ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τελευταία ξενάγηση στο σπίτι του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016


Εν όψει της επικείμενης μεταφοράς του Μουσείου Σπύρου Βασιλείου σε νέες εγκαταστάσεις, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 (16:00-18:00) θα πραγματοποιηθεί για τελευταία φορά ξενάγηση στο σπίτι που έζησε και δημιούργησε ο ζωγράφος από τη μουσειολόγο Πόπη Γεωργοπούλου.

 

Ο Σπύρος Βασιλείου στο σπίτι του

Έχοντας φιλοτεχνήσει ένα πλήθος έργων που αποτυπώνουν το αστικό τοπίο του 20ού αιώνα, ο Σπύρος Βασιλείου «συνομιλεί» με τους σημερινούς κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας. Η «λάμπα», «η σκάλα», «ο χαρταετός» γίνονται «αστικά σύμβολα» και… ενώνουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας για την Αθήνα.

Στόχος της ξενάγησης είναι η γνωριμία τόσο με τον άνθρωπο όσο και με το ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου. Τα χρόνια στο Γαλαξίδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας είναι μερικοί από τους σταθμούς που θα αναλυθούν. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα αξιοποιηθεί αρχειακό υλικό και θα προβληθούν αποσπάσματα οπτικοακουστικών ντοκουμέντων από το αρχείο του μουσείου.


Στο τέλος του προγράμματος το μπαλκόνι του μπάρμπα-Σπύρου ανοίγει για ένα καφεδάκι με θέα την Ακρόπολη!

Πληροφορίες: Atelier Σπύρου Βασιλείου, Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη. Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ. Σχεδιασμός-υλοποίηση: Πόπη Γεωργοπούλου, Μουσειολόγος (ΜSc), Ξεναγός. Διάρκεια: 100′-120′.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Τηλ.: 210 9231501, e-mail: atelier@spyrosvassiliou.org, δικτυακός τόπος: www.spyrosvassiliou.org


Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου

Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου στεγάζεται στο ατμοσφαιρικό σπίτι-atelier –χαρακτηριστικό δείγμα Αθηναϊκού μοντερνισμού– όπου έζησε και δημιούργησε ο καλλιτέχνης, απέναντι από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στη σκιά της Ακρόπολης. Το «Atelier Σπύρου Βασιλείου» ανασυνθέτει την καλλιτεχνική διαδρομή μίας από τις πλέον πληθωρικές και εμβληματικές μορφές της νεότερης ελληνικής τέχνης. Εγκαινιάστηκε το 2004, με στόχο την προβολή και ανάδειξη του έργου του Γαλαξιδιώτη ζωγράφου, αλλά και τη διατήρηση του αρχείου του καλλιτέχνη.

Στο Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.


Στις 28 Φεβρουαρίου το σπίτι-atelier του Σπύρου Βασιλείου θα κλείσει τις πόρτες του στο κοινό, καθώς το Μουσείο θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο. Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετέχουν στα τελευταία εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό αυτό χώρο μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 9231502 και ηλεκτρονικά στο atelier@spyrosvassiliou.org. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο έως τις 11 Μαρτίου 2016.

Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το χώρο (μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου), ακολουθούν οι ώρες λειτουργίας. Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 10.00-16.00, Πέμπτη 16.00-22.00, Παρασκευή 10.00-16.00, Σάββατο-Κυριακή 12.00-16.00, Δευτέρα-Τρίτη κλειστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...