ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Το μόνο ρεαλιστικό ισοδύναμο

  
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Ε​​ρωτήματα που γεννάει, μέσα από την αγωνία, η σύνεση:

Αποκλείεται να αγνοούν οι δανειστές της Ελλάδας, πως αν η χώρα δεν αρχίσει να παράγει, αν συνεχίσει μόνο να δανείζεται και να καταναλώνει όλο και πιο στενεμένα, δεν θα πάρουν ποτέ πίσω ούτε όλα ούτε μέρος των χρημάτων τους. Αποκλείεται να αγνοούν ότι, όσος δανεισμός κι αν προστεθεί, παραγωγικότητα δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα ούτε να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, αν δεν στηθεί λειτουργικός κρατικός μηχανισμός: οργανωτικός, ελεγκτικός, δικαστικός, εισπρακτικός.

Αποκλείεται να αγνοούν οι δανειστές μας ότι, για να στηθεί λειτουργικός κρατικός μηχανισμός, πρέπει να καταλυθεί με συνέπεια το πελατειακό κράτος. Το πελατειακό κράτος για να καταλυθεί, θα αρκούσαν δύο και μόνο νομοθετήματα: Να καθιερωθεί στις εκλογές η μονοεδρική περιφέρεια, και να εισαχθεί το ασυμβίβαστο του βουλευτικού και του υπουργικού αξιώματος. Ασφαλώς το ξέρουν, αλλά δεν το απαιτούν.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, προσλαμβάνει χαρακτήρα προκλητικότατου εμπαιγμού η πεισματική εμμονή των δανειστών σε μέτρα που αυξάνουν προσωρινά τις κρατικές εισπράξεις, χωρίς να ενδιαφέρονται για το πραγματικό παραγωγικό αντίκρισμα αυτής της αύξησης. Κατατρίβονται να παζαρεύουν, αν ο ΦΠΑ σε κάποια είδη θα είναι μία μονάδα μεγαλύτερος ή μικρότερος, κόπτονται για να εισαχθεί η πώληση των φαρμάκων στα πολυκαταστήματα. Και αδιαφορούν παγερά για τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους, που είναι η θεμελιώδης αιτία της διαφθοράς, σήψης και διάλυσης του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών θεσμών στην Ελλάδα.

Είναι προκλητικό σκάνδαλο να «διυλίζουν τον κώνωπα, οι δανειστές μας, και να καταπίνουν την κάμηλον», διότι με αυτό τον τρόπο εμφανίζονται να συμπαίζουν αναιδέστατα με τις κομματικές συντεχνίες της σήψης και της διαφθοράς. Να καλύπτουν τους υπόδικους αυτουργούς του εξωφρενικού υπερδανεισμού της χώρας, να συμπαίζουν με αδίστακτους λωποδύτες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και αναπτυξιακών προγραμμάτων. Απαιτούν οι δανειστές να περικοπούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις της λιμοκτονίας, αλλά δεν διανοούνται να ζητήσουν το διαπλεκόμενο με τα κομματικά συμφέροντα ισοδύναμο: Να απολυθούν τα σμήνη των χρυσοπληρωμένων αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής, να περιοριστούν σε διακόσιους (200) οι βουλευτές, να μειωθεί δραστικά το υπαλληλικό προσωπικό κάθε βουλευτή, τα αυτοκίνητα και οι οικονομικές απαλλαγές που τους παρέχονται. Να πάψει το κράτος να πληρώνει τα μυθώδη ενοίκια των κομματικών γραφείων, τα ιλιγγιώδη χρέη των κομμάτων στις Τράπεζες.

