σήμερα για παράδειγμα, ότι αποχώρησες και εσύ από το Ο. Λογικό ήταν αφού χαρακτήρες όπως ο δικός σου ή ο δικός μου, ασφυκτιούν μέσα σε μια χάβρα ποταπών εντεγκλήσεων και κανιβαλισμών, που τίποτα δε προσφέρουν και σε κανένα. Το αντίθετο μάλιστα.
      Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν γινόσουν φίλος του ιστολογίου μου, που αντανακλά όσο δυνατόν το πνεύμα, τα ενδιαφέροντα και τις επιλογές μου, κυρίως γύρω από την ευρύτερη έννοια του πολιτισμού, πέρα από μικροπολιτικές και στείρες απεραντολογίες

      Ενδιαφέρουσα η ιδέα σου, αλλά είναι αρκετά ασαφής ως προς την πρακτική της πλευρά. Ίσως δοθεί η ευκαιρία να επεξηγηθεί καλύτερα στο μέλλον.

      Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία μας

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  5. Φαίη, δεν ξέρω αν θα διαβάσεις αυτό το σχόλιο, πάντως σου έστειλα ένα μήνυμα το οποίο δε γνωρίζω αν εστάλει σωστά και αν εσύ το έλαβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...