ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η Τουρκία αρνείται να επιστρέψει λεηλατημένα έργα τέχνης από τη Συρία

Αρχαιότητες από την Παλμύρα πωλούνται  ήδη στο Λονδίνο. Υπάρχουν αντικείμενα από τη Συρία και το Ιράκ τα οποία δεν βρίσκονται πλέον στην Τουρκία αλλά στην Ευρώπη
Ο επικεφαλής αρχαιοτήτων της Συρίας, κατηγόρησε την Τουρκία ότι αρνείται να επιστρέψει αρχαία αντικείμενα που λεηλατήθηκαν από τη Συρία, τα οποία αποτελούν κληρονομιά της ή να δώσει πληροφορίες σχετικά με αυτά. Η Τουρκία αντιδρώντας αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του υπευθύνου για τις αρχαιότητες  της Συρίας.

Η Δαμασκός και η Άγκυρα βρίσκονται σε αντίθεση από την έναρξη της εξέγερσης, το 2011,  κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς η Τουρκία υποστηρίζει τις ένοπλες ομάδες που μάχονται κατά της κυβέρνησης Άσαντ.
 

Κεφαλή ανδρός από μουσείο της Συρίας που λεηλατήθηκε και σήμερα βρίσκεται εκτός της χώρας

Οι τρομοκράτες του Ντάις (ισλαμικού κράτους),  που κατέχουν ένα μεγάλο μέρος της Συρίας, λεηλάτησαν πολλά αρχαία αντικείμενα και τα προώθησαν στο εξωτερικό, ενώ συγχρόνως, όπως και στο Ιράκ έτσι και στη Συρία, έχουν καταστρέψει μνημεία που τα θεωρούν ειδωλολατρικά και βέβηλα για το Ισλάμ.

Το μουσείο, στην 2000 ετών ρωμαϊκή πόλη Παλμύρα, που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά υπό την προστασία της UNESCO, το έχουν καταλάβει οι Τζιχαντιστές από το Μάιο και το έχουν μετατρέψει σε φυλακή  και αίθουσα δικαστηρίου, όπως είπε ο επικεφαλής των αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλκαρίμ στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ  κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Reuters
στη Βιέννη, Αυστρία, 10 Δεκεμβρίου 2015 [Πηγή: Reuters / Leonhard Foeger]

Ο ίδιος δήλωσε ότι πάνω από 2.000 αρχαία αντικείμενα λεηλατήθηκαν και έχουν κατασχεθεί από την Τουρκία, η οποία σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της περιοχής αρνείται να συνεργασθεί με τις αρχές της Συρίας σχετικά με την τεκμηρίωση και την επιστροφή των τεχνουργημάτων.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ως αβάσιμους.

«Μερικές από τις αρχαιότητες της Συρίας, μπορεί να έχουν μπει λαθραία στην Τουρκία. Κάνουμε το καλύτερο για να αποφευχθεί αυτό το είδος του λαθρεμπορίου», δήλωσε η τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου 2.000 αρχαία αντικείμενα έχουν κατασχεθεί στην Τουρκία, από ένα σύνολο 6.500 αντικειμένων που λεηλατήθηκαν από τους τζιχαντιστές.

 Οι ιορδανικές αρχές έχουν κατασχέσει 300 και  οι λιβανικές αρχές 90, τα οποία επεστράφησαν στη Συρία, όπως είπε ο Αμπντουλκαρίμ.

Ο ίδιος τόνισε ότι προσπαθεί να πείσει τους αγοραστές των  λαθραίων αρχαίων αντικειμένων ότι με την αγορά τους ενισχύουν τη τρομοκρατία του Ντάις.

Οι αγοραστές σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις χώρες του Κόλπου, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...