ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας-2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ.


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, 21:30

 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ


 16η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού τραγουδιού
Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ξεκίνησε το ταξίδι του το 1998. Από τότε μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 16 Διεθνείς Συναντήσεις Πολυφωνικού Τραγουδιού στην παραμεθόρια Ήπειρο εξαπλώνοντας τις εκδηλώσεις του και σε Θεσσαλία, Κέρκυρα, Βουλγαρία, Αλβανία και Κάτω Ιταλία. Μια φορά κάθε χρόνο, αυτό το μεγάλο ταξίδι των φωνών ανταμώνει με τους φίλους του Πολυφωνικού Τραγουδιού και της ζώσας παράδοσης στην Αθήνα.

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, 19:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μια μικρή νυχτερινή μουσική…

Η φετινή συναυλία των τμημάτων Μουσικής Προπαιδείας και Προθεωρίας του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης είναι μία διαδρομή από την Μπαρόκ εποχή μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, με σταθμούς μουσικές μεγάλων συνθετών όπως Bach, Beethoven, Schubert, Stravinski, Debussy, Bartok.
Αποσπάσματα από μεγάλα έργα έγιναν παιδικά τραγούδια για να βοηθήσουν παιδιά αλλά και μεγάλους στην προσέγγιση της ορχηστρικής μουσικής.
Επιμέλεια Παράστασης: Γιούλα Μιχαήλ,
Στίχοι τραγουδιών: Γιούλα Μιχαήλ, Μαρία Ανδριανοπούλου,
Διδασκαλία παιδιών: Γιάννα Βράτιμου, Μαρία Ανδριανοπούλου, Πελίνα Ανδριανοπούλου,
Διδασκαλία Παιδικής Χορωδίας: Έρη και Ροδούλα Χαρδαλή,
Ενορχήστρωση και διδασκαλία ορχήστρας: Παναγιώτης Δεληγιάννης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, 21:00

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

της Κάρμεν Ρουγγέρη
ΚΙΒΩΤΟΣ

 
Φέτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της θα παρουσιάσουν στους μικρούς τους φίλους “το μαγικό κλειδί”, έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα “Η καρδιά της βασιλοπούλας”. Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη και ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων.
  Η παράσταση με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια είναι γεμάτη χρώματα, χορούς, υπέροχη μουσική και τραγούδια έτσι μαγεύει μικρούς και μεγάλους.
  “Το Μαγικό Κλειδί”, αφού παίχτηκε όλο το χειμώνα στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, ξεκινάει τώρα μια μεγάλη περιοδεία με σκοπό να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, μια παράσταση φτιαγμένη με πολύ αγάπη και σεβασμό.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση – Ενορχήστρωση – Στίχοι & Επιλογή τραγουδιών από παραδοσιακά Κάτω Ιταλίας: Ανδρέας Κουλουμπής
Παραγωγή: “Κιβωτός” Γιώργου Φρατζεσκάκη
ΔΙΑΝΟΜΗ
Ελένη Ζιώγα, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου.


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21:00

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ


Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή που συνάντησαν οι χειμερινές τους παραστάσεις, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα ανηφορίσουν την Παρασκευή  20 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας, για τη μεγάλη καλοκαιρινή τους συναυλία στην Αθήνα.
 Με όχημα την κοινή τους αισθητική, ανατρέχουν σε σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς και παρουσιάζουν ανανεωμένο το προσωπικό τους ρεπερτόριο.
Όμως δεν μένουν εκεί! θα μας δώσουν και μία δυνατή πρόγευση από την επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιάννη Κότσιρα και τον στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου. Ήδη, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το πρώτο τραγούδι από αυτή τη συνεργασία, με τίτλο «Αυτός ο Ήλιος» και συνάντησε την πιο θερμή υποδοχή.  

