ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ (Video)

Δ Πορφύρης / Π Σταφυλά

Nίκη στρατηγικής σημασίας για την ολοκληρωτική απελευθέρωση του μαρτυρικού Χαλεπίου και της περιφέρειάς του σημείωσε ο Αραβικός Συριακός Στρατός και δυνάμεις πολιτοφυλακής κατά της Αλ Νούσρα. Έσπασε την πολιορκία των Κεντρικών Φυλακών Χαλεπίου που κράτησε 14 ολόκληρους μήνες. Οι υπερασπιστές της αποκομμένοι, χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό ούτε για ξύρισμα. Έγιναν ήρωες και φαντάσματα για την ελευθερία. Η φυλακή βρίσκεται σε στρατηγική θέση στο Β Χαλέπι και ΒΔ της βιομηχανικής ζώνης.Οι αντίπαλοι στην προσπάθεια τους να την αλώσουν χρησιμοποίησαν επανειλλημμένως καμικάζι σε επιθέσεις αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν στις πύλες της και αλλεπάλληλο σφυροκόπημα από οβίδες και τεθωρακισμένα άρματα μάχης.Κάποιες δεκάδες σύριων στρατιωτών εδώ και 14 μήνες αρνούνταν να παραδώσουν το ίδρυμα στους Τζιχαντιστές που τους είχαν περικυκλώσει και που προσδοκούσαν στην απελευθέρωση 200 ισλαμιστών και την μετατροπή της φυλακής σε οπλοστάσιο και οχυρό.

Επί 14 μήνες οι στρατιώτες αλλά και οι περίπου 3000 κρατούμενοι υπέφεραν από πείνα , δίψα και λοιμώξεις. Θρέφονταν με αυτοπειθαρχία από τα ελάχιστα αποθέματα που διατηρούσαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισλαμιστές μισθοφόροι επέτρεψαν μόνο 2 φορές την πρόσβαση ενός μικρού οχήματος της Ερυθράς Ημισελήνου για ανεφοδιασμό σε νερό και λίγη τροφή μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για την τύχη των 200 κρατουμένων τζιχαντιστών.

Οι ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού όταν έσπασαν τη μακρά πολιορκία πρωτίστως μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα και πυρομαχικά για τις πρώτες ανάγκες. Όπως μετέδωσε το Sana τα στρατεύματα είχαν αναπτυχθεί στα 200 μέτρα γύρω από την φυλακή και μετά πραγμτοποίησαν την έφοδο.Είχαν ήδη επανακτήσει τον έλεγχο της Hilan και των άλλων περιοχών στον περίγυρο.

O Γενικός Αρχηγός του Συριακού Επιτελείου Στρατού ανέφερε « ότι οι δυνάμεις του αραβικού συριακού στρατού ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις επιχειρήσεις τους στην περιφέρεια της Κεντρικής φυλακής του Χαλεπίου και έλυσαν τον αποκλεισμό των υπερασπιστών της,προκαλώντας βαριές απώλειες στους τρομοκράτες».
«Με τη νίκη του αυτή ο στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από θέσεις των τρομοκρατών στο Ανατολικό και ΒΑ Χαλέπι και αποκόπτει τους δρόμους ανεφοδιασμού των τρομοκρατών που αποπειρώνται να προωθηθούν εφορμώντας από τα προάστια του Βόρειου Χαλεπίου προς την πόλη.»(sana) Oι τζιχαντιστές δεν ελέγχουν πια παρά ένα μόνο δρόμο ανεφοδιασμού μεταξύ Χαλεπίου και συροτουρκικών συνόρων στο δρόμο του Κάστρου ΒΔ της πόλης .( medias-presse.)
« Αυτό το επίτευγμα χτυπάει τους τρομοκράτες οι οποίοι είχαν μεταβάλει τα βόρεια προάστια του Χαλεπίου σε μια στρατιωτική βάση για να βάλλουν κατά της πόλης και των κατοίκων της και απογυμνώνει την φαλκίδευση και παραπληροφόρηση των ισχυρισμών που διέδιδαν τα ΜΜΕ του αποπροσανατολισμού για τον δήθεν έλεγχο της φυλακής από τους τρομοκράτες.Οι υπερασπιστές της έδωσαν ένα παράδειγμα προς μίμηση ηρωισμού και θυσίας»(sana).

Η έφοδος των συριακών δυνάμεων στη φυλακή προκάλεσε ρίγη χαράς και αλλαλαγμούς των κρατουμένων οι οποίοι σε όλο αυτό το διάστημα ήταν όχι μόνο συνεργάσιμοι με τους φαντάρους αλλά και συνέβαλαν στην επιτήρηση των περίπου διακοσίων κρατουμένων που ανήκουν στα τρομοκρατικά παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Υπήρξε κυβερνητική εντολή για αμνηστεία με εξαίρεση τους 200 ισλαμιστές που θα τους γίνει μεταγωγή σε άλλη φυλακή.
Όλη η Συρία έχει συγκινηθεί από το γεγονός ότι δε βρέθηκε ούτε ένας προδότης μεταξύ των κρατουμένων και ότι οι εγκλωβισμένοι στρατιώτες άντεξαν με αυταπάρνηση την πολύμηνη πολιορκία υπεραμυνόμενοι με ελάχιστα πυρομαχικά και αντιστεκόμενοι χωρίς ανάπαυλα.

Στις πρώτες βιντεοσκοπημένες εικόνες που μεταδόθηκαν από τα συριακά κανάλια, ο δημοσιογράφος ρωτά τους στρατιώτες:

-Μετά από ενάμισι χρόνο ποιό είναι το μυστικό της επιβίωσής σας και της αντίστασης σας;

-Είμαστε ακόμα όρθιοι γιατί διατηρούμε δυνατά την πίστη μας στην αντίσταση η οποία ρέει στο αίμα μας και στις φλέβες μας. Μάθαμε να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας μέχρι και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας…Είμαστε τα παιδιά της Συρίας και προστατεύσαμε τη μητέρα μας.
- Όλα για την πατρίδα μας και η πατρίδα μας για εμάς. Πάνω απ’ όλα αφιερώνουμε αυτήν τη νίκη στους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση αυτού του τόπου. Είχαμε πολλούς ανθρώπους σε τραγική κατάσταση υγείας και οι τρομοκράτες δεν άφηναν να περάσει ούτε ιατρικό προσωπικό ούτε φάρμακα. Είχαμε φαντάρους πολύ βαρειά τραυματισμένους.
Είμαστε ευτυχισμένοι για τη νίκη του συριακού στρατού και ευχαριστούμε το Θεό που περάσαμε όλοι μαζί αυτήν την σκληρή εμπειρία. Κανένας προδότης δε βρέθηκε ανάμεσά μας, είχαμε μόνο ήρωες ή μάρτυρες ή αντιστεκόμενους φαντάρους.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό της φυλακής:Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...