ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Στου αγέλαστου την πόρτα, όσο θέλεις γέλα!


Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου


Επειδή σήμερα έχω όρεξη, ανεβάζω  ορισμένα χιουμοριστικά σχέδια μου από τα παλιά. 

1. Τα ζώα του Ζωολογικού κήπου διοργανώνουν ένα Μασκέ πάρτι, όπου όλα πηγαίνουν έχοντας διαλέξει τη μεταμφίεση τους. Ακολουθεί ο διάλογος του ελέφαντα και του αλόγου.

"Πρόεδρε, τι λες, θα μας αναγνωρίσουν τα άλλα ζώα στο πάρτι;"
"Φυσικά και όχι, βρε Αλογοσκούφη! !
Με τις μάσκες που φορέσαμε γίναμε αγνώριστοι! Για πες, εγώ πώς σου φαίνομαι;"





2. Ένα επίκαιρο σκίτσο μου από τα παλιά. Τότε, που δεν είχε ακόμη φανεί η κατάληξη της εθνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας με τις υποσχέσεις στη τσέπη του, κοιτάζει πίσω από την πολυτελή βιτρίνα του THE SHOP τα μαγικά "δώρα" ενός απλησίαστου ονείρου, χαμένος στις ψευδαισθήσεις μιας ψεύτικης ευημερίας.

Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά στη βιτρίνα, θα δει πως βρίσκονται ανάμεσα στα άλλα πακέτα με τα ψεύτικα "δώρα" και δύο πακέτα με τις χρονολογίες. 2008 και 2012.Ταυτίζεται σχεδόν με την έναρξη των δεινών και φτάνει ως σήμερα. Η βιτρίνα περιέχει ταυτόχρονα τις ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά και την τραγική διάψευση τους. Υπενθυμίζω ότι το σκίτσο έγινε το 2006. Προαίσθηση; τυχαιότητα; Έχει πλέον καμία σημασία; 


3. Ένα ακόμη παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο σκίτσο: 

Η γριούλα με το άδειο ταγάρι και με τη σύνταξη του ΙΚΑ, βλέπει να φεύγουν πετώντας από τα χέρια της τα ιπτάμενα κολοκυθάκια και τα λοιπά ζαρζαβατικά της λαϊκής αγοράς!





4. Το πλοίο «ΕΛΛΑΣ» ταξιδεύει σε επικίνδυνα νερά ανάμεσα σε νάρκες, καθώς οι εξαντλημένοι κωπηλάτες-λαός τραβούν κουπί με το μαστίγιο να τους βαράει στην πλάτη. Ο κυβερνήτης τους δίνει τον ρυθμό:

-Έεεεεοπ!! Έεεεεεοπ! Εεεεεεοπ!





5. Ένα πολιτικό σκίτσο με αφορμή τις τότε δημοσκοπήσεις. Και εφόσον ήταν Καθαρή Δευτέρα..... 

-Σε ξεπέρασα Κωστάκη! Σε ξεπέρασα! 
-Ρε Γιωργάκη, δεν τ΄ αφήνεις αυτά, λέω εγώ, να κάτσουμε να τσιμπήσουμε κάνα ντολμαδάκι;














6. Ένα ακόμη σκίτσο με πολιτικό περιεχόμενο και μιας και την εποχή εκείνη κυβερνούσε η Ν.Δ, αφορά στον τέως πρωθυπουργό Κ.Κ  Ο Κ.Κ ο Β΄, λοιπόν, περιδιαβαίνει την αίθουσα με τα προεδρικά πορτραίτα της ΝΔ και στέκεται κάτω από το πορτραίτο του Κ.Κ του Α΄. 

-Λοιπόν, θείε, εσύ τι θα έκανες στη θέση μου;
Μήπως να πάω και εγώ στο Παρίσι και να ξαναγυρίσω;




7. Η μαία βγαίνει από το μαιευτήριο κρατώντας ένα τεράστιο τριχωτό αυτί στην αγκαλιά της και λέει στον εμβρόντητο Καραμανλή που περιμένει με αγωνία τον τοκετό: 

-Να σας ζήσει, κύριε Πρόεδρε! Συγχαρητήρια!
Μπορεί να ακούει 30.000 συνδιαλέξεις την ημέρα και είναι υγιέστατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...