Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι στιγμές μοναδικές
Η εντυπωσιακή αποκάλυψη της Ροτόντας και η στιγμή όπου εκατοντάδες κόσμου ψέλνουν τον Ακάθιστο ύμνο, που ιστορικά αποτελεί ωδή προς την Θεοτόκο, υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους. H Ροτόντα μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό των Ασωμάτων Δυνάμεων ή Αρχαγγέλων κατά την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Το ιστορικό μνημείο των 1700 ετών, άνοιξε και πάλι για το κοινό έπειτα από 40 χρόνια.
Ο συγκλονιστικός λαός του Θεού, οι κάτοικοι της Θεοσκέπαστης-Αγιοτόκου~ Συμβασιλεύουσας Πόλης, ένωσαν τη Θεσσαλονίκη με τον ουρανό, ψάλλοντας τον Ακάθιστο Ύμνο, την ωδή προς την Θεοτόκο, την Υπερμάχο Στρατηγό της Ρωμιοσύνης, στον Ιερό Ναό των Ασωμάτων Αγγέλων, με της ασύγκριτης πνευματικής αξίας και εκπάγλου κάλους αγιογραφίες του και την θαυμαστή ακουστική του, ένα από τα σημαντικότερα σωζόμενα κτίσματα σε Παγκόσμια Κλίμακα.
Η Υπεραγία Θεοτόκος στα χρόνια του Αγίου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη, εορτάζονταν ως Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη και ο Άγιος Αυτοκράτορας στην πομπή απελευθέρωσης της Πόλης από τους Φραγκολεβαντίνους, ακολουθούσε, αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή, την Ιερή Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Απελευθερώτριας της Πόλης.
Ας ευχηθούμε ότι πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Ιερός Ναός των Ασωμάτων όπως αποδοθεί εξ ολοκλήρου στον πιστό λαό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα κατανοήσει την ανάγκη να προσπέσει μετανοημένος και πάλι εκζητώντας το άπειρο έλεος του Χριστού και η αγαπημένη μας Συμβασιλεύουσα θα απελευθερωθεί από τα δεσμά του ζόφου θα εξέλθει εις νέο φώς, ατενίζοντας καλλίτερες μέρες και ως στίλβοντας αστέρας θα λάμψει και πάλι, ενώνοντας μαζί με τη Βασιλεύουσα, Ανατολή και Δύση.
Α.Δ.
πηγή:
http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5.html
- Καί ο Αίσωπος από τό μακρυνό παρελθόν κραυγάζει: "Ω!κάκιστα Ζώα! τών οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε!". Φαίνεται πώς τό 1452 μσχχ ξαναζωντανεύει! καί πώς οι βάρβαροι πού έρχονται είναι μιά κάποια λύσις.-
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα ανώνυμε!
ΔιαγραφήΘα μπορούσα να συμμεριστώ την άποψη σου για χιλιάδες άλλα παραδείγματα όπου αυτό το ρητό θα ταίριαζε πολύ καλύτερα.
Δεν τραγούδαγαν όμως Βανδή, ούτε τα βαριά του Περλέγκα στην παραλιακή.
Το Υπερμάχω έψαλλαν οι άνθρωποι!
Αυτό το μσχχ, τι είναι πάλι;