ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

«ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ», έχω κ' εγώ έναν λόγο να καταθέσω…- (Video)

Η νέα ταινία του Θόδωρου Μαραγκού
«ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ» ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


ΣΥΝΟΨΗ
Η Ελλάδα δέχεται μια τρομακτική επίθεση από τα αρπακτικά της Ευρωπαϊκής εξουσίας, τους διεθνείς τοκογλύφους. Ο Ελληνικός λαός, προδομένος και από την ηγεσία του, αιφνιδιάζεται. Προσπαθούν να ξεριζώσουν ακόμα και την καρδιά του. Ο Θόδωρος και ο Θόδωρος από τους Αγίους Θεοδώρους, μαζί με άλλους πέντε, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ξεχασμένο χώρο πολιτισμού, πάνω στο βουνό, δίπλα σε γκρεμό. Θα αυτοκτονήσουν ή θα επαναστατήσουν; Αποφασίζουν να κάνουν αντάρτικο πολιτισμού.28 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2016

η νέα ταινία του Θόδωρου Μαραγκού

«ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ», έχω κ' εγώ έναν λόγο να καταθέσω

θα προβάλλεται
στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας - Λαΐς
(Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετρό Κεραμεικός. -210.3609695)
ώρα έναρξης: 18.00


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η αιτία για την οποία έγινε το ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ ήταν διότι επιθυμούσαμε όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην δημιουργία αυτής της ταινίας να εκφράσουμε τον προσωπικό μας λόγο, γι αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας.
Είναι μια ταινία μηδαμινού προϋπολογισμού που έγινε με τις δικές μας δυνάμεις, ανεξάρτητη.

Ο σκοπός της είναι να προβληθεί όπου μπορεί, τόσο μέσα στην χώρα μας, όσο και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό προκειμένου να φανεί μια άλλη πραγματικότητα, απ' αυτήν που δείχνουν τα ΜΜΕ και αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες στο εσωτερικό και τον δυσφημούν στο εξωτερικό.

Το ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ είναι ταινία που δείχνει μια άλλη εικόνα του δημοκρατικού λαού μας που κάνει κάλεσμα πολιτισμού.


SHORT TRAILER
ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
(PREMIERE SCREENING)
DOCFEST AWARD


SYNOPSIS

Greece is under a terrifying attack by the predators of the European dominion, the international loan sharks.Betrayed from their local leadership, the Greeks are taken aback."They" try to even uproot their hearts.Thodoros and Thodoros from St. Thodori village, together with another 5, they seek and find shelter at an abandoned theater, over the mountain, right by a cliff. Will they kill themselves or rebel?They decide to create a cultural guerilla act.

DIRECTOR'S NOTE

The film was made because all of us participating, wanted to speak our own words on what's happening here.
It is an independent, low-to-no budget film, made solely by our own power and means.  Our goal is to have it screened in Greece and abroad so as to communicate the reality.
A reality different than this presented in the mass media which destructs the Greeks and slauders them abroad.
I CAN'T STAY SILENT is a mocumentary showing another side of the democratic people and their call for culture.

Official trailerΟ ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟ:
«Η δική μου Αλήθεια είναι η Ενότητα του ελληνικού Λαού»

Σε λίγες ώρες ακόμη ένα έτος θα δώσει τη θέση του στο επόμενο, αλλά δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αυτή η εναλλαγή διεξάγεται χωρίς ωστόσο το επόμενο να φέρνει και κάτι νέο! Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δεν θα μπορούσε να μην χτυπηθεί και η βαριά βιομηχανία της χώρας, όπως είναι ο Πολιτισμός! Ο Πολιτισμός, που όλοι εδώ στον Θεοδωρακισμό θεωρούμε ως το πρώτο εργαλείο κάθε Πολίτη, στην προσωπική του αναζήτηση, αυτοβελτίωση και προσπάθεια για ανατροπή προς την κατεύθυνση της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας!

Με γνώμονα τα παραπάνω λοιπόν και την ανάδειξη ανθρώπων που τα πρεσβεύουν, αποφασίσαμε η τελευταία ανάρτηση του ιστολογίου μας για το έτος 2015, να περιλαμβάνει την συνέντευξη, ή καλλίτερα κουβέντα μας, με τον μαχητικό σκηνοθέτη, Θόδωρο Μαραγκό!

