ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Σε συμμαχία Γαλλίας και νότου κατά της Γερμανίας καλεί ο Πικετί για το χρέος

Να σχηματίσει μια συμμαχία με την Ιταλία, την Ελλάδα, ίσως και την Ισπανία, απέναντι στη Γερμανία καλεί τη Γαλλία ο Γάλλος οικονομολόγος, Τομά Πικετί, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό «Marianne». Όπως σημειώνει «δεν μπορούμε να έχουμε μια νομισματική ένωση χωρίς ένα μίνιμουμ δημοκρατίας» και υπογραμμίζει ότι η χώρα του θα έχει ιστορική ευθύνη αν επιτρέψει ένα Grexit.

Ο Τομά Πικετί υποστηρίζει ότι απαιτώντας από την Ελλάδα να πληρώνει μέχρι και το 4% του ΑΕΠ της σε χρέη, «τότε θέλουμε στην ουσία να κάνουμε τους Έλληνες να πληρώνουν για πάντα». «Εφεύραμε την αιώνια αποπληρωμή, την αιώνια μετάνοια» για την Ελλάδα σημειώνει και τονίζει ότι «οι νέοι Έλληνες δεν είναι υπεύθυνοι (για το σημερινό χρέος), όπως δεν ήταν και οι νέοι Γερμανοί τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 για τις βλακείες, που ήταν πολύ μεγαλύτερες (από αυτές των Ελλήνων), των δικών τους γονιών».

Ο Γάλλος οικονομολόγος τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αναγκάσει τη Γερμανία να δεχθεί μείωση του χρέους, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ζώνης του ευρώ. «Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους Πορτογάλους» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Το μάθημα από αυτό το θλιβερό επεισόδιο (σ.σ. την κρίση χρέους) είναι ότι η δογματική ακαμψία αναφορικά με την αποπληρωμή των χρεών είναι αντιπαραγωγική και παράλογη» προσθέτει κάνοντας λόγο για ζήτημα «πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό». «Αντί να αφήνουμε τη διαχείρισή του «σε μια μικρή ομάδα εμπειρογνωμόνων, τεχνοκρατών και οικονομολόγων πρέπει να φτάσουμε σε ιδεολογικές λύσεις» σημειώνει.

Στη συνέχεια ασκεί κριτική στη Γαλλία για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα. «Χάσαμε πέντε μήνες από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, διότι η Γαλλία είναι εκτός παιχνιδιού» τονίζει συμπληρώνοντας ότι ο ρόλος της χώρας του στις διαπραγματεύσεις είναι διακοσμητικός. «Η στρατηγική αυτή […] είναι μεν βολική, αλλά ανεύθυνη, όταν γνωρίζουμε ότι στο τέλος όλος αυτός ο μηχανισμός θα καταρρεύσει» προσθέτει ο Πικετί τονίζοντας ότι η Γερμανία «ολομόναχη, χωρίς τη συμφωνία της Γαλλίας, δεν θα μπορούσε να επιβάλει αυτές τις επιλογές» στη διαπραγμάτευση. Καταλήγει λέγοντας ότι η ευθύνη της Γαλλίας θα είναι ιστορική αν επιτρέψει στον Σόιμπλε ή σε «όποιον άλλο θέλει να δει την Ελλάδα εκτός ευρώ, να το κάνει».

Σύμφωνα με τον Πικετί η Γαλλία πρέπει να «μπει σε ένα μπρα-ντε-φερ με τη Γερμανία», συνάπτοντας συμμαχία με την Ιταλία, την Ελλάδα και πιθανότατα την Ισπανία. «Σκοπός αυτού του συνασπισμού θα είναι «να δείξουμε με σαφήνεια (στους Γερμανούς) ότι δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς έναν μίνιμουμ δημοκρατικής διαδικασίας πάνω στις επιλογές (που έχουμε να κάνουμε) αναφορικά με το δημόσιο έλλειμμα, την επιτήρηση από την ΕΚΤ, το επίπεδο των επενδύσεων, την τραπεζική ένωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της αναδιάρθρωσης του χρέους».

πηγή


1 σχόλιο:

  1. Συνέλληνα Γερ. Γερολυμάτε ΧΑΙΡΕ, πρώτη φορά που είδα την ιστοσελίδα σου χάριν στο πρώτο ελληνικό αεροπλάνο συγχαρητήρια, είσαι άψογος ελεύθερος συνέλληνας και από τον λόγο σου περί του πρώτου αεροπλάνου και την ανελευθερία που επικρατεί στην χώρα μας. Εγώ είμαι Αθηναία Σοφία σχεδόν μεγάλωσα μέσα στο σινεμά και στις ρεκλάμες με τους ζωγράφους, δέν ηδυνήθη να γίνω ζωγράφος οὔτε ηθοποιός λόγω φτώχειας, όμως πάλι θα σε συγχαρώ για την τέχνη σου, είναι τα έργα που βλέπω γεμάτα ζωντάνια, πνεύμα και χρώμα, θαυμάσια! Τώρα με εκείνο που ασχολούμαστε όλοι οι Συνέλληνες είναι η Ε.ΣΥ, δηλ. σε κάθε Δήμο φτιάχνουμε τα γραφεία μιας Αστικής μή κερδοσκοπικής Εταιρίας από Ενωμένους Ενεργούς Ελεύθερους Ἕλληνες, για την ενημέρωση όλων των δημοτών-πολιτών για την απόκτηση της ελευθερίας μας. Στο Αιγάλεω δεν έχουμε ακόμη ανοίξει γραφεία όπως στο Καματερό - Γλυφάδα - Hλιούπολη και σε όλη την Ελλάδα, καλό θα ήταν να συνεννωθούμε και στο Αιγάλεω... Ἔσσεται Ἦμαρ Ὅτε Φοῖβος πάλιν Ἐλεύσεται καὶ ἐς ἀεί Ἔσσεται! = Προσδοκώ Ἀνάστασι νεκρῶν (Ἑλλήνων) καὶ Ζωή τοῦ Μέλλοντος αἰῶνος! ἐς ἀεί!!!
    sofia.athini@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...