Επιμένουν με ανεξήγητο σαδισμό οι δανειστές να παζαρεύουν μονάδες αύξησης των ποικίλων μορφών κεφαλικού φόρου που έχουν επιβάλει οι πολιτικοί στους πολίτες. Δεν διανοούνται να ζητήσουν το διαπλεκόμενο με κομματικά συμφέροντα ισοδύναμο που θα εξασφάλιζε ο τίμιος επανέλεγχος δημόσιων εργολαβιών και προμηθειών, των τελευταίων (έστω και) είκοσι χρόνων. Το ισοδύναμο από τη δήμευση περιουσιών των πρωθυπουργών και των υπουργών Εθνικής Οικονομίας που υπέγραψαν τον εγκληματικό, εξωφρενικό υπερδανεισμό της χώρας.
Αλλά το άκρως οδυνηρό για την ελλαδική κοινωνία γεγονός είναι ότι, τέτοια ρεαλιστικής ανακούφισης του λαού «ισοδύναμα» δεν διανοείται να τα προσφέρει ούτε και η τάχα «αριστερή» σημερινή κυβέρνηση. Οι δανειστές μας (και οι αδίστακτες «Αγορές» που τους ποδηγετούν) δείχνουν να έχουν πανικοβληθεί από το γεγονός ότι μία από τις χώρες της Ε.Ε. απέκτησε «αριστερή» (κάποιοι ιδεοληπτικοί των Βρυξελλών λένε «κομμουνιστική») κυβέρνηση – αντιδρούν σαν να προσβλήθηκε από επικίνδυνο ιό το έμβρυο της ενωμένης Ευρώπης. Αλήθεια, δεν έχουν την ψυχραιμία να δουν ότι πρόκειται και πάλι για μια κυβέρνηση με απολύτως «διαχειριστική» αντίληψη της πολιτικής; Για μιαν απολύτως συντηρητική του κατεστημένου κυβέρνηση;

Δεν έχουν όραμα για να εμπνεύσουν τον λαό οι σήμερα κυβερνώντες, και κατά τούτο δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τον πρασινο-γάλαζο νεκρόψυχο κυβερνητικό πολτό που προηγήθηκε. Θέλουν να λέγονται «αριστεροί», χωρίς να σώζουν τίποτα από τον κοινωνιοκεντρισμό της θυσιαστικής Αριστεράς. Μοναδική φιλοδοξία της «αριστερής» μας κυβέρνησης, που την τρέμουν οι «Αγορές», είναι να «διαχειριστεί» και αυτή το χρέος, αλλά με φανταιζίστικες παραλλαγές (και αυτοσχεδιάζοντας παιδαριωδώς). Εχει αρχίσει να στήνει κι αυτή το δικό της κομματικό κράτος, να διορίζει τα «δικά της παιδιά», να στελεχώνει δημόσιους οργανισμούς και θεσμούς με τους γνωστούς ευτελείς «μαϊντανούς» που προσφέρονται σε κάθε κυβέρνηση για τις «αδιαφανείς» δουλειές.

Δυστυχώς δεν επιχειρούνται δημοσκοπήσεις με τη φιλοδοξία και την επαγγελματική ικανότητα να διερευνήσουν κριτήρια και προθέσεις: Πώς και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, από πέμπτο κόμμα στη Βουλή, στις εκλογές του 2009, και με ποσοστό 4,6% της προτίμησης των πολιτών, βρέθηκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές του 2012, με ποσοστό 16,78% και πρώτο κόμμα, μέσα σε τρία χρόνια, με 36,34%, στις εκλογές του περασμένου Γενάρη; Ετσι ραγδαία και ανεξήγητα δύο εκατομμύρια διακόσιες σαράντα έξι χιλιάδες πολίτες διολίσθησαν στον «μπολσεβικισμό», όπως φαντασιώνονται πανικόβλητοι οι σοφοί των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Και αντίστοιχα: πώς και γιατί ένα κόμμα του κοινωνικού και πολιτικού περιθώριου, η «Χρυσή Αυγή», με ποσοστό 0,29% στις εκλογές του 2009, βρέθηκε τρίτο στη Βουλή κόμμα τον Γενάρη του 2015, με 18 έδρες; Ραγδαία και ανεξήγητα τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες διολίσθησαν στον «νεοναζισμό», όπως φαντασιώθηκε η «προοδευτική» στην Ελλάδα διανόηση και το δίδυμο Σαμαρά - Μπαλτάκου;

Εμείς, οι Ελλαδίτες, είμαστε πια μια παρακμιακή κοινωνία βυθισμένη στην παράνοια και στον βουλιμικό πρωτογονισμό – δεν έχουμε το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε σοβαρά με το τι ακριβώς μας συμβαίνει. Αλλά οι σοφοί (προηγμένοι πολιτισμικά) δανειστές μας, αν θέλουν να πάρουν πίσω το σύνολο ή ένα μέρος των χρημάτων τους, δεν θα έπρεπε να μελετούν σοβαρά το πού παραπέμπουν τα εκρηκτικά φαινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ και της «Χρυσής Αυγής»; Αν τα φαινόμενα δηλώνουν τυφλή λαϊκή (εκδικητική) αντίδραση σε ένα ανήθικο και ανίκανο, κυριολεκτικά σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν θα ήταν συμφέρον των δανειστών να ποντάρουν σε «ισοδύναμα» των οικονομικών τους απαιτήσεων υπονομευτικά της σήψης του πολιτικού στην Ελλάδα κατεστημένου;

Θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, μόνο αν πετύχουν να στηθεί στην Ελλάδα λειτουργικός κρατικός μηχανισμός: οργανωτικός, ελεγκτικός, δικαστικός, εισπρακτικός. Αφού καταλυθεί αμείλικτα το πελατειακό κράτος, η συνταγματικά παντοδύναμη κομματοκρατία. Και αφού λειτουργήσει νέμεση: να λογοδοτήσουν οι αυτουργοί της σημερινής καταστροφής.

Το ρεαλιστικό ισοδύναμο της καταβολής των οφειλών μας είναι η ανατροπή της διαχειριστικής πολιτικής μωρίας.

4 σχόλια:

  1. Φιλικά και με με όλο τον σεβασμό πρός το ιστολόγιο του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου.

    Θα ξεκινήσω με την τελευταία λέξη της ανάρτηση (μωρία).
    Αναρωτιέμαι αν ο κ. Χρήστος Γιανναράς είναι μωρός ή κάτι άλλο...
    Ίσως το γεγονός το ότι αρθρογραφεί και πληρώνεται από την εφημερίδα καθημερινή (Alexis Papahelas /Λέσχη Bilderberg) δεν είναι τυχαίο. .

    Σιγή Ιχθύος ή αγνοεί ο κ. Χρήστος Γιανναράς ότι,

    1) πως γίνεται να παράγεις όταν υπάρχει ο ΠΟΕ? Δηλαδή πως αλλά και γιατί να παράγεις π.χ. λεμόνια όταν άμα εισάγεις λεμόνια από την Αργεντινή θα είναι φθηνότερα από τα Ελληνικά, γιατί: α) Τα μεροκάματα είναι πιο φθηνά β) Γιατί έχουν καταργηθεί οι δασμοί.

    2) Τα μονοπώλια από τις πολυεθνικές που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά και οι οποίες καθορίζουν τις τιμές?. Πως γίνεται πάντα να ανεβαίνουν οι τιμές όταν ο ΝΟΜΙΜΟΣ μισθός είναι 430 ευρώ ή 480 (ανάλογα την ηλικία του εργαζόμενου) και συγχρόνως να έχουμε και τα αντιρατσιστικά μεροκάματα τα οποία κάνουν μικρότερο το κόστος παραγωγής ενός προϊόντος αλλά οι τιμές να ανεβαίνουν συνέχεια?

    3) Το γεγονός ότι αυτές οι πολυεθνικές ενώ κερδίζουν χρήματα στην Ελλάδα φορολογούνται στους φορολογικούς παραδείσους (π.χ. Αντίγκουακαι Μπαρμπούντα)

    4) Το γεγονός ότι δεν ισχύει το δανειζόμαστε γιατί “δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις” αλλά δανειζόμαστε για να ενισχύσουμε τις ιδιωτικές τράπεζες... οι οποίες όταν έχουν κέρδη αυτά ανήκουν στους μετόχους τους αλλά όταν υπάρχουν ζημιές καλείται το κράτος να τις σώσει..

    5) Το ότι τα κράτη (και η Ελλάδα) έχουν εκχωρήσει το εκδοτικό προνόμιο (χρήμα/ευρώ) στην ΕΚΤ (ιδιωτική κεντρική τράπεζα)

    6) Γιατί τα κράτη (και η Ελλάδα) δεν επιτρέπεται να έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες -( ναι αυτές με την δημιουργία του χρήματος με λογιστικές εγγραφές εκ του μηδενός)- για δανεισμό με φθηνό επιτόκιο?, δικαίωμα που παραλόγως το έχουν οι τράπεζες και τα funds, όπως ο Soros?

    7) Γιατί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) να είναι ιδιωτική? Γιατί η Τράπεζας της Ελλάδος να είναι ιδιωτική?

