ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Βιομηχανία Μετανάστευσης – Η Σουηδία αυτοκτόνησε

Σ.Σ. Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση και μετάφραση ενός βίντεο που παρουσιάζει την τραγική κατάσταση στη Σουηδία λόγω της ‘πληθωρικής’ μεταναστευτικής της πολιτικής. Σε ορισμένα σημεία μου ήταν δύσκολο να βρω τα ονόματα των εφημερίδων/προσώπων κτλ, επειδή ακούγονται στα Σουηδικά. Σημειώνω, ότι ο Μάρτιν Σουλτς, συγχάρηκε τη Σουηδία για την «ανταπόκρισή της στην προσφυγική κρίση» την οποία χαρακτήρισε ως «παράδειγμα προς μίμηση». 

Τα ‘προτερήματα’ αυτού του ‘αλληλέγγυου παραδείγματος’ που οφείλουμε να μιμηθούμε, θα τα δείτε μόνοι σας στο κείμενο που ακολουθεί .. Τέλος, θα σας παρακαλέσω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα λόγια του Κούρδου μετανάστη από το Ιράν. Νομίζω ότι αγγίζει πολλές αλήθειες ..

***
«ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΓΑΝΤΙ»

Μία νέα Στοχόλμη θα πρέπει να χτιστεί μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Εθνικό Συμβούλιο Στέγασης και Σχεδιασμού στη Σουηδία. Ο αναλυτής [όνομα] από το Τμήμα Στέγασης και Σχεδιασμού είπε στον Σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό sverigesradio, ότι για να μπορέσουν να στεγάσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών που έρχονται στη Σουηδία, θα πρέπει να χτίσουν 600 χιλιάδες νέες κατοικίες σε 11 χρόνια.

Αυτά τα επίπεδα θυμίζουν το πρόγραμμα ‘million’. Το πρόγραμμα ‘million’ ήταν ένα κεντρικό πρόγραμμα δημόσιας στέγασης που εφαρμόστηκε από το 1965 έως το 1974 από το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Πρόκειται για ένα από τα ασχημότερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών. Στις πόλεις όπως το Gothenburg πολλά παραδοσιακά ξύλινα σπίτια ισοπεδώθηκαν για να παραχωρήσουν τη θέση τους σε αυτά τα απαίσια κουτιά που το ένα είναι στοιβαγμένο πάνω στο άλλο.

Μπαίνουμε λοιπόν σε μία νέα εποχή δημόσιας στέγασης στη Σουηδία όπου αναμένονται νέα σχέδια. Στο δήμο της Στοκχόλμης σήμερα υπάρχουν περίπου 430 χιλιάδες κατοικίες. Αυτό σημαίνει ότι για να εξυπηρετηθεί το κύμα μεταναστών θα πρέπει να χτιστεί μία νέα Στοκχόλμη. Η Στοκχόλμη είναι μία πόλη που μεγάλωσε και επεκτάθηκε μέσα σε μία περίοδο 8 αιώνων, συνεπώς δεν θα έχουμε να κάνουμε με μία όμορφη αισθητικά Στοκχόλμη όπως είχαμε στο παρελθόν, αλλά με τέσσερις τοίχους, μία πόρτα και ένα παράθυρο.

Για να έρθει αυτό το πρόγραμμα εις πέρας θα πρέπει να γίνουν πολλές θυσίες από την πλευρά των φορολογουμένων ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Θα υπάρξουν επίσης επιπτώσεις στις υποδομές καθώς θα απαιτηθούν υπηρεσίες και ανταλλαγή πληροφοριών, είπε ο [όνομα] όταν μίλησε στο Σουηδικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τη γνωστή εφημερίδα Dagens Samhalle, κατά τη διάρκεια της επόμενης θητείας θα υπάρξουν 600 χιλιάδες αναζητητές ασύλου συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών που θα εγγυηθούν οι συγγενείς τους που βρίσκονται ήδη εδώ. Υπολογίζονται γύρω στους 120 χιλιάδες μετανάστες το χρόνο.

