ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τα 20 καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα

των Γιώργου Κόκουβα, Ηρώς Κουνάδη

Με αγιοκλήματα και γιασεμιά, με θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη ή με θαλασσινή αύρα. Τα είκοσι αγαπημένα μας θερινά σινεμά στην Αθήνα.

Κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν τα νεοαφιχθέντα multiplex άρχιζαν να θαμπώνουν με τη λάμψη τους μια γενιά που συμπαθούσε την αμερικανική κουλτούρα του όλα-σε-ένα, ακούστηκαν τα πρώτα δυσοίωνα σενάρια για το μέλλον των ρομαντικών μεν, παλιακών δε, θερινών μας σινεμά. Είκοσι χρόνια αργότερα, τα σενάρια όχι μόνο δεν επαληθεύτηκαν, αλλά έμειναν να αιωρούνται πάνω από τις ουρές που σχηματίζονται κάθε βράδυ έξω από την Αίγλη του Ζαππείου, και ανάμεσα στις γραμμές εκείνου του αφιερώματος του CNN που ανακήρυξε πέρυσι πανηγυρικά το Σινέ Θησείον το καλύτερο σινεμά του κόσμου.


Ρομαντικά, νοσταλγικά, συνυφασμένα με την Ιστορία της πόλης, ήσυχα, δημοκρατικά (πίνεις, καπνίζεις και δεν ενοχλείς κανέναν), με φαντασμαγορική θέα, με αγιοκλήματα και γιασεμιά… Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε τα θερινά σινεμά της πόλης. Ο βασικότερος, όμως, από αυτούς είναι ότι τίποτα δεν μυρίζει περισσότερο καλοκαίρι στην πόλη απ’ ό,τι η πρώτη ταινία που βλέπουμε σε ένα από τα είκοσι αγαπημένα μας θερινά σινεμά, τα οποία ακολουθούν –σε τυχαία σειρά.

Δεξαμενή
Πλ.Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 210-3602363-210-3623942 
Τιμή εισιτηρίου: 7,50


Ανάμεσα στα δέντρα της εναλλακτικής κολωνακιώτικης πλατείας και του Λυκαβηττού, το σινεμαδάκι της Δεξαμενής κερδίζει πόντους γι’ αυτήν ακριβώς την τοποθεσία, για τις καλές ταινίες που επιλέγει (πέρα από τις πιο εμπορικές ταινίες, πέρυσι είδαμε στην Δεξαμενή ευρωπαϊκές επανεκδόσεις αλλά και αφιέρωμα στον νέο ελληνικό κινηματογράφο). Στα «must», η ζεστή πίτσα από το κυλικείο και φυσικά η ανάλυση της ταινίας με ουζάκι στο καφενεδάκι της πλατείας μετά την προβολή.

Cine Paris
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Τετάρτη 5€)


Από τις αγαπημένες ταράτσες της πόλης, η συγκεκριμένη ξεχωρίζει για το σινεφίλ της μεράκι στην καρδιά της Πλάκας, για το χάζι στις αφίσες στο ισόγειο μέχρι να αρχίσει η προβολή και για το χάζι… στην Ακρόπολη κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Στο Σινέ Παρί θα δείτε την ταινία παρέα με πολλούς τουρίστες, αλλά με τέτοια θέα, σίγουρα θα αισθανθείτε κι εσείς… ένας από αυτούς.

Σινέ Θησείο
Απ. Παύλου 7, τηλ: 210 3420864
Τιμή εισιτηρίου: 8


Ψηφίστηκε από έγκριτο ξένο περιοδικό ως η καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα του κόσμου, και το επιδεικνύει με καμάρι κάτω από την πινακίδα του, για να το βλέπουν όλοι όσοι περνούν από τον όμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο. Όχι ότι χρειάζεται επιπλέον διαφήμιση: Η θέαση ταινίας στο σινέ Θησείον αποτελεί εμπειρία – αν όχι για την θέα κατευθείαν στον Παρθενώνα από τις ψηλότερες σειρές, σίγουρα για το γλυκό βύσσινο και την σπιτική βυσσινάδα με μαύρη ζάχαρη που ετοιμάζεται στο κυλικείο. Στα των ταινιών, αδυναμία επιδεικνύει κατά κύριο λόγο στις κλασικές επανεκδόσεις.

