ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ: Ο ζωγράφος που ζωγράφισε το «επίσημο πορτρέτο» του Ομπάμα ζωγράφιζε μαύρες να αποκεφαλίζουν λευκές


Εάν δεν το ξέρετε, ο Ομπάμα απέκτησε «επίσημο πορτρέτο», το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην Εθνική Πινακοθήκη Smithsonian. Τα mainstream media με συγκίνηση αναφέρουν ότι ο Ομπάμα όχι μόνο έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος του οποίου το πορτρέτο κοσμεί την Εθνική Πινακοθήκη, αλλά ο ζωγράφος που το έφτιαξε, ο Kehinde Wiley έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης που ζωγράφισε ένα επίσημο προεδρικό πορτρέτο.
Αυτό που σίγουρα δεν ξέρετε είναι ότι ο εν λόγω καλλιτέχνης έχει κάποια.. περίεργα καλλιτεχνικά γούστα. Το 2012 παρουσίασε δύο πίνακες που απεικόνιζαν δύο μαύρες γυναίκες να κρατάνε τα κεφάλια δύο λευκών γυναικών που μόλις είχαν αποκεφαλίσει. 
Όχι ότι έγινε κανένας θόρυβος ή ξεσηκώθηκε καμία "θύελλα αντιδράσεων" (φανταστείτε λέω εγώ, να ζωγράφιζε κάποιος λευκός ζωγράφος ή ακόμα περισσότερο ο ζωγράφος του πορτρέτου του Τραμπ, λευκές γυναίκες να αποκεφαλίζουν μαύρες…) αλλά ο «καλλιτέχνης» θέλοντας να δικαιολογήσει το θέμα των έργων του είπε ότι σε αυτά απεικονίζεται η Ιουδίθ που αποκεφάλισε τον Ασσύριο στρατηγό Ολοφέρνη!!! Η ιστορία της Ιουδίθ περιγράφεται στο Δευτεροκανονικό βιβλίο της Αγίας Γραφής, το βιβλίο της Ιουδίθ.


Stefan Molyneux
@StefanMolyneux
Why exactly did Barack Obama choose Kehinde Wiley to paint his presidential portrait? Kehinde Wiley has a habit of painting black people holding knives and the freshly severed heads of white people. Sick!


Jon Levine
@LevineJonathan
That Obama artist, Kehinde Wiley, is also know for these fun paintings, which you can file under

"Imagine if this showed a TKTK "


Το ότι η Ιουδαία χήρα Ιουδίθ μετατράπηκε σε μαύρη ή μάλλον δύο μαύρες και ο Ασσύριος στρατηγός Ολοφέρνης σε δύο λευκές γυναίκες, προφανώς συγχωρείται στον «καλλιτέχνη», ο οποίος ένα θέμα με τους λευκούς πρέπει να το έχει (αλλά προς Θεού, δεν τον λες «ρατσιστή»). Έτσι σε άλλον πίνακά του μετέτρεψε τον Ναπολέοντα σε μαύρο (μάλλον) ράπερ (όχι τίποτα άλλο αλλά έχει γίνει χαμός στις ΗΠΑ με το λεγόμενο “cultural appropriation” και δεν μπορείς ούτε στο καρναβάλι να ντυθείς μαύρος ή μεξικάνος)…
Επίσης, όπως διαβάσαμε, ο Kehinde Wiley είναι "gay". 

ΚΟ / πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...