Ένας αριθμός μέτρων έχει προταθεί για να αντιμετωπιστεί αυτή η επείγουσα κατάσταση. Το προηγούμενο έτος είδαμε έναν αριθμό παλιών κάστρων και αρχοντικών να μετατρέπονται σε χώρους υποδοχής μεταναστών. Σήμερα μαθαίνουμε την πρόταση του μουσουλμάνου Υπουργού Στέγασης Mehmet Kaplan ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν λυόμενες μονάδες οι οποίες θα συνοδεύονται με προσωρινή άδεια χτισίματος. Η κατασκευαστική εταιρεία JM και άλλες κατασκευαστικές εταιρείες όμως που ερεύνησαν αυτήν την πρόταση συμπέραναν ότι θα κοστίσει πολύ ακριβά. Οι μονάδες αυτές θα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν μετά τη λήξη της αδείας ενώ οι πληρωμές θα εκκρεμούν. Το ενοίκια υπολογίζονται περίπου στις 20 χιλιάδες Σουηδικές κορώνες το μήνα, γύρω στα 2,400 δολάρια για κάθε λυόμενη μονάδα.

Ως εκ τούτου, το Εθνικό Συμβούλιο Στέγασης προτείνει τώρα ένα πιο ακραίο σχέδιο: Να μετατραπεί οτιδήποτε διαθέσιμο σε κατοικία για τον πληθυσμό αντικατάστασης που έρχεται στη Σουηδία. Περιλαμβάνονται: δημόσια κτήρια, δασικές και γεωργικές εγκαταστάσεις, εκκλησίες και άλλα πνευματικά κέντρα καθώς και δημοτικά κτήρια που σήμερα υποτίθεται ότι εξυπηρετούν την οργάνωση και την λειτουργία της Σουηδικής κυβέρνησης η οποία έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Οποιαδήποτε εγκατάσταση που θεωρείται από την υπηρεσία ότι είναι επί το πλείστον άδεια, μπορεί να μετατραπεί σε στέγη μεταναστών. Αυτό είναι το σκεπτικό της κυβέρνησης.

Μία από τις πιο μεγάλες σε κυκλοφορία και επιδοτούμενη από το κράτος βραδυνή εφημερίδα, η αριστερή φιλελεύθερη EXPRESSEN, έγραψε στο κύριο άρθρο ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί η εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Στοκχόλμη και να παραχωρήσει τη θέση της σε κατοικίες μεταναστών. «Θα πρέπει να γκρεμίσουμε περισσότερες εκκλησίες στη Σουηδία», λέει ο τίτλος. Ας θυμηθούμε ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που χτίζονται όλο και περισσότερα τζαμιά στη Σουηδία και ότι στο προάστειο [όνομα] γίνεται δημόσια προσευχή μουσουλμάνων από το 2013.

Ήδη βλέπουμε τους μικροεπιχειρηματίες που έχουν χώρους κάμπινγκ να γίνονται πολύ πλούσιοι μέσα από την βιομηχανία της μετανάστευσης στη Σουηδία όπως ονομάζεται τώρα. Ο Lennard Erkki έχει μία εγκατάσταση υποδοχής μεταναστών στο Boden. Το προηγούμενο έτος χρέωσε την Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης 14 εκατομμύρια Σουηδικές Κορώνες (1.6 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια). «Είναι σίγουρα καλή επιχείρηση να τους έχουμε εδώ (τους αναζητητές ασύλου). Απολύτως. Ο χώρος είναι πάντα νοικιασμένος.» [λέει ο Lennard Erkki]. Ο Jim Hope έχει τέσσερις εγκαταστάσεις υποδοχής. Το προηγούμενο έτος, αυτός και η εταιρεία του χρέωσαν την Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης 56 εκατομμύρια Σουηδικές κορώνες (6.5 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια). Ο λόγος που ασχολείσαι με αυτό (την βιομηχανία ασύλου) είναι για να βγάλεις χρήματα; [ρωτάει ο δημοσιογράφος τον Jim Hope]. «Ναι».

Ξενοδοχεία, ξενώνες, τροχόσπιτα, όλα θα παρθούν από την κυβέρνηση για να χρησιμοποιηθούν για τους μετανάστες. Ο φορολογούμενος πληρώνει το λογαριασμό.