Σινέ Ψυρρή
Σαρρή 40-44, τηλ.: 210 3247234
Τιμή εισιτηρίου: 7,50


Άφθονες θέσεις, όλες τους κοντά σε μια… θημωνιά πρασινάδας ή γιασεμιού, διαλεχτές ταινίες (κατά κύριο λόγο ασπρόμαυρες επανεκδόσεις και indie αμερικανικές παραγωγές) και ένα μεγάλο μπαρ για να μην αφήσει παραπονεμένο κανέναν, είτε πεινάει, είτε έχει υψηλές απαιτήσεις για το ποτό με το οποίο θα συνοδεύσει την ταινία.

Σινέ Ζέφυρος
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462677
Τιμή εισιτηρίου: 8


Η παλιά μπομπίνα, τα σινεφίλ περιοδικά στην είσοδο, το ψιλό χαλίκι, το αγιόκλημα και οι παιχνιδιάρικες… γάτες της γειτονιάς είναι «σήματα κατατεθέντα» της θερινής αίθουσας που άνοιξε πρώτη φέτος τις πόρτες της στο σινεφίλ κοινό του καλοκαιριού. Η σεζόν ξεκίνησε με ελληνικά ντοκιμαντέρ και αναμένουμε να συνεχιστεί σε ανάλογο σινεφίλ ύφος, αφού η αίθουσα συνεργάζεται πλέον μόνιμα με την New Star που φέρνει στη χώρα μας τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές παραγωγές.

Σινέ Φλοίσβος
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9821256
Τιμή εισιτηρίου: 7,5€ (Προβολές 3D: 10€)


Αν ψάχνετε θερινό σινεμά που να ενδείκνυται για ταινία μετά από οικογενειακή βόλτα, που να μυρίζει θάλασσα αλλά να ικανοποιεί και την… λιγούρα σας με τα απαραίτητα σουβλάκια ή το φρεσκοψημένο καλαμπόκι, ο Φλοίσβος είναι η απάντηση, και μάλιστα προσφέροντας ακόμα περισσότερα: Ξαπλώστρες για έξτρα αίσθηση καλοκαιριού στις πρώτες σειρές αλλά και 3D προβολές κάτω από τα αστέρια.

Σινέ Παναθήναια
Λ. Αλεξάνδρας & Μαυρομιχάλη, τηλ.: 210 6425714
Τιμή εισιτηρίου: 8


Τα Παναθήναια ποντάρουν στην αίσθηση της «εναλλακτικής» όασης μέσα στην κατοικημένη γειτονιά. Ανάμεσα σε τυφλές όψεις των γύρω πολυκατοικιών (χωρίς να μειώνει την ένταση εξαιτίας τους), το πανί προβάλλει παλιές και νέες κυκλοφορίες και διαθέτει σταθερό κοινό – Αμπελόκηποι, Εξάρχεια και Γκύζη το τιμούν δεόντως για τις επιλογές του και την χαλαρή αίσθηση που προσδίδει στην θέαση.

Λαΐς
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (φοιτητικά, παιδικά, άνω των 65 και άνεργοι: 4€)


Η εξαιρετικά διαμορφωμένη, πεντακάθαρη ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας μας επιτρέπει όχι μόνο να δούμε διαλεχτές ταινίες... αφ’ υψηλού στο Γκάζι, αλλά και στην οικονομικότερη τιμή της Αθήνας. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, η Λαΐς μας κάνει να την αγαπήσουμε για τις πρωτοποριακές δράσεις της – τα προηγούμενα καλοκαίρια ετοίμασε προβολές βουβών ταινιών με ταυτόχρονα DJ sets και lives καλλιτεχνών που τις συνόδευσαν, ενώ πραγματοποίησε και άλλες θεματικές εβδομάδες, φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Άνεσις
Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Τιμή εισιτηρίου: 8


Άνεσις… όνομα και πράγμα είναι το σινεμαδάκι στην ταράτσα στην αρχή της Κηφισίας. Οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων (και όχι μόνο) αράζουν στις σαιζλόγνκ της ταράτσας και απολαμβάνουν την ταινία τους με περισσότερο πολυτελή παρά παραδοσιακό τρόπο. Στην μπάρα του σινεμά θα βρείτε και μια ευρεία ποικιλία από ετικέτες μπύρας, αλκοόλ και κοκτέιλ. Στο πανί πρωταγωνιστούν κατά κύριο λόγο τα blockbusters.

