ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ο κωμικός ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος, (1927-2016) - Βίντεο

«Αυλαία» έπεσε για τον μεγάλο κωμικό ηθοποιό Γιάννη Μιχαλόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 89 ετών.


Η χαρακτηριστική φωνή του και το πηγαίο κωμικό του ταλέντο καθιέρωσαν τον Γιάννη Μιχαλόπουλο και του «χάρισαν» ρόλους σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αλλά και σε νεότερες τηλεοπτικές σειρές.

Ήταν ο αυστηρός αλλά… κοιλιόδουλος διευθυντής του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία «Αχ αυτή η γυναίκα μου» και ο αξιομνημόνευτος Πιτ από το φιλμ «Η θεία μου η χίπισσα» με την Ρένα Βλαχοπούλου. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στις ταινίες «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», «Μιας πεντάρας νιάτα», «Αχ! Και να ‘μουν άντρας», «Ο Σταύρος είναι πονηρός», «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» και ο «Κατεργάρης».


Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων έχει, όμως, ταυτιστεί με την τηλεοπτική σειρά «Ορκιστείτε παρακαλώ», που μεσουράνησε από το 1982 έως το 1987.


Ο αγαπημένος «δικαστής» ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής στο ραδιόφωνο. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισε η υποκριτική και άρχισε να εμφανίζεται σε δεύτερους συνήθως ρόλους στον κινηματογράφο.


Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του αγαπημένου ηθοποιού είχε επιδεινωθεί και τελικώς άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν.

==================

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος ήταν Έλληνας ηθοποιός, γεννημένος στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 1927. Στον κινηματογράφο έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους. Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων: Αχ αυτή η γυναίκα μου, Άνθρωπος για όλες τις δουλειές, και άλλες. Στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές, με πιο γνωστή το Ορκιστείτε παρακαλώ, από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές κωμικές σειρές της δεκαετίας του 1980, όπου πρωταγωνιστούσε ως δικαστής.


Άφησε εποχή στην την τηλεοπτική σειρά "Ο Κύριος Συνήγορος" (ο κος Παρλάτος) του Κώστα Πρετεντέρη που μεταδιδόταν απο την ΥΕΝΕΔ το 1970-1972, όπου αγόρευε επί διαφόρων θεμάτων υποτιθέμενων πελατών του για 10 λεπτά πριν το κεντρικό βραδινο δελτίο ειδήσεων. Χαρακτηριστικοί πελάτες του κ. Συνηγόρου υπήρξαν ο κος Στριφομπούμπουλας ( Φιλήμων Μεθυμάκης) και ο Μικές (Γιάννης Βγιατζής), γνωστός ως Σας χαιρέτησα; δεν σας χαιρέτησα.....χαίρετε τί κάνετε; καλά ευχαριστώ. Γραμματέας στο τηλεοπτικό γραφείο του η Ελένη Μαυρομάτη.

Πέθανε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, στις 10 Ιουνίου 2016, σε ηλικία 89 ετών, όταν υπεβλήθη σε επέμβαση στο πόδι και λίγες ώρες μετά την ανάνηψη υπέστη ανακοπή. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Kηδεύτηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου.


Φιλμογραφία

Έτος   Ταινία - Ρόλος

1966    Αχ! Και να 'μουν άντρας      Σάββας Μακροχέρης
1966    Άνθρωπος για όλες τις δουλειές    Τζων Πάπας
1967    Μιας πεντάρας νιάτα (ταινία)          Πασχάλης Αβραμίδης
1967    Αχ αυτή η γυναίκα μου        Χαρίλαος
1970    Ο Σταύρος είναι πονηρός!..            Πέτρος Φωκάς
1970    Μια τρελλή... τρελλή... σαραντάρα Ορέστης Σαλβέρης
1970    Η θεία μου η χίπισσα           Πιτ
1971    Ο κατεργάρης            Μίλτος Κλαδαράς
1973 - 1975     Τα παιδια του Ζεβεδαίου     Στάθης Ζεβεδαίος
1979    O άνθρωπος λαχείο           
1980    Ο Παρθενοκυνηγός  Ιωακείμ Ιωακείμ
1981    Ο σεξοκυνηγός         Παπάς
1981    Άγριες κότες: Βαράτε με κι ας κλαίω          διευθυντής τηλεόρασης
1983    Γύφτικη κομπανία   
1983    Χίλια κυβικά τρέλλα  Λάζαρος
1984    Και αυτός το βιολί του          πρόεδρος δικαστηρίου
1986    Ένα τρελλό τρελλό μούτρο Αριστείδης Ανδρεάδης
1986    Ο αχτύπητος Ανδρόνικος Νικολάου
1986    Ο εραστής της πείνας          Κώστας Σαΐνης
1982 - 1987     Ορκιστείτε παρακαλώ          Πρόεδρος Δικαστηρίου

Θεατρικά

Οι Γερμανοί ξανάρχονται (1977)
Η μέθοδος των τριών (1978)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...