Στην αναφορά του Εθνικού Συμβουλίου Στέγασης και Σχεδιασμού της πιο εμμονικής χώρας στον κόσμο όσον αφορα την ‘ισότητα’, προτείνεται «ειδική μεταχείριση» για τους μετανάστες. Υπάρχει φοβερή έλλειψη διαμερισμάτων και σπιτιών αυτή τη στιγμή στη Σουηδία. Τα περισσότερα γίνονται με λίστα και ο χρόνος αναμονής είναι πάρα πολύ μεγάλος. Η έκθεση προτείνει ότι όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα σύστημα προτεραιότητας: οι μετανάστες που φτάνουν στη Σουηδία θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα έναντι των Σουηδών σε αυτές τις λίστες. Το τμήμα στέγασης συμβουλεύει τους Δήμους που αρνούνται να χωρίσουν αυτούς που επιθυμούν στέγαση σε Ομάδα Α και σε Ομάδα Β βάσει καταγωγής, ότι θα αναγκαστούν να το κάνουν με έναν νέο νόμο.

Η έκθεση αυτή δεν αναφέρει τι μέτρα θα παρθούν για τους νέους σε ηλικία Σουηδούς οι οποίοι επίσης υποφέρουν από αυτήν την έλλειψη κατοικιών και επιθυμούν να φύγουν από τα σπίτια τους για να κάνουν δική τους οικογένεια. «Η έλλειψη κατοικιών είναι αντιληπτή σε πολλούς, και όχι μόνο στους ‘νεοεισερχόμενους’. Χιλιάδες νέοι έχουν λιγοστές ελπίδες να βρουν ένα δικό τους σπίτι. Παράδειγμα η Julia, ετών 24, με μισθό 10 χιλιάδες Σουηδικές κορώνες καθαρά, δεν μπορεί να αποκτήσει δικό της διαμέρισμα ή να ανταπεξέλθει στο νοίκι ενός νεόκτιστου διαμερίσματος.» «Η κατάσταση δεν είναι ελπιδοφόρα», [λέει η Julia].. «Είναι δύσκολο να έχω μέλλον εδώ στη Στοκχόλμη όταν δεν ξέρω που θα ζήσω ή πως θα ζήσω. Πρέπει να ζω σε σπίτια φίλων».

Οι Σουηδοί στην περιοχή της Στοκχόλμης μπορεί να περιμένουν μέχρι και 8.6 χρόνια για να τους δωθεί ένα διαμέρισμα, αλλά οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες μπορούν να βρουν ένα διαμέρισμα μέσα σε 2 με 4 εβδομάδες, και όντως έχουν. Οι μετανάστες σήμερα ήδη έχουν προτεραιότητα στην κοινωνική στέγαση με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται άνισα οι φτωχοί Σουηδοί. Θεωρείται πιο σημαντικό να έχει πρόσβαση ένας μετανάστης παρά ένας Σουηδός. Είναι ένα σύστημα το οποίο κάνει τις «άλλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες, που σε πολλές περιπτώσεις περιμένουν χρόνια στις λίστες, να παραβλέπονται», αναφέρει η [όνομα] σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα.

Έχουν επίσης υπάρξει και άλλες ενδείξεις και ψίθυροι ότι τα εξοχικά των Σουηδών θα κατασχεθούν από την κυβέρνηση για το ευρύτερο καλό, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να στεγάσουμε όλους τους μετανάστες που τώρα ετοιμάζονται για μία καινούρια ζωή στη Σουηδία.

Σχολιάζοντας την έλλειψη κατοικιών και διαθεσιμότητα γης στη Σουηδία, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Fredrik Reinfeldt (Φρέντρικ Ράϊνφελντ) του μετριοπαθούς αριστερού κόμματος, είπε το προηγούμενο έτος πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Δανέζικη εφημερίδα POLITIKEN, ότι στη Σουηδία και στις Σκανδιναβικές χώρες υπάρχει άπλετος χώρος για τους μετανάστες. Είπε: «Τι σημαίνει η λέξη ‘αρκετά’; Έχει γεμίσει η Σουηδία; Έχει γεμίσει η περιοχή της Σκανδιναβίας; Είμαστε τόσο πολλοί; Είμαστε 25 εκατομμύρια στο βορρά. Συχνά πετώ πάνω από την εξοχή της Σουηδίας και συνιστώ και σε άλλους να το κάνουν. Υπάρχουν ατέλειωτοι αγροί και δάση. Είναι απίστευτο πόσος χώρος υπάρχει. Όσοι ισχυρίζονται ότι η χώρα είναι γεμάτη, ας διαδηλώσουν εκεί που είναι γεμάτη.»

Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με την έλλειψη στέγασης, με το θέμα της υποδομής, με τα οικονομικά προβλήματα, με το επίπεδο ανεργίας, με τις πολιτισμικές συγκρούσεις, με την εθνική μετατόπιση των Σουηδών, των Νορβηγών, των Δανών, των Φινλανδών, των Ισλανδών. Αυτές είναι μειονότητες στον κόσμο. Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε ή θα πρέπει, να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο εφόσον το κρίνει σκόπιμο να έρθει στη Σουηδία για να πάρει ένα διαμέρισμα και να λάβει υποστήριξη από τον Σουηδό φορολογούμενο.

«Κάνω σήμερα έκκληση στον Σουηδικό λαό να ανοίξει την καρδιά του.»

Ανοίξτε την καρδιά σας’, ήταν το σλόγκαν του Φρέντρικ Ράϊνφελντ στις τελευταίες εκλογές καθώς ζητούσε από τους Σουηδούς να αφεθούν ολοκληρωτικά στην εισροή μεταναστών του τρίτου κόσμου. Και αν νομίζετε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, λίγο αργότερα είπε ότι η Σουηδία ανήκει στον μετανάστη που έχει μετακομίσει εδώ και όχι στον γηγενή Σουηδικό λαό: «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όσον αφορά το τί είδους χώρα πρέπει να είναι η Σουηδία. Είναι η Σουηδία μία χώρα που ανήκει σε αυτούς που έχουν ζήσει εδώ για τρεις ή τέσσερις γενιές; Ή είναι η Σουηδία αυτό που έχουν φτιάξει οι άνθρωποι της μέσης ηλικίας που ήρθαν εδώ; Για μένα είναι σαφές ότι η Σουηδία πρέπει να είναι το δεύτερο».

Σημείωση: Ο πιο αρχαίος οικισμός της Σουηδίας είναι τουλάχιστον 13 000 – 14 000 ετών.

Λέγοντας ότι η γη δεν ανήκει σε εκείνους που έχουν ζήσει εδώ για τρεις ή τέσσερις γενιές, έκανε την ιστορική παράλειψη να μην αναγνωρίζει ότι τον Σουηδικό λαό τον συνδέουν χιλιάδες χρόνια ιστορίας με αυτήν τη συγκεκριμένη γη.

Στο παρελθόν έχει πει ότι τα σύνορα της Σουηδίας είναι φανταστικά και ότι οι ιθαγενείς Σουηδοί είναι «ανιαροί». Για του λόγου το αληθές, η συγκεκριμένη στάση φαίνεται να είναι κοινή σε όλα τα κόμματα. Αν ρωτήσετε την πρώην ηγέτιδα του σημερινού κόμματος στην εξουσία, των σοσιαλδημοκρατών, είχε πει ότι είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα είναι οι λευκοί Σουηδοί.

Το λευκό πρότυπο κυριαρχεί στις θέσεις εξουσίας εντός του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Αυτό επιβεβαίωσε μια πολύ επικριτική έκθεση της νεολαίας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με τίτλο, «οι τέσσερις αποχρώσεις του λευκού».

Δημοσιογράφος: Τι θα πρέπει να κάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες γι’ αυτό;

Mona Sahlin (πρώην ηγέτιδα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος): «Ο τίτλος της έκθεσης («τέσσερις αποχρώσεις του λευκού») λέει τι πρέπει να γίνει. Μεσα στο κόμμα δεν θα πρέπει να βλέπουμε τις αδυναμίες των λεγόμενων «ξένων Σουηδών» ως πρόβλημα. Αντ’ αυτού, εμείς η λευκή πλειοψηφία που είμαστε τόσο πολλοί είμαστε το πρόβλημα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα και ότι πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας».

Η Σουηδία έχει την πιο ακραία μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη. Και η μετανάστευση αναμένεται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Η Σουηδία με τους τωρινούς της ηγέτες αδυνατεί να πει ‘Όχι’ και να σταματήσει την καταστροφική πορεία στην οποία βρίσκεται. Η Σουηδία συνεχίζει να ντροπιάζει τον εαυτό της διεθνώς μετατρέποντας τον εαυτό της από μία χώρα πρότυπο σε μία χώρα με κατακόρυφη πτώση στον τομέα της εκπαίδευσης και στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με ιδιωτικοποιήσεις παντού, βυθισμένη σε αυτοκτονικό μίσος εναντίον των δικών της ανθρώπων, με φυλακίσεις ανθρώπων για χιουμοριστική τέχνη, με φίμωση της αντίθετης άποψης, με στιγματισμό εκείνων που είναι λογικοί στα θέματα που αφορούν τη μετανάστευση.