    8) Για τον ΦΠΑ γιατί δεν μας λέει όταν εισπράττεται από ένα κράτος της Ευρωπαϊκή Ένωση που πηγαίνει ?

    9) Τα χρήματα που “δίνει” η Ευρωπαϊκή Ένωση πως τα βρίσκει άραγε?

    10) Ρωτάει αφελέστατα: “Αποκλείεται να αγνοούν οι δανειστές της Ελλάδας, πως ή ότι ....” εννοείται και δεν αγνοούν οι δανειστές/ “θεσμοί” (που έχουν στρατιές υπαλλήλων) αυτό που γνωρίζει ο κ. Χρήστος Γιανναράς, όποτε τι? Γιατί δεν μας δίνει μια εξήγηση?

    11) Οι “αφελείς” δανειστές/“θεσμοί” που δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα που θέλουν το καλό μας αλλά η δανειακή σύμβαση λέει ρητά πως τα χρήματα που τους χρωστάμε πρέπει να βγουν από την τσέπη μας (ΑΕΠ/φόροι) και όχι π.χ. από ένα δανεισμό από Ρωσία ή Κίνα... Κατά τα άλλα θέλουν τα χρήματα τους που μας έχουν δώσει σαν δανεικά τα οποία φοβούνται μην χάσουν...

    12) Για τις υπεράκτιες εταιρείες (off shore) ξέρει κάτι ? Έχει ακούσει κάτι για αυτές? Κατά τα άλλα μιλάμε για παραοικονομία όταν υπάρχει νόμιμη φοροδιαφυγή ε? Και αυτό με την βούλα των “θεσμών” και της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια

    13) Πόσο είναι το ΑΕΠ της χώρας, πόσο είναι το ποσό που δίνει αυτή η χώρα για μισθούς και συντάξεις, πόσα είναι τα έσοδα (φόροι) αυτής της χώρας και πόσα από αυτά τα έσοδα (φόροι) πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, πόσα είναι τα κέρδη των εταιρειών/Πολυεθνικών εταιρειών/τραπεζών και τι φόρο δίνουν σε αυτή την χώρα ξέρει να μας πει κάτι?

    14) Γιατί η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Hochtief χρωστούσε 500 εκατ. ΦΠΑ στην Ελλάδα κ. Χρήστο Γιανναρά? Πως το εξηγείται αυτό?

    15) Πρώτη η Γερμανία στα σκάνδαλα ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και αναπτυξιακών προγραμμάτων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η Ελλάδα το γνωρίζεται κ. Χρήστο Γιανναρά?

    16) Γιατί και πως εξηγείται το γεγονός πως η Ελλάδα, αυτή που περιγράφεται κ. Χρήστο Γιανναρά χρωστάει λιγότερα από την Γερμανία?

    17)Γιατί όλα τα κράτη χρωστάνε?

    18) Άμα έχεις 300 προδότες σε μία βουλή το να γίνουν 200 τι λύνει? Τι αλλάζει?

    Και η λίστα των ερωτήσεων σταματάει εδώ για να μην κουράζω.

    Για όλα αυτά ο κ. Χρήστος Γιανναράς δεν μας λέει τίποτα. Σιγή Ιχθύος (προφανώς δεν είναι μεγάλης σημασίας ή τα αγνοεί άραγε?) παρά μια από τα ίδια. Δηλαδή, περί: μαζί τα φάγαμε /διαφθοράς / πελατειακού κράτους / σήψης και διάλυσης του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών θεσμών/κομματικό κράτος / να διορίζει τα «δικά της παιδιά», να στελεχώνει δημόσιους οργανισμούς και θεσμούς με τους γνωστούς ευτελείς «μαϊντανούς» που προσφέρονται σε κάθε κυβέρνηση για τις «αδιαφανείς» δουλειές / Cayenne κ.λ.π. Μάλιστα...

