ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Μια ηρωϊκή διακήρυξη της Κουρδικής ελευθερίας μέσα στην τουρκική βουλή-(Βίντεο)

Αν δεν έχετε δει αυτό το βίντεο, πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε. Κυρίως πρέπει να το δουν οι τουρκόφοβοι και τουρκολάγνοι ηγέτες μας, διότι ο απαράμιλλος ηρωισμός του Κούρδου βουλευτή Ferhat Encu, θα μπορούσε να τους διδάξει πολλά περί πατριωτισμού, ανδρισμού και αξιοπρέπειας. Χάρηκα για τους Κούρδους, αλλά λυπήθηκα για το δικό μας χάλι. Μου θύμισε εκείνους τους Έλληνες του 1821, με την ορμή, το πάθος και το θάρρος για την ελευθερία.

Μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο, μόνος του εναντίον όλων, τους αποκαλεί Μογγόλους, ληστές και φονιάδες. Πως έκλεψαν τη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων. Πως οι τούρκοι είναι απλά ένα τίποτα και πως όταν όλοι αυτοί υπήρχαν από τα αρχαία χρόνια σε αυτή τη γη, οι τούρκοι ήταν ακόμα στις στέπες της Μογγολίας!

Από κάτω ακούγονται οργισμένες κραυγές «Πυροβολήστε τον!», «Το κεφάλι σου θα πέσει!», «Θα πεθάνεις!», «Μη τον αφήνετε να μιλάει!» κι άλλα πολλά! Αυτοί είναι οι Τούρκοι και ποτέ δεν αλλάζουν. Είναι πάντα οι ίδιοι βίαιοι και αιμοσταγείς δολοφόνοι των λαών! Στη θέση του Ferhat Encu έχουν υπάρξει και πολλοί άλλοι.

Ο Πρόεδρος της βουλής τον απειλεί με σύλληψη και δέκα χρόνια φυλάκισης. Όμως απτόητος ο Κούρδος, συνεχίζει να τους «πυροβολεί» με πικρές αλήθειες!
Τους έσκισε μέσα στη βουλή τους!





Η τοποθέτηση του Κούρδου βουλευτή


ΠτΒ: Τώρα θα μιλήσει ο εκπρόσωπος από το Σιρνάκ, Φερχάτ Ενκου

Φ.Ε:  Θα κάνω την τοποθέτηση μου σύντομα και κατευθείαν στο θέμα. Κάποιοι από εσάς μας αποκαλούν δολοφόνους. Αλλά, ποιοι είναι αυτοί που σκοτώνουν πολίτες και ποιοι είναι οι δολοφόνοι; Εσείς είστε!

Τούρκος Βουλευτής: Κάντε τον να σωπάσει!

Τούρκος Βουλευτής: Πάρτε αυτόν τον τρομοκράτη και πυροβολήστε τον!

ΠτΒ: Αφήστε τον να μιλήσει! Πες ότι έχεις να πεις και τελείωνε!

Τούρκος Βουλευτής: Μια σφαίρα! Ρίξτε του μια σφαίρα!

Φ.Ε:  Όλοι μαζί εδώ, συμπεριφέρεστε σκληρά, αλλά η αλήθεια είναι ότι είσαστε μόνο στόμα (λόγια) και τίποτα περισσότερο. Εγώ, ως Κούρδος, η ιστορία είναι μάρτυρας μου, ότι εγώ ως Κούρδος ζω στην χώρα μου το Κουρδιστάν, από την εποχή που εσείς οι Τούρκοι μαζεύατε χορτάρι για τροφή, παίζοντας τριγύρω με τα άλογα σας στη Μογγολία!

Τούρκος Βουλευτής: Πυροβολήστε τον!

Φ.Ε:  Αυτή που αποκαλείτε ως «χώρα» σας, δεν είναι ούτε η χώρα σας, ούτε η χώρα του κόμματος ΑΚΡ (του Ερντογάν). Αυτή η χώρα είναι αρχαιότερη από όλους εσάς και ανήκει στους αληθινούς λαούς...

ΠτΒ: Θα τιμωρηθείς για αυτό! Μπορείς να μιλήσεις για αυτά την ώρα του γεύματος. Υποστηρίζεις τους τρομοκράτες μπροστά σε όλους μας.

Φ.Ε:  Οι αξιότιμοι Έλληνες και οι Αρμένιοι ήταν εδώ...

Τούρκος Βουλευτής: Πυροβολήστε τον τρομοκράτη!

Φ.Ε:  Εμείς οι Κούρδοι είμαστε ακόμα εδώ, κανένα τανκ και καμία στρατιωτική σας δύναμη δεν μπορεί να μας μετακινήσει...

Τούρκος Βουλευτής: Καταστρέψαμε την πόλη σας!

Φ.Ε:  Μπορεί να την καταστρέψατε, αλλά εμείς θα κτίσουμε μια ντουζίνα περισσότερες. Εσείς οι Τούρκοι είσαστε ένα τίποτα!...... Εσείς οι Τούρκοι είσαστε ένα τίποτα! Έχουμε νικήσει χειρότερα τέρατα από εσάς στη Σινώπη. Ρίξτε τις βόμβες σας. Σκοτώστε τα παιδιά μας. Σκοτώστε πολίτες, αλλά δε μπορείτε να μας σκοτώσετε επειδή είμαστε Κούρδοι στο Ρομπόσκι.... Πάνω από όλο το Κουρδιστάν, ή από αυτό που εσείς αποκαλείτε «Τουρκία», η ανθρωπότητα έχει δει χειρότερους από εσάς και θα σας νικήσουμε...

