ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ο Κυνικός και τα παζάρια της Νέας Τάξης


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Το καταλαβαίνετε, φυσικά, πως η θεσμοθέτηση στην ουσία, της Κυριακής εργασίας, είναι μόνο προσχηματική, ως προς την οικονομική της διάσταση. Για όποιον διαθέτει χρήματα να ξοδέψει για αγορές, είναι κάθε μέρα Κυριακή! Αλλά, ο σκοπός δεν είναι αυτός!


Ο αληθινός σκοπός είναι η εισαγωγή ενός νέου μοντέλου εργατοπαροικίας και εκμετάλλευσης, όπου ο άνθρωπος θα πάψει να είναι μια ανώτερη ψυχοσωματική οντότητα και θα μεταβληθεί αργά και σταθερά σε RES-πράγμα.

Η Νεοταξική αυτή "έμπνευση" του πλέον στυγερού Νεοφιλελευθερισμού, με πρόσχημα την οικονομία, έχει ως σκοπό να ξεθεμελιώσει ύπουλα μια παράδοση χιλιετιών, ένα διαμορφωμένο ανθρώπινο ψυχισμό και να εκριζώσει μια βαθιά θρησκευτική κοσμοθεωρία, αφού το μέτρο απευθύνεται σε λαούς χριστιανικούς, του δυτικού κόσμου.

Με αυτά και με άλλα, λοιπόν, έφτασε η ελληνική κοινωνία στον 18ο αιώνα! Θα θυμάστε, πως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, γύρω στα 1760, τριγυρνούσε στα χωριά της Ηπείρου και της Αιτωλίας, προτρέποντας τους Έλληνες της εποχής του, να μην πηγαίνουν στα παζάρια, που σκόπιμα οι Εβραίοι έστηναν τις Κυριακές!

Σήμερα, προοδεύσαμε! Καταλύθηκε πια η Κυριακή αργία, με νόμο του "Ελληνικού" κράτους και θριάμβευσαν τα παζάρια των πολυεθνικών εταιρειών!

Αλλά, είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα πρέπει κανείς να αντισταθεί στο αφύσικο και παράλογο αυτό μέτρο, που ισοπεδώνει τα πάντα. Ακόμη και αν δεν είστε χριστιανοί, που ποτέ δεν πάτε στην Εκκλησία, πόσο μάλλον αν είστε, πρέπει να αντισταθείτε απέναντι στην ζοφερή προοπτική να χάσετε την Κυριακή σας!

Τη μοναδική ημέρα που έχει απομείνει, για να νιώθετε άνθρωποι. Αυτήν την ημέρα που ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, που σας την έκλεψαν με νόμο στο Κυνοβούλιο!

Και επειδή κανείς δεν ρωτήθηκε, και αφού περιφρόνησαν τις διαμαρτυρίες των εμπλεκομένων επαγγελματικών φορέων, οι πολίτες θα πρέπει να αντιδράσουν συλλογικά. Είναι απλό, δεν ψωνίζουμε την Κυριακή για να αποτύχει το μέτρο. Και δεν εννοώ φυσικά τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα, αλλά τα καταστήματα. Ούτε οι ίδιοι να πηγαίνουν να αγοράζουν από άλλους, αν τους υποχρεώσουν να ανοίγουν τα καταστήματα τους.

Αυτό το μέτρο, θα είναι ο τελειωτικός θάνατος του εμποράκου! Ο θρίαμβος της ανελέητης και ανεξέλεγκτης οικονομικής μας εξαθλίωσης, στο όνομα της Νέας Τάξης και των «Αγορών»

Θα το δεχθείτε;;;

Ο Κυνικός δηλώνει κατηγορηματικά, πως:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Το ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, πρέπει να γίνει ένα σύνθημα αντίστασης!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...