    Τέλος δύο περιπτώσεις: α) Όταν ο Πούτιν πήγε να πληρώσει το χρέος της Ρωσίας στα γνωστά παιδιά (δανειστές/αγορές) αυτές του είπαν ευχαριστούμε αλλά θα πάρουμε μόνο την δόση του μηνός και β) τι κόλλημα είναι αυτό που έχει το ΔΝΤ με το φρέσκο γάλα? Πάτησε το πόδι του στην Σερβία και υποχρέωσε την Σερβία να αλλάξει την νομοθεσία ώστε το φρέσκο γάλα να είναι 6 ημερών (αύξηση ημερών). Γιατί άραγε? Μήπως γιατί 6 μέρες θέλει το γερμανικό γάλα να μπορεί να πουλιέται στην Σερβία και μάλιστα φθηνότερα από το Σερβικό γάλα (για το καλό του καταναλωτή φυσικά) μιας και επιδοτείται με 500 εύρω/στρέμμα στην Γερμανία ενώ στην Σερβία είναι 60 εύρω/στρέμμα ? Και μετά θα βγαίνει ο καθένας που θα αρθρογραφεί σε μια εφημερίδα ή το ανάλογο Mega Channel και θα λέει οι τεμπέληδες οι Σέρβοι ε?

    υ.γ.
    Είναι ανέκδοτο να λέει κάποιος ότι ο σύριζα είναι αριστερό κόμμα. Μια ματιά στα πρόσωπα που τον αποτελούν αλλά και τις θέσεις του προς ΝΑΤΟ/Ευρωπαϊκής Ένωσης (ναι σε όλα και "we are the world") και έχεις προσγειωθεί στην πραγματικότητα αμέσως.

    Νίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως στην επόμενη ζωή ακούσει κάτι για TTIP – Codex Alimentarius - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΣΤΑΤ (η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειχναν φουσκωμένο έλλειμμα) - Πως οι τεμπέληδες αγρότες που πίνουν τσίπουρα στις πλατείες με φράγκα των εε επιδοτήσεων χάνουν την γη τους από τις πολυεθνικές - Για Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών αγγλιστί Bank for International Settlements (BIS).

    Χρήστος Γιανναράς, Στέλιος Ράμφος, το ανεξάντλητο πνευματικό κεφάλαιο στην υπηρεσία και προστασία του κεφαλαίου.
    Aχ αυτά τα tablet και τα iphone μας κατέστρεψαν, τα άλλα είναι ψιλά γράματα ή σκοτεινά σενάρια θεωριών συνωμοσίας. Right?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ Νίκο!

      Συγνώμη για την αργοπορία της απάντησης, αλλά τα γνωστά, ξέρεις.
      Χαχαχα! Τι να κάνω τώρα εγώ;
      Να απολογηθώ για τον Γιανναρά, ή να τον υποστηρίξω;
      Δεν έχω λόγο. Όσα γράφεις είναι αυταπόδεικτα και πολύ γλαφυρά.
      Ωστόσο, ο Γιανναράς εξακολουθεί να μου είναι πολύ συμπαθής και με τίποτα
      δεν θα τον συνέκρινα με τον απροκάλυπτο Ράμφο.
      Ο Γιανναράς είναι αλήθεια πως στρογγυλεύει αρκετά τα πράγματα
      και γυροφέρνει γύρω από την ουσία, αλλά τουλάχιστον, είναι από τους ελάχιστους
      ανθρώπους της διανόησης που "ξύνει" κάπως τον εφησυχασμό μας και γίνεται αφορμή για σκέψεις και για απαντήσεις στους αναγνώστες του, ακόμα και αν δεν απαντάει ο ίδιος σε αυτές για ευνόητους λόγους (σε αυτό διαφωνώ μαζί του).
      Η προσφορά του Γιανναρά, κατά τη γνώμη μου, δε βρίσκεται τόσο στις πολιτικές αναλύσεις του, όσο στο ακαδημαϊκό του έργο που στηρίζει τη διαχρονική ελληνικότητα. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν πολλοί που μπορώ να ανεβάσω άρθρα τους με την ποιότητα που εγώ αναζητώ και με βάση οπωσδήποτε το υποκειμενικό μου κριτήριο και τις δικές μου αξίες.
      Επαφίομαι λοιπόν στην κριτική φίλων αναγνωστών όπως εσύ, που καταθέτουν τις δικές τους σκέψεις, συμφωνίες ή και διαφωνίες για τα άρθρα, φωτίζοντας ακόμα περισσότερο τα θέματα τους ή και κάνοντας κριτική στους αρθρογράφους. Το ίδιο αφορά επίσης και τα δικά μου άρθρα. Αυτή είναι άλλωστε και η αναμενόμενη φυσική προοπτική κάθε δημοσίευσης σκέψεων.

      Σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία και για τα σχόλια που κατέθεσες......

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...