Αν ακουμπήσεις αυτήν την ερώτηση [μετανάστευση] με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από τον καθιερωμένο που έχει οριστεί από τα ΜΜΕ, ο οποίος είναι συνήθως ‘ανοιχτά σύνορα για πάντα’, τότε θα στιγματιστείς ως ‘ρατσιστής’ και ‘Ναζί’. Η πολιτική ηγεσία ωστόσο έχει στριμωχτεί στη γωνία και αρνείται να παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθη με την ακραία μεταναστευτική πολιτική στη Σουηδία. Η επιβεβλημένη συναίνεση και η συμμόρφωση της κοινής γνώμης είναι τόσο τυραννική όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Είναι μια σιδερένια γροθιά με βελούδινο γάντι. Εξαιτίας αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος που αφορά το μέλλον της Σουηδίας, άνθρωποι απολύονται από τις δουλειές τους, περιφρονούνται από τα ΜΜΕ, εξοστρακίζονται από τις γειτονιές τους και κατά συνέπεια χωρίζονται από τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Η συζήτηση αυτού του θέματος είναι τόσο εμβρυακή και βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο που καταλήγει σε επιθετικούς προσδιορισμούς και υβριστικά σχόλια. Κάπως έτσι αρχίζει συνήθως η συζήτηση και κάπως έτσι τελειώνει.

Το καθεστώς στη Σουηδία είναι ανίκανο να δει την πραγματικότητα που έχει το ίδιο δημιουργήσει. Βρίσκεται σε τέτοια άρνηση που ακόμα και τώρα που οι υποδομές καταρρέουν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αρνούμενο να δει κατάματα αυτό που βρίσκεται μπροστά του.

Τώρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις πραγματικές συνέπειες των πολιτικών τους και την ανικανότητά τους να αναρωτηθούν αν η Σουηδία, μία χώρα με περίπου 8 εκατομμύρια Σουηδούς, αν αυτή η ανθρωπιστική υπερδύναμη μπορεί να σηκώσει στους ώμους της .. αν οι Σουηδοί μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους .. όλον τον υπόλοιπο κόσμο με τα προβλήματά του.

«Στην εποχή μας δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε μία στρατιωτική υπερδύναμη αλλά η Σουηδία φίλοι μου είναι κάτι σαν μία ανθρωπιστική υπερδύναμη.» [Φρέντρικ Ράϊνφελντ]

Είμαστε μια ανθρωπιστική υπερδύναμη και για να το αποδείξουμε, αν χρειαστεί στην πορεία να καταστραφούν οι Σουηδοί, τότε ας γίνει. Για του λόγου το αληθές, φαίνεται ότι αυτό ακριβώς θέλουν, την καταστροφή των Σουηδών. Θα τους χρησιμοποιήσουν και μετά θα τους πετάξουν σα στυμμένες λεμονόκουπες μόνο και μόνο για να αποκτήσουν εκείνα που χρειάζονται για να τα δώσουν σε άλλους που δεν έχουν ιστορικούς δεσμούς με αυτή τη χώρα.

Η ιστορική πραγματικότητα που συνέβαλε στο να χτιστεί ένα έθνος που θα είναι σε θέση να βοηθάει τα άλλα έθνη με τον τρόπο που εμείς έχουμε βοηθήσει απορρίπτεται ως τυχαίο γεγονός. Δεν έχει να κάνει με εκείνους που ήρθαν πριν από εμάς ή με το τι έκαναν. Για παράδειγμα η Σουηδία, μια χώρα με σχεδόν 9,6 εκατομμύρια ανθρώπους αυτή τη στιγμή, δώρισε, μόνο για το 2012, περίπου 2 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια στην Αφρική, χωρίς να απαιτήσει κάποια επένδυση για αντάλλαγμα όπως έχει κάνει με τις περισσότερες χώρες.

