ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Σας λένε ψέματα!


Θανάσης Κ.
Βγαίνουν διάφοροι αδαείς – του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά όχι μόνο - και ισχυρίζονται, ότι οποιοσδήποτε μπαίνει παράνομα στη χώρα και ισχυρίζεται ότι είναι «πρόσφυγας», δικαιούται - από αυτό και μόνο - να του αναγνωριστεί αυτή η ιδιότητα και επίσημα.
Κι ότι εμείς, υποτίθεται, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
Λένε ψέματα!

Ας δούμε, λοιπόν, τι προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο σχετικώς, κυρίως η Σύμβαση για τους Πρόσφυγες του 1951 (1951 Geneva Convention relating to the status of refugees) και το Πρωτόκολλο του 1967 (1967 Protocol relating to the status of refugees).

Σας τα αναγράφω στα αγγλικά για να μπορέσετε, αν θέλετε, να τα βρείτε απευθείας στο Google. Μπορείτε, όμως, να βρείτε και βασική περίληψη αυτών των νομικών κειμένων, στην Ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου – European Parliamentary Research Service Blog – στο κεφάλαιο Definition of Refugees under the International Law.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, τα απαραίτητα:

-Πρώτον, άνθρωποι που υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν μέσα στη χώρα τους (από μη ασφαλή σε ασφαλή περιοχή) εξαιρούνται από τον ορισμό του «πρόσφυγα»!
(the definition is intended to exclude internally displaced persons…)

Όπως θα δούμε, όσοι προέρχονται από το Αφγανιστάν δεν θεωρούνται «πρόσφυγες», ακριβώς, γιατί εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Είναι internally displaced. Kαι μπορούν να φύγουν από τις περιοχές που ελέγχουν οι Ταλιμπάν, και να βρουν καταφύγιο σε άλλες «ασφαλείς», που ελέγχει η κυβέρνησή τους.

-Δεύτερον, για να θεωρηθούν «πρόσφυγες» όσοι φτάνουν σε άλλες χώρες κυνηγημένοι, πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι ο φόβος τους για διώξεις στις χώρες προέλευσής τους είναι «στέρεα θεμελιωμένος»
(well-founded fear of persecution).

Kι ακόμα όσοι επιζητούν να αναγνωριστούν ως «πρόσφυγες» πρέπει να αποδείξουν ότι κινδυνεύουν από διώξεις που διεξάγονται «αδιακρίτως» (indiscriminant) σε βάρος της ομάδας που ανήκουν - όχι σε βάρος τους προσωπικά.

(στην τελευταία περίπτωση δικαιούνται ίσως πολιτικό άσυλο - όμως όχι στατους «πρόσφυγα»)

Όσοι ισχυρίζονται ψέματα ότι προέρχονται από άλλη χώρα, διαφορετική από την αληθινή πατρίδα τους – αυτόματα καταπίπτουν και από το δικαίωμα να διεκδικήσουν στάτους πρόσφυγα και από το δικαίωμα ασύλου.

-Τρίτον, το τι ακριβώς συνιστά «πρόσφυγας» και τι όχι, ΔΕΝ υπάρχει διεθνές σώμα που να το ερμηνεύει – σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με άλλες προβλέψεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου. Η ερμηνεία εναπόκειται στα εθνικά δικαστήρια.

(…no body is entitled to interpret the Geneva Convention authoritatively, unlike most other international human rights treaties.)

Ούτε καν η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών!

Έτσι για να μη μας λένε διάφορα «κουφά», διάφοροι άσχετοι…

(The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) has the duty to supervise its application, but has no authority to provide mandatory interpretations. The task of interpreting the Convention has thus fallen to domestic law-makers and courts).

Η συνέχεια εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...