ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ο Κυνικός τιμωρός των γερμανοτσολιάδων

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ακούς Γλάρε, τι μας λέει ο κυρ Σταύρακας;
Πως είναι «φασίστες», όσοι ζητούν να κατασχεθεί η Γερμανική περιουσία στην Ελλάδα, όπως αποφάσισε η ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου να αποζημιωθούν τα θύματα του Διστόμου. Δηλαδή και οι δικαστές, αλλά και τα θύματα των Γερμανών Ναζί είναι «φασίστες»! Όλοι είναι φασίστες, εκτός όμως από τους αληθινούς φασίστες σαν και του λόγου του και σαν τα αφεντικά του, που αιματοκύλισαν τον τόπο!

Να μη ζητάμε λέει από τους Γερμανούς τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, για να μη χαλάσουμε τη «σχέση» αγάπης και κατανόησης που έχουμε μαζί τους! Αλίμονο! Φαντάζεσαι πόσο ζόρι θα τραβήξει η αρχιπέστροφα του βοθροπόταμου, αν ξεφύγουμε από το νέο Άουσβιτς που μας έχουν ετοιμάσει; Θα ξενερώσει από το βουρκάδι της διαπλοκής και θα της ξεραθούν τα λέπια! Για αυτό και ανακράζει γοερά με μπουρμπουλήθρες: «Ιχ λίμπετιχ ντόιτσλαντ! Σόιμπλε ούμπερ άλλες»!!

Ο Θεοχάρης δε, αυτή η πονηρή μυτοσουβλίτσα που μοιάζει με μαδημένο πτηνό, αποκάλεσε το αίτημα της Ελλάδας και τις συζητήσεις για τις επανορθώσεις, «συνωμοσιολογικές φαντασιώσεις»! Λοιπόν, Γλάρε, το σύνθημα, που πρέπει να γράψουν στην ταμπέλα πάνω από την είσοδο του υπονόμου, είναι το εξής: «Η προδοσία απελευθερώνει από τις εθνικές εμμονές».

Όμως, πιο γερμανοτσολιάς, βουλιάζεις στα λασπόνερα της ιστορίας.
Άλλωστε, αργά ή γρήγορα, κάποιοι θα τραβήξουν το καζανάκι για να πάνε εκεί που τους αξίζει!
Έλα, βγαίνουν! Πάρε θέση Γλάρε!
Πυρ κατά βούληση!


Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ


2 σχόλια:

  1. Λίγα λόγια & απολαυστικότατα.
    Χα, χα, η ...πονηρή μυτοσουβλίτσα που μοιάζει με μαδημένο πτηνό!!!
    Πόσο μου θυμίζεις, πάλι, τον παππού Αριστοφάνη...!

    Ποιός να τό `λεγε, πως, ένας άλλος Αριστοφανικός τροβαδούρος θα ερχόταν & πάλι, τόσο κοντά στην επικαιρότητα με τον Κότσυφά του, τον κυρ Σταύρο τον Τσουτσουλομύτη...
    https://www.youtube.com/watch?v=dteLgrfwPG4

    Αλλά & ο διαχρονικός Καραγκιόζης, που μας τον θυμίζεις με τον ...Σταύρακα, το ...κουτσαβάκι, τον βαρύμαγκα του Bo-ball μπερντέ, τώρα πια...
    https://www.youtube.com/watch?v=kHrM8g-tNeo

    Νά `σαι καλά. Αυτό το πνεύμα χρειαζόμαστε & σ` αυτό πρέπει να μυούμε & τους νεώτερους, όπως & αυτό που παρουσίασες σε προηγούμενη ανάρτηση, την σχετική με τις παλιές γελοιογραφίες.
    Πόσο διαχρονικές & αυτές & μάλιστα από μιαν εποχή, που η λογοκρισία του ``Πολιτικά ορθού`` & του ``αντιρατσιστικού`` νομοσχεδίου δεν τις άγγιζε!

    Χα, αυτό το ``αντιρατσιστικό``, μου θυμίζει το ανέκδοτο, όπου η παπαδιά έδωσε το ένα πανωφόρι του παπά στον φτωχό & όταν αυτός την μάλωσε, εκείνη του είπε:
    - Μα, παπά μου, εσύ δεν λες, κάθε Κυριακή, ``ο έχων δύο πανωφόρια, να δίνει το ένα``;
    Και ο παπάς απαντά:
    - Βρε, παπαδιά, όχι για μας, για τους άλλους...

    Έτσι & τώρα, όλα είναι για τους άααλλους, όχι για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου ημέρα αγαπητή φίλη art ant

      Προσπαθεί ο καημένος ο Κυνικός να προσεγγίσει με λίγο χιούμορ τις πικρές αλήθειες της πολιτικής και κοινωνικής μας πραγματικότητας, αλλά πολύ φοβάμαι πως τα γεγονότα τον ξεπερνούν.
      Και ναι, αυτό το πνεύμα χρειαζόμαστε, γιατί αν υπάρχει κάποια ελπίδα αυτή δεν βρίσκεται στην κατήφεια, αλλά στην διακωμώδηση του "Ορθού" πολιτικού λόγου που σε αναντιστοιχία με τον τίτλο του είναι καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αν όχι και ξαπλωτός στην κλίνη της σκληρής απανθρωπίας.....

      Να είσαι και εσύ καλά και πολλά ευχαριστώ για την επικοινωνία μας!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...