Σκέπτεται κανείς ότι θα ήταν καλύτερα να ξοδέψει αυτά τα χρήματα εδώ, για την έλλειψη κατοικιών, για την παροχή βοήθειας στους φτωχούς, στους ηλικιωμένους, στους ασθενείς και στους νέους, για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης. Όλα αυτά τώρα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό του ιδεαλισμού της πολυπολιτισμικής λατρείας με οποιοδήποτε μέσο.

Η συνεχής προώθηση της ισότητας, της αλληλεγγύης ή του ανθρωπισμού, κρίνοντας από τις ενέργειες της πολιτικής αφρόκρεμας, φαίνεται να ισχύει μονόπλευρα. Αυτό σημαίνει ότι παρακάμπτονται εκείνοι οι ανθρώποι που δημιούργησαν αυτό το σύστημα της ισότητας εξαρχής. Αυτή η μηχανή τώρα έσβησε, ο κινητήρας αυτός καταστράφηκε.

Ο [όνομα] είναι Κούρδος που ήρθε στη Σουηδία από το Ιράν και βλέπει ξεκάθαρα την επερχόμενη δυσμενή κατάσταση. Είναι οικονομολόγος με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Οικονομίας στη Στοκχόλμη. Έχει να μας πει τα εξής:

«Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ο Νοστράδαμος για να προβλέψει το μέλλον. Μπορείτε να πάτε σε πόλεις όπως το Μάλμε … δημογραφικά βρίσκονται 20 χρόνια μπροστά. Έτσι θα γίνει και η υπόλοιπη Σουηδία. Η Σουηδία δέχεται περισσότερους πρόσφυγες απ’ όσους το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και όλες οι υπόλοιπες βόρειες χώρες μαζί. Ταυτόχρονα, η Σουηδία έχει .. το μεγαλύτερο χάσμα στην απασχόληση μεταξύ των ντόπιων και των μεταναστών. Κυριολεκτικά, είναι η χειρότερη χώρα παγκοσμίως όσον αφορά την ένταξη των μεταναστών στην αγορά εργασίας.

Το βασικό πρόβλημα της Σουηδίας είναι ότι αυτά τα πραγματικά στοιχεία δεν συζητούνται ανοιχτά. Η δεξιά, η αριστερά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σχηματίσει ένα ‘σιδηρούν καρτέλ’ όπου βασικά λογοκρίνουν τα αρνητικά στοιχεία της μετανάστευσης ενώ προσπαθούν να την ωραιοποιήσουν. Και ξέρετε, ένας Σουηδός ακαδημαϊκός ή πολιτικός ή δημοσιογράφος, αν εμφανιστεί στην τηλεόραση και αναφέρει τα στοιχεία που ανέφερα εγώ, κινδυνεύει να καταστρέψει την καριέρα του και σε κάθε περίπτωση αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια κοινωνική οργή.

Αν οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η μετανάστευση είναι καλή για την οικονομία, ότι δεν προκαλεί ανεργία και κοινωνικά προβλήματα, τότε έχουν κερδίσει τη συζήτηση, έτσι δεν είναι; Δηλαδή εξαπατούν, δημιουργούν ένα δημόσιο ψέμα ότι τα πράγματα πηγαίνουν περίφημα, ότι ακόμα κι αν έχουμε λίγα προβλήματα βασικά επωφελούμαστε. Αυτή λοιπόν η ωραιοποίηση έχει γίνει πραγματικότητα στον κόσμο και από τη στιγμή που την πιστεύουν, όταν ακούσουν κάποιον να αναφέρει αυτά τα αρνητικά και απαισιόδοξα στοιχεία υποθέτουν ότι δεν μπορεί να είναι αληθή, διότι αν ήταν αληθή τότε γιατί δεν τα αναφέρει κανείς στην τηλεόραση; Η ‘κοινωνική αλήθεια’ υπερισχύει της ‘τεκμηριωμένης αλήθειας’.

Αλλά θα το καταλάβαινα αν υπήρχε ένα σχέδιο. Αν έλεγαν, ας πούμε ένα μικρό ψέμα μέχρι να λύσουμε το πρόβλημα. Το θέμα όμως είναι ότι το πρόβλημα δεν λύνεται από μόνο του, και έχει αρχίσει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Και πρέπει να πω ότι η λογοκρισία που έχουν δημιουργήσει είναι πλήρως αποκεντρωμένη, χωρίς νόμους. Δεν είναι Ιράν εδώ, δεν θα σε βάλουν φυλακή αν αναφέρεις αυτά τα στοιχεία. Αυτό που κάνουν είναι ότι μπορεί να σε απολύσουν ή να σταματήσουν να σου μιλάνε η φίλοι σου στο facebook. Και αυτό πιάνει. Οι οκονομολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα στοιχεία αλλά γενικώς παραμένουν σιωπηλοί.

