ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πρώτο στις εκλογές το κόμμα των «Ιδιωτών»

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Φίλοι μου, ζώα και πουλιά!

Σήμερα, καθώς κατακάθεται η σκόνη των εντυπώσεων από την προχθεσινή ημέρα, πρώτη των Αυτοδιοικητικών εκλογών και έχοντας διαβάσει πλήθος αφοριστικών άρθρων και πικρόχολων σχολίων στο διαδίκτυο, εμφορούμενων από ένα αίσθημα απογοήτευσης και ματαιότητας για τα αποτελέσματα, αποφάσισα να γράψω λίγες σκέψεις.

Φυσικά, θα πρέπει να περιμένει κανείς και τα αποτελέσματα της επόμενης Κυριακής, για να καταλήξει σε πιο ασφαλή συμπεράσματα, αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει και εδώ αυτό που λέει ο «σοφός» λαός μας. Πως δηλαδή: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Και ενώ ο λαός είναι τόσο σοφός στις παροιμίες του, στην πράξη όμως αποδεικνύεται ιδιώτης! Ιδιώτης με την αρχαία έννοια της λέξης, που είναι το εννοιολογικό αντίθετο της λέξης «πολίτης» και που μόνο οι Άγγλοι την αποδίδουν σωστά με την λέξη «Idiot» = Ηλίθιος, ανόητος.

Δεν έχω σκοπό να αναλύσω τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, ούτε να διασκεδάσω την προσωπική μου απογοήτευση, κάνοντας ανέξοδους και εκτονωτικούς αφορισμούς για τους συμπατριώτες μου, που απλά κοίταξαν το άτομο τους ψηφίζοντας το «Εγώ» των μικροσυμφερόντων τους και όχι το «Εμείς», που αφορά την πατρίδα και το συμφέρον όλων.

Άλλωστε, μόνο στην Ελλάδα εμφανίζεται το φαινόμενο να είναι όλοι σχεδόν κερδισμένοι. Ακόμη και αυτοί, πολίτες και πολιτικοί, που στην ουσία έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Και είναι αληθινά οξύμωρο να συνειδητοποιεί κανείς,  πως ειδικά την ημέρα της Δημοκρατίας, που είναι οι εκλογές, οι μισοί σχεδόν των Ελλήνων, την δολοφόνησαν!

Δεν ψάχνω λοιπόν, για χαμένους και για κερδισμένους, ούτε για ποσοστά. Δεν αναζητώ τις αιτίες της νίκης, ούτε τις δικαιολογίες της ήττας στους εκλογικά εμπλεκόμενους. Όλα αυτά έρχονται δεύτερα. Διότι, όλα αυτά έπονται του αρχικού, γενεσιουργού εγκλήματος, από το οποίο πηγάζουν όλα τα άλλα. Και αυτό, δεν είναι άλλο, από την πλήρη απαξίωση της Δημοκρατίας και της εκλογικής διαδικασίας. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να μας κυβερνά το 20-25% του μισού εκλογικού σώματος, δηλαδή το 10% του συνόλου. Και θα πάμε ακόμη παρακάτω, όσο κάποιοι επιμένουν στην απόδραση στις ουτοπικές παραλίες του νου τους. Ξεχνώντας, πως οι κυβερνήσεις αναδεικνύονται από τους ψηφίσαντες, όσοι και αν είναι αυτοί, και όχι από τους απέχοντες. Με δεδομένο δε ότι οι απέχοντες του σχεδόν 50%, δεν είχαν την πρόθεση να ψηφίσουν ούτως ή άλλως τη συγκυβερνητική μειοψηφία, η συμμετοχή τους στις κάλπες και η επιλογή κάποιου μικρού κόμματος, θα σήμαινε αυτόματα και την αποκαθήλωση της. Αλλά δεν…

 Ο μεγάλος χαμένος αυτών, αλλά και των προηγούμενων Εκλογών, είναι τελικά η ίδια η Δημοκρατία. Είναι το τεράστιο ποσοστό των «ιδιωτών» Ελλήνων, που στο όνομα μιας «ιερής» αγανάκτησης και αποδοκιμασίας αποφάσισαν να πάψουν να είναι πολίτες, αφήνοντας σε άλλους το δικαίωμα να επιλέξουν αυτοί τους κυβερνώντες. Πιστεύοντας με αφέλεια, πως έτσι «τιμωρούν» το σύστημα! Και η αθλιότητα της απάρνησης δια της αποχής, του μοναδικού δικαιώματος του εκλέγειν, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν η αποχή ενδύεται και το μανδύα μιας δήθεν ιδεολογικής και πολιτικής ουτοπίας, απέναντι σε μια πλαστή, έστω, Δημοκρατία. Απέναντι κυρίως, σε μια οδυνηρή πραγματικότητα.

Διότι σε οποιαδήποτε εποχή, δύο είναι οι βασικοί τρόποι που μπορούν να αλλάξουν μια φαύλη πολιτική κατάσταση. Ο ένας τρόπος είναι ο δημοκρατικός, δηλαδή οι εκλογές. Οι οποίες, ακόμη και αν σε κάποιο βαθμό είναι νόθες, η συντριπτική καταψήφιση είναι αδύνατο να συγκαλυφθεί από οποιαδήποτε νοθεία. Ο δεύτερος τρόπος, είναι δια της αντιστάσεως και των όπλων! Αυτοί όμως, δεν κάνουν τίποτα από τα δύο! Κάθονται απλά στο σπίτι τους και γκρινιάζουν ομφαλοσκοπώντας και αναμένοντας να τους σώσουν τα Νεφελίμ και οι Έλ!

Ούτε θεωρώ πως είναι πιθανό, όλοι αυτοί οι απέχοντες ιδιώτες, ότι θα μπορούσαν ποτέ να πάρουν τα όπλα για να αλλάξουν την κατάσταση, όταν δεν πάνε, ούτε μέχρι το εκλογικό τμήμα! Έτσι, το μόνο τελικά που καταφέρνουν μη ψηφίζοντας, είναι το να εφησυχάζουν τη συνείδηση τους, πως έκαναν τάχα τη δική τους επανάσταση! Στην πραγματικότητα όμως, εξυπηρετούν το σύστημα που απεχθάνονται, φορτώνοντας ταυτόχρονα σε όλους τους άλλους, τις συνέπειες της δικής τους αστόχαστης ιδιωτείας!!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ





2 σχόλια:

  1. Γεράσιμε,
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
    Πολύ ορθές παρατηρήσεις !
    Δυστυχώς η αποχή ενισχύει το κρατούν σύστημα.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ : OΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ την ερχόμενη Κυριακή !


    Ο φίλος σου ο δάσκαλος απ΄...έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!
      Αγαπητέ φίλε Γεώργιε, δυστυχώς δε συμφωνούν όλοι μαζί μας.
      Και πάλι δυστυχώς τη Δευτέρα θα γκρινιάζουν πως τίποτα δεν αλλάζει, από τον καναπέ του σαλονιού.
      Ότι είχα να πω το είπα και δέχθηκα και επιθέσεις στην Ο ως "υποστηρικτής" του συστήματος της ολιγαρχίας, από τους απέχοντες που έχουν ανάγει την αποχή σε πολιτική "φιλοσοφία".
      Ποιοί είναι αυτοί που τελικά ενισχύουν το σύστημα, έχει γίνει ξεκάθαρο στις εκλογές των τεσσάρων τελευταίων χρόνων των μεγάλων αποχών...

      Σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να έχεις πάντα υγεία και ατσαλένιο φρόνημα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...