Ο  71χρονος πολυβραβευμένος Θόδωρος Μαραγκός, ανήκει στην ομάδα σκηνοθετών, που υπηρετούν την Τέχνη η οποία πηγάζει από τον Λαό και ανήκει στον Λαό, ακριβώς όπως την υπηρετεί από τη σκοπιά της Μουσικής ο Μίκης Θεοδωράκης! Ένας Αγωνιστής της Τέχνης, είτε σαν σκιτσογράφος/εικονογράφος/γελοιογράφος, είτε σαν σκηνοθέτης ή σεναριογράφος, πάντα τόνιζε την αναγκαιότητα της Ενότητας του ελληνικού Λαού μέσα από τους συνεχείς Αγώνες του, ενώ ήταν από τους πρώτους που έκανε λόγο για τον εθνικό μας πλούτο, ορυκτό και υποθαλάσσιο, ο οποίος παραμένει ανεκμετάλλευτος κατ’ εντολήν των «Μεγάλων Δυνάμεων» (βλ. «Μάθε παιδί μου γράμματα», 1981). Και σε αυτό, έρχεται κοντά στον Θεοδωρακισμό…

Στην τελευταία του δουλειά μάλιστα, ο Θοδωρής Μαραγκός καταπιάνεται με την περίοδο της ελληνικής κρίσης, από το 2010 μέχρι σήμερα, διαγράφοντας και μία ιστορική αναδρομή από την πολιτισμική Άνοιξη του 60'. Το «Πώς να σωπάσω» πραγματεύεται την ελληνική πραγματικότητα εν καιρώ Μνημονίου, ενώ ξεκινά με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη ως κύριο άξονα της πολιτισμικής Αναγέννησης τις δεκαετίες ’60-’70-’80!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

«Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ 60' ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ»ΣτΘ: Με τον Μίκη Θεοδωράκη δεν έχει τύχει να συνεργαστείτε…

Θ.Μ.: Περιλαμβάνω τον Μίκη Θεοδωράκη στο έργο, ως κύριο πυλώνα του Πολιτισμού τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80. Η πολιτιστική Άνοιξη με την μελοποίηση των μεγάλων ποιητών, είναι η κορύφωση του νεοελληνικού πολιτισμού που γέννησε και άξια τέκνα! Θεωρώ μάλιστα την πολιτιστική έκρηξη του ’60, ως την κορυφαία στιγμή του 20ού αιώνα στην Ελλάδα!

Με τον Μίκη Θεοδωράκη δεν έχω συνεργαστεί ποτέ, αλλά τον «παρακολουθώ» πάντα. Τελευταία, ήμουν παρών στην ομιλία της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Σπίθας (σ.σ. 2010), αλλά και στη μεγάλη συγκέντρωση και ομιλία στα Προπύλαια το 2011! Δεν κατάλαβα ακόμη γιατί δεν πέτυχε η Σπίθα…

ΣτΘ: Στην διαδρομή σας, δεν έχετε τονίσει ποτέ κάποια «κομματική» αλήθεια, παρά μόνο την δική σας αλήθεια! Προσπαθείτε να δείξετε την ουσία και την πηγή του προβλήματος, παραβλέποντας τα παραπλανητικά ενδιάμεσα που προβάλλουν με ένταση κάποιοι διχάζοντας τον Λαό!

Θ.Μ.: Η δική μου Αλήθεια είναι η Ενότητα του ελληνικού Λαού. Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όλων των λαών και ο Πολιτισμός. Ο διεθνικός μου χαρακτήρας, έχει να κάνει με το εθνικό μου υπόβαθρο.

ΣτΘ: Με αφορμή αυτό που είπατε, πιστεύετε πως καλλιεργείται ένα κλίμα εθνομηδενισμού από κάποιους κύκλους σήμερα;

Θ.Μ.: Σαφώς και υπάρχει εθνομηδενισμός. Αρχίζοντας βέβαια από τους δήθεν αριστερούς. που μας κατηγορούσαν χρόνια τώρα ως εθνικιστές. Η πάλη ανάμεσα στον πατριωτισμό και τον εθνικισμό, είναι μία ανελέητη πάλη . Τώρα που υπάρχει και η Χρυσή Αυγή  γίνεται πιο επιτακτική ανάγκη η υπεράσπιση του πατριωτισμού.