ΠτΒ: Θα πας φυλακή για αυτά! Πέντε χρόνια θα είναι η ελάχιστη ποινή σου!

Φ.Ε: Δεν μου καίγεται καρφί! Η αλήθεια είναι πιο σημαντική από την ζωή μου...

Τούρκοι Βουλευτές: Χρειάζεται μια σφαίρα! Συλλάβετε τον!

ΠτΒ: Έχουμε καλέσει την ασφάλεια. Θα συλληφθεί!

Φ.Ε: Εμείς οι Κούρδοι είμαστε και θα είμαστε πάντα Κούρδοι, πριν εσείς οι Τούρκοι έρθετε εδώ και έπειτα που εσείς οι Τούρκοι αφήσατε τη Μογγολία. Η «Τουρκία» σας είναι κλεμμένη γη από τους Έλληνες, τους Αρμένιους κι από εμάς τους Κούρδους. Η ιστορία είναι ο μάρτυρας μου.

Τούρκος Βουλευτής: Το κεφάλι σου θα κυλήσει!

Φ.Ε: Τι μπορείτε να κάνετε; Βρίσκομαι εδώ ενάντια σε εκατοντάδες από εσάς. Τι έχετε μέσα σας;

Τούρκος Βουλευτής: Θα τιμωρηθείς για αυτό!

Φ.Ε: Σκοτώστε με! Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια!

ΠτΒ: Αυτά να τα πεις στην ασφάλεια που θα σε συλλάβει. Σύμφωνα με αυτό το βιβλίο του νόμου (των κανονισμών), θα σε στείλω φυλακή για δέκα χρόνια! Δέκα χρόνια είναι το λιγότερο!

Τούρκος Βουλευτής: Πρέπει να εκτελεστεί αμέσως εδώ!

Φ.Ε: Θα τελειώσω!

Τούρκος Βουλευτής: Θα πληρώσεις με την ζωή σου για αυτό, κουρδικό απόβρασμα!

Φ.Ε: Είστε φλοιός, όπως επιθυμείτε. Στέκομαι δυνατός εδώ, ελάτε να με αντιμετωπίσετε...

Τούρκος Βουλευτής: Αρκετά πια! Που είναι η φρουρά;

Φ.Ε: Αντιδράτε σκληρά όταν είστε όλοι μαζί ομάδα, αλλά όταν είστε μόνοι; Είστε όλοι δειλοί, η κουρδική νεολαία μας το έδειξε αυτό στον στρατό σας. Κανένας Τούρκος στρατιώτης, ή αστυνομικός δεν τολμά να κάνει περίπολο σε έναν κουρδικό δρόμο. Οι στρατιώτες σας  τρέχουν να φύγουν μπροστά στη νεολαία μας...Όπως τώρα, που απλώς έχετε στόμα (λόγια) και σκληρότητα, επειδή είστε όλοι μαζί, αλλά πρόσωπο με πρόσωπο, είστε τίποτα!

Τούρκος Βουλευτής: Κάντε αυτόν τον Κούρδο να βγάλει το σκασμό!

Φ.Ε: Μόνος μου, εγώ, ένας Κούρδος, μπορώ να αντιμετωπίσω όλους σας.

Τούρκος Βουλευτής: Εκτελεστικό απόσπασμα!

Φ.Ε: Νομίζετε ότι σκοτώνοντας μας, μπορείτε να μας νικήσετε! Αλλά αυτό μας κάνει μόνο πιο δυνατούς...Με αποκαλείτε «τρομοκράτη», εμένα που αγωνίζομαι για την ελευθερία μου από την κατοχή σας. Εμένα, που ζούσα σε αυτή τη γη για χιλιάδες χρόνια, που ήρθατε και την κατακτήσατε. Αγωνίζομαι για την ελευθερία του λαού μου, για ελευθερία όπως όλα τα άλλα έθνη....

Τούρκος Βουλευτής: Θα εκτελεστείς!

Φ.Ε: Θα αντιμετωπίσω γενναία τον θάνατο και τις σφαίρες για την ελευθερία μου, όπως κι εκατομμύρια άλλοι Κούρδοι. Η κατοχή σας δεν θα διαρκέσει για πολύ. Καμία κατοχή δεν κρατάει για πάντα. Η ελευθερία πάντα θριαμβεύει στο τέλος.

ΠτΒ: Υπέγραψες τον θάνατο σου! Υπέγραψες τον θάνατο σου από τουρκική σφαίρα! Είσαι ένας νεκρός άνθρωπος που περπατάει!

Τούρκος Βουλευτής: Μην τον αφήσετε να φύγει ζωντανός από εδώ!

ΠτΒ: Να γυρίσετε όλοι πίσω στις θέσεις σας!....Είναι μόνος του, δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ανησυχία.
Είναι μόνος του, είμαστε πολλοί εδώ, (λογική κοπαδιού υαινών) θα τον πιάσουμε!
Καθίστε στις θέσεις σας, δεν υπάρχει φόβος......

Μετάφραση λίγο ελεύθερη σε ορισμένα σημεία: Γ.Γ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...