ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Υπόγεια εκκλησία ανακαλύφθηκε στην Καππαδοκία - (Video)

Υπόγεια  εκκλησία που περιέχει τοιχογραφίες που πιθανόν χρονολογούνται στον 12ο αιώνα, ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Καππαδοκίας στην Τουρκία. Ο ναός εντοπίστηκε από αρχαιολόγους κατά τη διάρκεια ανασκαφών και εργασιών καθαρισμού,  σε μια υπόγεια πόλη που είναι μέρος του κάστρου της Νεβσεχίρ (Nevşehir).



Οι αρχές της κεντρικής επαρχίας της Ανατολίας, πιστεύουν ότι ο χριστιανικός ναός θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης των τουριστών και σημαντικό χριστιανικό προσκύνημα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νεβσεχίρ, Χασάν Ουνβέρ, οι τοιχογραφίες απεικονίζουν την Ανάληψη και την Τελική Κρίση.


«Από ό, τι γνωρίζουμε, οι εν λόγω τοιχογραφίες μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί σε καμία άλλη εκκλησία», είπε προσθέτοντας ότι οι προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι η εκκλησία θα μπορούσε να χρονολογηθεί γύρω στον 5ο αιώνα μ.Χ.

Η εκκλησία είναι δημιούργημα σκαλίσματος σε βράχο που βρίσκεται σε κάστρο στο αστικό κέντρο της Νεβσεχίρ που έχει μια συνολική έκταση 360 χιλιάδων τ.μ.


Η συγκεκριμένη εκκλησία είναι μέρος ενός συγκροτήματος κατοικιών και άλλων δομών που δημιουργήθηκαν στο μαλακό πέτρωμα της περιοχής.

Η υπόγεια πόλη ανακαλύφθηκε το 2014 και πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 5 χιλιάδες χρόνια. Οι σήραγγες φθάνουν μέχρι τα 7 χιλιόμετρα.

Ορισμένες από τις τοιχογραφίες της εκκλησίας έχουν υποστεί βλάβη, αλλά οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορούν να αποκατασταθούν.





Η εκκλησία έχει μόνο εν μέρει ανασκαφεί. Μέχρι στιγμής, μόνο η οροφή έχει γίνει ορατή, το ύψος της δομής δεν είναι γνωστό.

Ο αρχαιολόγος Αλί Αϊντίν δήλωσε στην Hurriyet Daily News ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί μέχρι την άνοιξη, προκειμένου να προστατευθούν οι τοιχογραφίες από την υγρασία του χειμώνα.

Τα πλευρικά τοιχώματα του ναού είναι ακόμη καλυμμένα και ενδέχεται να υπάρχουν και εκεί τοιχογραφίες.


«Μόνο μερικά από τα έργα ζωγραφικής έχουν αποκαλυφθεί.  Υπάρχουν σημαντικά έργα ζωγραφικής στο μπροστινό μέρος του ναού που δείχνουν τη σταύρωση του Ιησού και την ανάληψή του στον ουρανό. Υπάρχουν επίσης τοιχογραφίες που δείχνουν  τους Αποστόλους, Αγίους και άλλους προφήτες όπως το Μωυσή και τον Ηλία», είπε ο Αϊντίν.


Η περιοχή είναι γνωστή για ανάδειξη σημαντικών ανθρώπων κατά την χριστιανική περίοδο. Γνωστοί είναι οι Καππαδόκες Πατέρες- Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος Νύσσης και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, που ανέπτυξε το δόγμα της Αγίας Τριάδας και είναι σεβαστός από τις Εκκλησίες- Ανατολής και Δύσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...