ΣτΘ: Διανύουμε ήδη τον έκτο χρόνο εν καιρώ Μνημονίου…


Θ.Μ.: Το 2008, κάποιος φίλος μου είπε «θα πάω Αγγλία, η Ελλάδα θα καταστραφεί»! Ειλικρινά αυτό που ζούμε, δεν το φαντάστηκα ποτέ. Τα σκάνδαλα και τη σήψη την βλέπουμε εδώ και χρόνια, αλλά αυτή την επίθεση δεν μπόρεσα να την φανταστώ σε αυτόν τον βαθμό. Το Δόγμα του Σοκ δεν το γνώριζα στην πράξη! Ήταν βέβαια ένα Σύστημα που δουλευόταν χρόνια, με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

ΣτΘ: Ήσασταν από τους πρώτους, που καταγγείλατε από νωρίς την τακτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ από το 1981 και έπειτα. Σε ένα βίντεο που έχετε ανεβάσει στον λογαριασμό σας στο youtube το 2012, παραλληλίζοντας την μνημονιακή Ελλάδα με το τότε, αναφέρετε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε το καταστροφικό του έργο, που όλοι το έβλεπαν και ελάχιστοι μιλούσαν». Αλήθεια, βλέπετε σήμερα, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στοιχεία στην πολιτική σκηνή, αλλά και την Κοινωνία, που να θυμίζουν την εποχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Θέλω να πω, μήπως και σήμερα, όλοι βλέπουν, αλλά ελάχιστοι μιλούν;

Θ.Μ.: Πολλοί απ αυτούς που έβλεπαν και δεν μιλούσαν, θέλω να προσθέσω τώρα, ότι στήριζαν το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και συμμετείχαν στην διαφθορά. Το ίδιο και χειρότερα επαναλαμβάνεται και σήμερα με το Σύριζα. Όσοι δεν μιλούν ενώ βλέπουν ή έχουν μεγάλες αυταπάτες ή ωφελούνται  ποικιλοτρόπως.

ΣτΘ: Το βίντεο που σας αναφέραμε πριν, τιτλοφορείται «ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΕ;», από την ομώνυμη φράση που ακούγεται στην ταινία «ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ» (1981). Τελικά, σήμερα ποια Ευρώπη υπάρχει και ποια η θέση της Ελλάδας σε αυτήν την Ευρώπη;

Θ.Μ.: Η Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα. Αυτές οι εξουσίες της Ευρώπης που κυριαρχούν τώρα όμως, χτυπούν τους Λαούς για να τους εξοντώσουν. Και κατά έναν ειρωνικό τρόπο, αυτή η επίθεση ξεκινά από την Ελλάδα. Με σκοπό βέβαια να συνεχιστεί σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία κ.ο.κ. όπως το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

ΣτΘ: Ποια είναι η λύση που βλέπετε εσείς, στο αδιέξοδο;

Θ.Μ: Η λύση ήταν πάντα η ενότητα των Λαών. Στην αρχή της κρίσης εμφανίστηκε ένα αυθόρμητο Κίνημα (σ.σ.: Αγανακτισμένοι), το οποίο όμως δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί για πολλούς λόγους. Χτυπήθηκε από όλα τα κόμματα και φυσικά από το ΚΚΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μία ελπίδα για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών Λαών, αλλά τους πρόδωσε όλους κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό. Δυστυχώς η Ελλάδα έχει μεγάλο έλλειμμα πατριωτισμού. Η αστική τάξη δεν έχει εθνική συνείδηση και το αριστερό κίνημα έχει ξεκοπει από τις ρίζες  κι από τον πολιτισμό μας. Με αποτέλεσμα να υποτάσσονται όλοι στον νεοφιλελευθερισμό που διαλύει εθνικές οικονομίες και κράτη και δημιουργεί κυβερνήσεις-υπαλλήλους. Αυτό ζούμε τώρα, σε ένα κράτος χωρίς ίχνος κοινωνικής πολιτικής, με δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες, ανεργία και μετανάστευση των νέων…