Ποιο είναι το δικό σου το όφελος αν είσαι ξανθός, γαλανομάτης και Σουηδός που πας και λες ότι η μετανάστευση είναι πολύ κακιά για την οικονομία; Και λες το ίδιο πράγμα που λένε και εκείνοι με τα ξυρισμένα κεφάλια, σωστά; Μάλλον είσαι ένας από αυτούς, μάλλον είσαι ρατσιστής. Για ποιον λόγο θα τα έλεγες άλλωστε; Ακόμη και στους Νιου Γιόρκ Τάϊμς υπήρχε ένα άρθρο που εξέφραζε το σοκ από αυτήν την λεγόμενη συναίνεση στη Σουηδία, στο ότι υπάρχει ένα πέπλο που επισκιάζει τη δημόσια συζήτηση.

Η Σουηδία είναι μία από τις πιο κοσμικές χώρες του κόσμου. Οι άνθρωποι έχουν χάσει το ηθικό τους υπόβαθρο και κυρίως τη θρησκεία τους. Είναι φανατικά κατά της θρησκείας. Οι άνθρωποι όμως χρειάζονται κάποια πνευματικότητα, κάποια ηθική, κάποιες αξίες. Αυτές τις αξίες τις έχουν αντικαταστήσει με τον αντιρατσισμό. Έχουν δημιουργήσει λοιπόν μία εναλλακτική πραγματικότητα για τους εαυτούς τους. Βρίσκονται στη δεκαετία του ’30 και πολεμούν τον Χίτλερ. Αν κάποιος πει ότι οι μετανάστες έχουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας κάποιοι θα σκεφτούν, ναι αυτό ακριβώς έλεγε και ο Χίτλερ. Δεν ξέρουν τι είπε ο Χίτλερ, δεν καταλαβαίνουν. Αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε ίσως μια εξήγηση στο ότι υπάρχει έλλειψη αξιών και οι άνθρωποι γέμισαν το κενό με κάτι άλλο. Είναι μια οιονεί θρησκεία, ναι. Είναι μια κοσμική θρησκεία.

…….

Ο Adam Smith είπε, «υπάρχει μεγάλη καταστροφή σε ένα έθνος» [«There is a great deal of ruin in a nation]. Με αυτό εννοούσε ότι τα έθνη μπορούν να δεχτούν πολλά χτυπήματα χωρίς να καταρρεύσουν. Η Σουηδία δεν θα καταρρεύσει. Αυτό που θα συμβεί εάν αυτό συνεχιστεί είναι ότι θα υπάρξει κοινωνική και οικονομική επιδείνωση, περισσότερη γκετοποίηση.

Δημοσιογράφος: ποια είναι λοιπόν η νοοτροπία των ηγετών της Σουηδίας; Είναι του στυλ ‘ναι αλλά όχι στην αυλή μου’; Φέρνουμε όλους αυτούς τους μετανάστες γιατί αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, αλλά δεν θα πάνε στα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας;

Ακριβώς. Διάβασα πρόσφατα σε μία Σουηδική εφημερίδα ότι μόνο το ένα τοις εκατό των Σουηδών πολιτικών ζει στις περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί μετανάστες, και αυτοί είναι συνήθως οι ίδιοι μετανάστες. Θέλω να πω, ότι αυτό σας λέει κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, την ελίτ, ότι αυτή η πολυπολιτισμικότητα είναι για τους ψηφοφόρους αλλά όχι για μένα και τα παιδιά μου. Αν πραγματικά πιστεύετε στην πολυπολιτισμικότητα τότε γιατί δεν πάτε να ζήσετε εκεί; Το γεγονός ότι δεν ζείτε εκεί, ότι σχεδόν κανένας από αυτούς δεν ζει εκεί, ότι σχεδόν κανένας από αυτούς δεν στέλνει τα παιδιά του σε εκείνα τα σχολεία, δείχνει ότι σε ανθρώπινο επίπεδο, σε κάποιο επίπεδο, καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν λειτουργεί. Και μερικοί από αυτούς τους πολιτικούς γνωρίζουν, θέλω να πω ότι ορισμένες φορές μιλώ με υψηλόβαθμους πολιτικούς και κάποιοι από αυτούς γνωρίζουν τι συμβαίνει και ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη. Γνωρίζουν ότι ουσιαστικά η Σουηδία οδεύει σιγά-σιγά προς τον γκρεμό.»

