ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κυνικός στην χώρα της «φιλάνθρωπης» υποκρισίας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Που λες Γάτε!
Υπάρχει κάποιου είδους «φιλανθρωπία», που μου τη δίνει στα νεύρα!
Για παράδειγμα το διαφημιστικό του ΣΚΑΙ. Εκτός από όλες τις άλλες ακτιβιστικές ενέργειες του μέχρι σήμερα, τώρα συγκεντρώνει λέει, σχολικά είδη και τετράδια για τους άπορους μαθητές, όπως έκανε και άλλη φορά. Και ζητάει από τον κόσμο να φέρει γραφική ύλη, όπως πριν από καιρό συγκέντρωνε φάρμακα για τους άπορους ασθενείς κλπ.

Θα μου πεις, μα αυτό είναι ένα θεάρεστο κοινωνικό έργο, που κινητοποιεί εθελοντές και διαδίδει την αλληλεγγύη. Μάλιστα, έτσι φαίνεται Γάτε!

Δεν είναι όμως παράξενο να το κάνει αυτό ο ΣΚΑΙ; Δεν ήταν και είναι υπέρμαχος του μνημονίου και τηλεβόας της λιτότητας και των μέτρων, δια των γλωσσικών ταλαντώσεων του Πορδοσάλτε και του κυρίου Μπάμπη;; Δεν είναι οι πολιτικές αυτές, που υποστηρίζουν εξαρχής ο ΣΚΑΙ μαζί και με άλλα ΜΜΕ ιδιοκτησίας ολιγαρχών, η αιτία, που τα παιδάκια αυτά δεν έχουν τετράδια; Και να βλέπεις τώρα δημοσιοπράτες εκφωνητές των 300.000 €, μισθό τον χρόνο, (στα καλά τα χρόνια της μάσας),  να μεταδίδουν όλο χαρά από το πανηγύρι του «Ψυχικού», της «φιλανθρωπίας»; Ε, κάπου χάνει το «σενάριο»! Όχι ως προς το αποτέλεσμα, που είναι όντως θετικό, αλλά ως προς τις αιτίες. Διότι είναι θέμα ουσίας το ποιος κάνει την «φιλανθρωπία», άσχετα αν τον φτωχό που πεινάει δεν τον νοιάζει ποιος είναι αυτός που του δίνει φαγητό! Μου θυμίζει πάντως, το γνωστό: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ΄αλείψω μέλι»!

Και το κάνει μάλιστα σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα!
Για να καταλάβω ρε συ Γάτε! Τι ακριβώς θα κάνει η Τράπεζα με τις προσφορές του κόσμου; Τι είδους είναι η συμμετοχή της, ώστε να ξεπλένεται από την απειλή των «κόκκινων» δανείων της, ως λευκαζόμενη παρθένα από την μάνικα της «φιλανθρωπίας»; Μήπως, οι ταμίες της, θα μετράνε και θα συσκευάζουν τα τετράδια, τα μολύβια, τις γόμες και τις ξύστρες που θα δώσει ο κόσμος στους φτωχούς μαθητές;; Γιατί δεν μας λένε, ότι στην ουσία κάνουν «φιλανθρωπία» με ξένα κόλλυβα και αυτή και ο ΣΚΑΙ;

Καταλαβαίνεις τώρα Γάτε, γιατί μιλάω για «φιλανθρωπία» της υποκρισίας και για προσπάθεια απενεχοποίησης από τον ρόλο που έπαιξαν στην κρίση και την φτώχεια όλοι αυτοί, ειδικά βέβαια η Εθνική.
Διότι θα αρκούσε η «φιλάνθρωπος» Τράπεζα, να περικόψει μερικά μπόνους από τα γκόλντεν μπόυς στελέχη της και να αγοράσει με ένα εκατομμύριο Ευρώ, όχι μόνο τετράδια αλλά και σάκες για όλους τους μαθητές της Ελλάδας!
Ακόμη καλύτερα, θα ήταν υπέρ αρκετό, να μην κατασχέσει τα σπίτια των γονιών των φτωχών μαθητών για τα «κόκκινα» δάνεια τους προς αυτήν! Διότι έπειτα, τα τετράδια, θα είναι το τελευταίο που θα τους ενδιέφερε, για να ανακουφίσουν την δυστυχία τους!

Αυτό αν κάνουν ο ΣΚΑΙ και η Εθνική, θα τους παραδεχθώ για την κοινωνική τους αλληλεγγύη.!
Μέχρι τότε Γάτε, πρόσεχε να μη σε ξεγελούν τα προσωπεία της καλοσύνης...

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί

Γ.Γ.Γ

2 σχόλια:

 1. Εμετικοί. Οι ίδιοι που υμνολογούν την φτωχοποίηση παριστάνουν τους φιλάνθρωπους. Πολλές φορές έχω αναφερθεί σ' αυτή την χυδαιότητα και προτείνω κι από εδώ την σύσταση ομάδας που θα εμφανίζεται στους ίδιους χώρους της "φιλανθρωπίας" τους και θα ενημερώνει με έντυπα το κοινό που προσέρχεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Κατερίνα!

  Βρίσκω την ιδέα σου εξαιρετική και άκρως "ξεβρακωτική", αν μου επιτρέπεται αυτός ο νεολογισμός. Θα πρόκειται επί της ουσίας για αποκάλυψη του υποκριτικού προσωπείου όλων αυτών των "φιλάνθρωπων" συνεργατών της Τρόικας, που επί πέντε σχεδόν χρόνια προωθούν με το αζημίωτο τις απαιτήσεις των δανειστών σε βάρος του δοκιμαζόμενου λαού, συντείνοντας με τον τρόπο τους στην περαιτέρω φτωχοποίηση του.

  Είναι πράγματι εμετικοί. Φυσικά, ως έχοντες το μικρόφωνο και την κάμερα, υπό την έννοια "ο έχων το πεπόνι έχει και το μαχαίρι", σίγουρα θα κόψουν και θα ράψουν στα μέτρα τους την όποια αντίδραση, όπως αυτή που περιγράφεις. Αλλά από την άλλη, θα είχε πράγματι ενδιαφέρον να δει κανείς τα μούτρα τους, όταν ο κόσμος θα τους χαλάει το πανηγύρι της "φιλανθρωπίας".
  Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...