ΣτΘ: Η δική σας γνώμη για τον Έλληνα πρωθυπουργό ποια είναι;

Θ.Μ.: Αυτό που έκανε ο -μνημονιακός πλέον- Τσίπρας δεν ήταν απλώς μια κωλοτούμπα αλλά κάτι βαθύτερο. Απογοήτευσε όχι μόνο τα Ελληνόπουλα, όχι μόνο τις νέες γενιές αλλά και όλα τα κινήματα των λαών του κόσμου. Δεν μπορεί να πηγαίνεις συμφιλιωτικά με αυτούς που σκοτώνουν τον Λαό σου. Πρέπει να πηγαίνεις αποφασισμένος και στο έπακρον εξοπλισμένος! Ύποπτος όμως είναι και ο ρόλος του Τσίπρα, απέναντι στο θέμα της Επιτροπής Λογισμικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους. Αντί να στηρίξει το έργο της Επιτροπής, την διέλυσε, με αποτέλεσμα να πληρώνει ο Ελληνικός λαός  κερατιάτικα που δεν χρωστάμε.

ΣτΘ: Τονίσατε την μετανάστευση των νέων. Τι θα λέγατε στον νέο Πολίτη της Ελλάδας, που σκέφτεται το μέλλον του;

Θ.Μ.: Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, προτρέπω τα νέα παιδιά να μη φεύγουν, διότι όσο φεύγουν οι νέοι, αδυνατίζει η χώρα! Η ελπίδα ενός λαού είναι η Αλληλεγγύη. Ο Ένας πρέπει να στηρίξει τον άλλον. Η λύση της Ευρώπης είναι εύκολη, αλλά υπάρχει και το Όραμα της πατρίδας μας. Όσοι μπορούν λοιπόν, ας μείνουν κι ας πουν «θα βάλω το κεφάλι μου κάτω, θα σκεφτώ τι να κάνω για να επιβιώσω».


«ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ»ΣτΘ: Μιλήστε μας για τη νέα σας ταινία, το «Πώς να σωπάσω»…

Θ.Μ.: Το «ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ» είναι μια ανεξάρτητη ταινία μηδαμινού προϋπολογισμού που έγινε με τις δικές μας δυνάμεις. Δείχνει μια άλλη πραγματικότητα, απ΄ αυτήν που παρουσιάζουν οι πολιτικοί και τα περισσότερα  ΜΜΕ και αποπροσανατολίζουν τους Έλληνες στο εσωτερικό και τους δυσφημούν στο εξωτερικό. Το «ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ» είναι η εικόνα του δημοκρατικού και περήφανου λαού μας, σε αντίθεση με αυτήν της προσκυνημένης ηγεσίας του.

Όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην δημιουργία αυτής της ταινίας, είχαμε την ανάγκη να καταθέσουμε τον προσωπικό μας λόγο, γι΄ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας.

Με λένε Θόδωρο, με λένε Τόνια, με λένε με λένε Ορφέα. Έχω κι εγώ ένα λόγο να καταθέσω

Είναι μια ταινία  που καταγράφει επίσης και την γέννηση νέων ιδεών και νέων τρόπων αντιμετώπισης την κρίσης.

Μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ. Δώσαμε μεγάλη σημασία στην καλλιτεχνική της μορφή και επιδιώξαμε να έχει κινηματογραφικό ενδιαφέρον με πλοκή και δράση χωρίς ωστόσο να λείπει και το χιούμορ.

ΣτΘ: Ποιες είναι οι ευχές σας για τους αναγνώστες του Θεοδωρακισμού και για όλον τον κόσμο;

Θ.Μ.: Ο Μίκης Θεοδωράκης εκτός από τεράστιος μουσικός και φλογερός πατριώτης διακρίνεται για τη πρωτότυπη σκέψη του και τις καινοτόμες ιδέες του.

Εύχομαι λοιπόν στους αναγνώστες του, νέες πρωτότυπες, αγωνιστικές ιδέες για να δυναμώσει το Κίνημα.


Περισσότερες πληροφορίες για τον Θ. Μαραγκό εδώ:
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ: O Σκηνοθέτης της Αγωνιστικής Ματιάς της Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...