ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Jean Geoffroy (Geo) -1853-1924: Ο καλλιτέχνης που αγάπησε τα παιδιά

 


Το έργο του χαρακτηρίζεται σαν μια γενναιόδωρη προσφορά ανθρωπιάς…

 Γιος ράφτη και με πολλούς ζωγράφους στην οικογένεια – η μητέρα του ήταν κόρη του Άγγλου τοπιογράφου Τζον Ντίκινσον- ο Jean Geoffroy, έγινε γνωστός για τις υπέροχες παιδικές εικόνες που μας άφησε μέσα από τις οποίες αποκαλύπτεται η πραγματικότητα του Παρισιού στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα. Ο Jean Geoffroy γεννήθηκε στην παραθαλάσσια κωμόπολη Marennes της δυτικής Γαλλίας το 1853 και πέθανε στο Παρίσι το 1924. 

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, υπήρξε μαθητής του Léon Bonna. Τα μοντέλα του για να αφοσιωθεί στη ζωγραφική των παιδιών τα ανακάλυψε όταν μοιράστηκε το διαμέρισμά του με το Louis και την Julie Girard.

 Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ιατρείο

Το ζεύγος Girard με τη στήριξη του καλλιτέχνη άνοιξαν ένα οικοτροφείο – σχολείο δίπλα το σπίτι τους. Ο Louis ήταν φίλος και δεύτερος πατέρας για τον Jean. Τον βοήθησε επίσης σημαντικά ο ξυλέμπορας Laurent-Louis Borniche, φανατικός συλλέκτης και δημιουργός του μουσείου τέχνης Pavillon de l’Arsenal.

Στα 21 του χρόνια, το 1874,  παρουσίασε δουλειά του για πρώτη φορά στο σαλόνι του Παρισιού. Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε την εικονογράφηση παιδικών και εφηβικών βιβλίων για τον εκδότη Pierre-Jules Hetzel. Ο Jean Geoffroy πέτυχε την καλλιτεχνική αναγνώριση μετά το 1880 όταν και άρχισε να υπογράφει τα έργα του ως Geo. Θεωρείται ο ζωγράφος των ταπεινών και των παιδιών και το έργο του χαρακτηρίζεται σαν μια γενναιόδωρη προσφορά στην ανθρωπιά.

 

Ημέρα της Βαστίλης, 1900

 

Ώρα για κολατσιό, 1882

 

Μάθημα ζωγραφικής (1895)

 

Είναι δύσκολο να μοιραστείς

 

Ημέρα επίσκεψης στο νοσοκομείο, 1889

 

Στο βρεφοκομείο, 1904

 

 

Ξενώνας για αστέγους τη νύχτα, 1881. Ένα έργο που ενόχλησε την κυβέρνηση

 

 

Οικογένεια στο τζάκι

 

 

Εγκατάλειψη του παιδιού από τη μάνα στο ορφανοτροφείο, 1912. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του καλλιτέχνη. Πιθανόν να εκφράζει τα δικά του ανάμικτα συναισθήματα για το θάνατο της μητέρας του, που είχε συμβεί λίγους μήνες πριν.

 

 

Η διαβούλευση. Σταγόνες γάλακτος 1901. Άπορες μητέρες ζητούν βοήθεια για τα άρρωστα παιδιά τους στο δημόσιο νοσοκομείο του Παρισιού, που ιδρύθηκε το 1849.

 

 https://www.art22.gr/jean-geoffroy-geo-%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%ac%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9/

2 σχόλια:

  1. ....καί ΕΔΩ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ 'ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ' ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ >>>> Aλκυόν Πλειάδες 66 Νέα Έκδοση: Παιδεραστία Χόλυγουντ, PizzaGate, ...ΚΑΊ ΑΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ!!!!!
    Καλη Χρονιά καί οτι ποθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....κι εδώ >>>>>> you tube ΑΓΩΓΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...