Πάνθεον
Τέρμα Δεληγιάννη, Αγία Βαρβάρα, τηλ.: 210 5698855 και 210 5697223-4
Τιμή εισιτηρίου: 5€ (δωρεάν για ανέργους)


Χτισμένο αμφιθεατρικά στα «πόδια» του όρους Αιγάλεω, το δημοτικό σινεμαδάκι της Αγίας Βαρβάρας αποτελεί μυστικό καταφύγιο των φίλων της μεγάλης οθόνης στα δυτικά προάστια. Εγκαινιάζει ελαφρώς αργά την καλοκαιρινή σεζόν, προς τα μέσα Ιουνίου, ενώ το μεγάλο του όπλο είναι η απίστευτη πανοραμική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Αίγλη Ζαππείου
Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Β. Όλγας, τηλ: 210 3369369
Τιμή εισιτηρίου: 8


Διαθέτει μακράν την ωραιότερη οθόνη στην Αθήνα, την οποία ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο οι μπουκαμβίλιες και τα γιασεμιά που την αγκαλιάζουν. Μετρά κάτι παραπάνω από έναν αιώνα Ιστορίας, αφού πρόβαλλε την πρώτη της ταινία το εξωπραγματικά μακρινό καλοκαίρι του 1903. Το διάσημο hot dog της έχει κάνει το pop corn να μοιάζει passé, ενώ στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται κατά βάση ταινίες πρώτης προβολής, και τα καλύτερα καλοκαιρινά blockbusters –ανήκει, άλλωστε, στην μεγάλη οικογένεια των Village Cinemas. Κάθε Τετάρτη, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου Cosmote αγοράζουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Μπομπονιέρα
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ.: 210 8019687
Τιμή εισιτηρίου: 8


Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος των Βορείων Προαστίων με το πρωτότυπο όνομα έχει το δικό του φανατικό κοινό, που τον προτιμά για τη δροσιά την οποία παρέχει απλόχερα η… μικρή ζούγκλα γύρω από την οθόνη του. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται πολλές επανεκδόσεις, αλλά και ταινίες πρώτης προβολής. Μας αρέσει ιδιαίτερα η αυλίτσα στον χώρο του κυλικείου που ενδείκνυται για κάθε λογής συζητήσεις στο δεκάλεπτο διάλειμμα.

Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, τηλ: 210 3837716
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Δευτέρα και βραδινή Κυριακής 6€)


Πνιγμένη στα γιασεμιά που απειλούν να... κρύψουν μέρος της οθόνης, η θρυλική Ριβιέρα των Εξαρχείων παίζει αγαπημένες κλασικές ταινίες, ενώ τακτικά διοργανώνει και αφιερώματα σε δημιουργούς όπως ο Γούντι Άλεν και ο Χίτσκοκ, αλλά και στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

Βοξ
Πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 210 3301020
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Τρίτη και Τετάρτη 6€)


Η θρυλική ταρατσούλα του Βοξ, στην πλατεία, μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες... καλλιστείων, έχει όμως αναθρέψει γενιές και γενιές σινεφίλ με Αϊζενστάιν και Ταρκόφσκι, και συνεχίζει ακάθεκτη με κλασικά διαμαντάκια ανάμεσα στις ταινίες πρώτης προβολής. Αν αυτός δεν είναι λόγος να διεκδικήσει μια θέση στο top-20 μας, τότε ποιος είναι;

Εκράν
Ζωναρά και Αγαθίου, Νεάπολη, τηλ.: 210 6461895
Τιμή εισιτηρίου: 7,50€ (κάθε Τετάρτη 5€)


Και η περίφημη «τριλογία των Εξαρχείων» ολοκληρώνεται με ένα θρυλικό θερινό σινεμά από τα παλιά, που εξακολουθεί να έχει το δικό του φανατικό κοινό. Το αγαπάμε για την νοσταλγική του ατμόσφαιρα, τη θέα στο… industrial σκηνικό των γύρω πολυκατοικιών των Εξαρχείων, και τον ευρωπαϊκό και ανεξάρτητο παγκόσμιο κινηματογράφο στους οποίους δεν κρύβει την αδυναμία του –δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι σήκωσε την «αυλαία» της φετινής σαιζόν με τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου.

