ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ο Κυνικός «προσχηματισμός»

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ω, ρε Γάτε! Αμάν και τρις αμάν, δηλαδή, και τα κουμπιά της Τρόϊκας!
Καταβυθίστηκε η υποστάθμη της κυβερνητικής ποιότητας που είχε στο μυαλό του, ο γαμήσας το κεφάλι του, σύμφωνα και με αυθόρμητη δήλωση του!

Ναι, ρε συ! Για τον χθεσινό ανασχηματισμό λέω! Η πρόθεση «ανά», για αυτό που έγινε, είναι λάθος. Εδώ ταιριάζουν οι προθέσεις «προς», «δια», «υπό», «κατά», «από», «περί», «μετά» και «αμφί».

Προσχηματισμός, διότι υποτίθεται πως πήρε το «μήνυμα» των εκλογών και επιχειρεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Αμφισχηματισμός με έντεκα πασόκους και με ισορροπίες τρόμου. Αποσχηματισμός με Λοβέρδους και Γιακουμάτους. Υποσχηματισμός με Βορίδηδες, Ντινόπουλους, Βούλτεψες και Παπακώστες. Κατασχηματισμός με Χαρδουβέληδες με την ευγενική χορηγία της Eurobank και με συστάσεις Παπαδήμου (κατά το κοινώς λεγόμενον: «Έβγαλε το βρακί του ο τραπεζίτης Μανωλιός και το φόρεσε αλλιώς»). Διασχηματισμός με Γκερέκου σε ρόλο υπο-Μελίνας και με τον Κουκουλόπουλο ανθυποτσέλιγγα στη στάνη.

Είναι όμως και περισχηματισμός με τους «Οίκους» των Μητσοτακαίων, των Κεφαλογιανναίων, των Βαρβιτσιώτηδων και των Γεννηματάδων, που παραμένουν αταλάντευτοι στο κέντρο της κυβερνητικής περιδίνησης. Αλλά είναι και πανσχηματισμός, αφού φρόντισε να ανταμείψει και να βολέψει πολλούς στο «ευέλικτο» αυτό σχήμα! Όλως τυχαίως, μάλιστα, αυτούς που εδώ και μήνες μας παρουσίαζαν το μαύρο για άσπρο στα τηλεοπτικά πάνελ! Τι νόμιζες, για την ψυχή της μάνας τους, έλεγαν τόσα ψέμματα;;

Αλίμονο μας Γάτε! Οι προθέσεις είναι αναμφίβολα αμείλικτες και αναμενόμενες! Με σάπια και παρωχημένα υλικά το μόνο που μπορείς να φτιάξεις, είναι καμιά στραπατσάδα! Καμία προοπτική ανάπτυξης, κανένας νεωτερισμός, καθόλου φαντασία.

Ο Λοβέρδος θα παραμορφώσει και την Παιδεία, όπως έκανε με την Υγεία, που τελικά έχει γίνει υπουργικό φέουδο της ακροδεξιάς. Έτσι, μπήκε ο Βορίδης στη θέση του Άδωνη, αφού αυτοί πάνε πακέτο και από κοντά ο Πλεύρης το κορόϊδο (που μάλλον δεν θα προλάβει άλλον συσχηματισμό).
Με τον Χρυσοχοϊδη, είναι βέβαιο πια, πως σύντομα δεν θα μπορούμε να μεταφερθούμε ούτε μέχρι την Έβγα της γειτονιάς μας, ενώ ο Κικίλιας, θα δοκιμάσει και αυτός να βάλει κάνα τρίποντο δακρυγόνο, στο καλάθι της μέχρι προ τινος «αφθαρσίας» του.

Και τον Οκτώβρη, εδώ θα είμαστε, Γάτε μου!
Για τον τελικό μετασχηματισμό της παρασχηματισμένης κομπανίας, με την υπογραφή της Τρόϊκας!
Άντε, και Καλά σαράντα!!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...