Η ηγεσία της Στοκχόλμης και εκείνοι που έχουν θέσει τον ηθικό τόνο σε αυτή τη χώρα και τον πολιτιστικό διάλογο στα ΜΜΕ, πάσχουν πραγματικά από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Είναι παγιδευμένοι στις ίδιες τους τις αρετές, σε αυτό που εκείνοι πιστεύουν ότι είναι αρετή, και με καλές προθέσεις ανοίγουν την πόρτα της κολάσεως στους Σουηδούς. Αυτό γίνεται όχι μόνο εις βάρος της ευημερίας των Σουηδών αλλά και της ίδιας της επιβίωσής μας. Εάν είσαι Σουηδός, τότε αποτελείς μέρος της παγκόσμιας μειονότητας. Δεν έχεις το δικαίωμα να ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε που αφορά τα συμφέροντά σου, το καλό σου, το καλό του έθνους σου, το καλό του λαού σου, πόσο μάλλον την ύπαρξή σου ή Θεός φυλάξοι την διαιώνισή σου.

Αυτή τη στιγμή αντικαθιστούν τον πληθυσμό της Σουηδίας. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δημοσιεύσει μία έκθεση από το 2000, όπου υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι στις χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσσίας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, πρέπει να αντικατασταθούν. Αυτό το κάνουν με την παροχή κινήτρων στους μετανάστες για να έρθουν στη Σουηδία και σε άλλες Δυτικές χώρες και να κάνουν παιδιά.

Εν τω μεταξύ, οι ιθαγενείς πληθυσμοί αυτών των χωρών δεν έχουν διδαχθεί μόνο ότι είναι η πηγή όλων των προβλημάτων του κόσμου, αλλά έχουν σφυροκοπηθεί με την οικολογία για χρόνια, να κάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί, το αποτύπωμα άνθρακα, ο υπερπληθυσμός. Οι άνθρωποι προγραμματίστηκαν ψυχολογικά με την επιθυμία να μην τεκνοποιήσουν. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ο πόλεμος των δυο φύλων και ο φεμινισμός που έχουμε στη Σουηδία, και το χάσμα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών διευρύνεται. Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος για τον οποίο βλέπουμε πτώση στις γεννήσεις των Σουηδών και αύξηση στις γεννήσεις των μεταναστών. Αν συνεχιστεί η τρέχουσα πορεία, η Σουηδία σε λίγες γενιές από τώρα δεν θα έχει Σουηδικό πληθυσμό.

Εάν πιστεύετε στη διαφορετικότητα και τη διατήρηση των λαών και των πολιτισμών του πλανήτη και όχι στην μονοκαλλιέργεια της παγκοσμιοποίησης, ένα συνονθύλευμα του τίποτα μέσα σε ανύπαρκτα εθνικά σύνορα και χωρίς αυτοδιάθεση, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να μάχεστε για τον έλεγχο της μετανάστευσης στη Σουηδία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που υποφέρουν από τις ίδιες πολιτικές.

(Το βίντεο κλείνει με ένα μικρό απόσπασμα μίας συνέντευξης του τότε πολύ νεαρού Fredrik Reinfeldt, το 1993)

«Ως νέος πολιτικός νοιώθω την ανάγκη να δώσω ειλικρινείς απαντήσεις και να στείλω ένα καθαρό μήνυμα στον Σουηδικό λαό. Μην πιστεύετε στην κοινωνική πρόνοια του μέλλοντος, μην πιστεύετε τους πολιτικούς.»

Το 2006 τον προσκάλεσαν στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Αργότερα το ίδιο έτος έγινε πρωθυπουργός και μέσα σε εκείνα τα 8 χρόνια κατέστρεψε τη Σουηδία.



Μετάφραση/απομαγνητοφώνηση Φαίη/Αβέρωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...