Αθηναία
Χάρητος 50, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7215717
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Πέμπτη 6€)


Ακόμα και αν δεν την έχετε τιμήσει, αποκλείεται να μην την έχετε… μυρίσει. Η θρυλική τυρόπιττά της πλημμυρίζει με την ευωδιά της τον πεζόδρομο της Χάριτος κοντά στις ώρες προβολής, και τραβάει από τη μύτη τους περαστικούς. Στα μείον της, το κατοικημένο της περιοχής, που επιβάλλει η προβολή των 11.00 να θυμίζει… βωβό κινηματογράφο. Κατά τα λοιπά, ένας από τους πλέον θρυλικούς κινηματογράφους της Αθήνας δεν θα μπορούσε να υστερεί σε (πράσινο, σαφέστατα) σκηνικό και νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Σινέ Γαλάτσι
Άλσος Βεΐκου, τηλ: 210 2138119
Τιμή εισιτηρίου: 7,5


Σαν να λέμε, πιο πράσινο δεν γίνεται. Στην καρδιά του καταπράσινου Άλσους Βεΐκου, το Σινέ Γαλάτσι απλώνει τα τραπεζάκια του μπαρ του και έξω από τον χώρο προβολής, κάτω από τα ψηλά δέντρα που το περιστοιχίζουν, στήνοντας έτσι το ιδανικό «φουαγιέ» για τις σινεφίλ αναλύσεις μετά, και τα προγνωστικά πριν την ταινία. Μεγάλο συν, η απόσταση που το χωρίζει από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή, και η οποία του επιτρέπει να προβάλλει, εκτός από κλασικές ταινίες, και καινούριες περιπέτειες με ηχητικά εφέ που ακούγονται στη σωστή ένταση.

Cine Άλσος
Λ. Δεκέλειας 154, Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, τηλ: 210 2583133
Τιμή εισιτηρίου: 7,5€ (κάθε Δευτέρα 5,5€)


Αν δεν είστε κάτοικος της περιοχής, πιθανότατα δεν το έχετε καν ακουστά. Ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς θερινούς κινηματογράφους της πόλης είναι ταυτόχρονα και ένας από τους ωραιότερους: Στην άκρη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, περιστοιχισμένος από κήπους που εγγυώνται πως τις προβολές σας θα συνοδεύουν τα κατάλληλα αρώματα, και πλήρως εξοπλισμένος από τεχνολογικής άποψης (δώδεκα ηχεία που δεν χαμηλώνουν μόλις η ώρα πάει 10.30 κάνουν παρελθόν το αιώνιο πρόβλημα των θερινών κινηματογράφων). Μεγάλο συν για τους… μερακλήδες της παρέας: το μπαρ δεν διαθέτει μόνο αναψυκτικά, μπύρες και ποπ κορν, αλλά και ουζάκι με απολαυστικούς μεζέδες.

Cine Ψυχικό Classique
Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ.: 210 6777330
Τιμή εισιτηρίου: 10


Ναι, η τιμή του εισιτηρίου του είναι «φωτιά» (όπως και όλες οι τιμές στη γειτονιά του) όμως οι συνθήκες προβολής είναι άριστες, ο ήχος από τους καλύτερους που θα συναντήσετε σε θερινό σινεμά, και το περιβάλλον… νοσταλγικό σικ, όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας στη Vogue. Κάθε κάθισμα έχει πρόσβαση στο δικό του τραπεζάκι, για να μπορείτε να απολαμβάνετε τα κρύα γεύματα και το finger food που προσφέρει το μπαρ, μαζί με το ποτό σας.

Cine Φιλοθέη
Πλατεία Δροσοπούλου 1, Φιλοθέη, τηλ.: 210 6833398
Τιμή εισιτηρίου: 8


Οι αναπαυτικές καρέκλες του σκηνοθέτη, η πλούσια βλάστηση που κυριαρχεί όπου και αν στρέψουμε το βλέμμα, ο εξαιρετικός στερεοφωνικός ήχος, και… το θρυλικό hot dog, που φέρνει ως εδώ κόσμο απ’ όλη την Αθήνα, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αγαπάμε πολύ το Cine Φιλοθέη. Στο μπαρ θα βρείτε, εκτός των άλλων, και κοκτέιλ Μαργαρίτα και αυθεντικά ιταλικά παγωτά, ενώ μια ζακετούλα θα σας χρειαστεί ακόμα και τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες –κι αυτό το λέμε για καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...