ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κυνικός ανασκαφέας του Τύμβου της Τρόϊκας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ουφ! Κουράστηκα να σκάβω! Αλλά είμαι σίγουρος, ότι αξίζει ο κόπος!
Η αλάνθαστη κυνική μύτη μου, έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει κοκκαλάκια και στο μεγαλύτερο βάθος! Ποια γεωσκόπιση και ποιες τομές! Χαμένος χρόνος! Από πέντε χιλιόμετρα μακριά, γαργαλάει τη μύτη μου η οσμή των κοκκαλακίων. Ειδικά αυτών, των επιφανών σκελετών, που μυρίζουν ιδιαίτερα! Η μύτη με οδηγεί σαν πυξίδα στον τάφο με απόκλιση ελάχιστων μέτρων! Στοιχηματίζω ότι πρόκειται για τροικανοπολίτες «αξιωματούχους», ή για «στρατηγούς» της αυτοκράτειρας Μέρκελ, από την περίοδο της Τροϊκανοκρατίας!

Για αυτό μου λέω, πως αποκλείεται να κάνω λάθος! Έχω χτυπήσει «κόκκαλο»! Άλλωστε, το λένε ξεκάθαρα και οι αρχαίες πηγές, π.χ, ο Πρετεντέριους στα «Γραικυλικά» του και ο Πρωτοσάλτιους στη «Δοσιλογιάδα» του, πως κάπου εδώ ενταφιάστηκαν, όπως, όπως, τα όργανα της Τρόικας! Και σίγουρα οι τάφοι τους θα είναι ασύλητοι και γεμάτοι κτερίσματα!! Επειδή, συν όλα τα άλλα, καθώς αναφέρει και ο Ασκητής στα «Νυμφομανικά» του, την ταφή τους σφράγισαν με την φρικτή κατάρα της αστυσίας και της αγαμίας, προς όποιον τυμβωρύχο θα τολμούσε να τους ανασκάψει και έτσι κανείς δεν τους πείραξε, καθώς ως γνωστόν, κανείς, ούτε καν ένας τυμβωρύχος, δεν ρισκάρει το πουλί του!!
Ναι!! Μου το αποδεικνύει όσο σκάβω πιο βαθιά, αυτή η οσμή της μούχλας που αναδύεται από τον τροικανικό τάφο, πως είμαι σε καλό δρόμο!
Σκάβε, Κυνικέ! Κάνε κουράγιο! Λίγο ακόμα!

Λες μωρέ, να βρω τον τάφο των «συγκυβερνώντων», με τίποτα σπάνια νομίσματα ευρώ μέσα, ή με κάνα μνημονιακό πάπυρο, ή έστω με κάποια επιγραφή της Μέρκελ;;;
Ωρε μανούλα μου!
Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα! Αύριο κιόλας θα το έχουν πρωτοσέλιδο όλα τα αρχαιολογικά περιοδικά! Φαντάζομαι τον τίτλο: «Ο Κυνικός ανακάλυψε τον τάφο των δύο τραγικών συγκυβερνητών, του Αντωνίου του Γκαβού και του Ευάγγελου του Φαρδιού, που εξαφανίστηκαν το 2015 μ.Χ, από το προσκήνιο της ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια διαλυμένη Ελλάδα!».

Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι και ο τάφος του Καρόλου του Μικρού, αλλά οι ιστορικοί εκείνης της εποχής έχουν γράψει με σαφήνεια, πως αυτός θάφτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Γερμανία! Το ίδιο συνέβη και με τον Γιωργάκη τον Τραμπάκουλα, που αποτεφρώθηκε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ σε κλίβανο ανανεώσιμης ενέργειας. Τον Κωνσταντίνο τον Κουρασμένο, τον κατάπιε ένας ροφός καθώς έκανε ψαροντούφεκο, οπότε, αν βρεθεί ποτέ, θα είναι μέσα σε καμιά κακαβιά. Κάποιους άλλους τους πήρε το ποτάμι και χάθηκαν για πάντα οι σκελετοί τους, ενώ ο τάφος του Φώτη του Κουβαλητή, ανακαλύφθηκε πέρυσι, αλλά ήταν συλημένος από αριστερούς τυμβωρύχους, που πήραν μαζί τους φεύγοντας και όσες ψήφους βρήκαν, από ένα μικρό ψηφιδωτό, που υπήρχε στο νεκρικό θάλαμο, δίπλα στο κρανίο.

Άρα, αυτοί εδώ, δε μπορεί να είναι άλλοι, εκτός από την ιστορική διανδρία, που σημάδεψε το πρόσωπο μιας ολόκληρης εποχής!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί

Γ.Γ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...