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, ενορχηστρώσεις,
 Άκης Κατσουπάκης: πιάνο, ενορχηστρώσεις,
 Άκης Γαβαλάς: τύμπανα,
Γιάννης Γρυπαίος: μπάσο,
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι,
Κώστας Μιχαλός: κιθάρα,
Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές
Επιμέλεια φωτισμού: Ανδρέας Κούρτης
Τιμή Εισιτηρίου
Ταμείο: 15 €



 ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21:00

ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μπαλέτο - Διδασκαλία και Χορογραφία: Ελένη Καρόζη
Συγχρονος Χορός Διδασκαλία και Χορογραφία: Ελένη Καρόζη
Λατινοαμερικανικοί και ευρωπαϊκοί Χοροί Διδασκαλία και Χορογραφία: Γεωργία Καλογερά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK

Τμήμα Μοντέρνων Οργάνων
Τραγούδια της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής από την δεκαετία του ‘80 έως σήμερα είναι το θέμα της καθιερωμένης ετήσιας συναυλίας του Τμήματος Μοντέρνων Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης. Την συναυλία αυτή προετοιμάζουν οι σπουδαστές του Ωδείου από τον Ιανουάριο και τους συνδράμουν παλαιότεροι απόφοιτοι, καθώς και σπουδαστές από το Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Ωδείου και μέλη της Φιλαρμονικής Δήμου Πετρούπολης. Όπως κάθε χρόνο, την επιμέλεια, τον συντονισμό και τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας Δημήτρης Αθανασόπουλος και η διδασκαλία των κομματιών έχει γίνει με την συμβολή και συνεργασία του καθηγητή ντραμς Γιάννη Τσουμπρή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Τμήμα Κλασσικών Σπουδών

Σολίστες τελειόφοιτοι σπουδαστές, Σύνολα Μουσικής Δωματίου, Χορωδιακά Σύνολα και η Συμφωνόπετρα (μικτή συμφωνική ορχήστρα καθηγητών και σπουδαστών) παρουσιάζουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα με έμφαση στους Έλληνες Μουσουργούς. Πέρα από έργα μουσικής δωματίου διάσημων συνθετών (Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν κλπ) αλλά και δημοφιλή έργα γενικού ρεπερτορίου που παρουσιάζουν σολίστ και μικρά σύνολα του Ωδείου, η Παιδική και η Εφηβική Χορωδία του Ωδείου υπό την διδασκαλία και διεύθυνση της Έρης και της Ροδούλας Χαρδαλή παρουσιάζουν χορωδιακά έργα Ελλήνων συνθετών, παλαιών και νεώτερων, πάνω σε ελληνική ποίηση, ενώ η Συμφωνόπετρα υπό την διεύθυνση του καθηγητή, μαέστρου και συνθέτη Φώτη Κουτζαγιώτη, σε ενορχηστρώσεις δικές του,  παρουσιάζει έργα του Γιώννη Κωνσταντινίδη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 


 ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:00

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 Χοροί και τραγούδια από κάθε γωνιά της χώρας μας


Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου μας, ζωντανό κύτταρο παράδοσης στην πόλη μας, με ομάδες που συνολικά ξεπερνούν τα 1.000 μέλη, είναι πάνω από 35 χρόνια αδιάλειπτα παρόν σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις εντός και εκτός της χώρας μας, με συνέπεια, ευθύνη και αγάπη για την ελληνική παράδοση.
Κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα πλούσιο ρεπερτόριο της παράδοσης, με πολλά δρώμενα, χοροτράγουδα, και ποικίλους χορούς από όλη την Ελλάδα. Οι χοροί ζωντανεύουν με τις πλούσιες φορεσιές, αντιπροσωπευτικές από κάθε τόπο, και την παραδοσιακή ορχήστρα που συνοδεύει του χορού τα βήματα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς από την Θράκη ως την Κρήτη και από τη Μικρά Ασία ως το Ιόνιο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21:30

ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη
5η Εποχή Τέχνης

«εκατομμύρια άνθρωποι εξαφανίστηκαν και ξεχάστηκαν
κι ακόμη περισσότεροι κατέστρεψαν την ψυχή τους
για να ζήσουν χωρίς ιστορία και μνήμη…»

  Ο πόλεμος είναι η μια διαχρονική αιτία του μεταναστευτικού φαινομένου. Στην εποχή μας ο πόλεμος δεν είναι μονόδρομος για την οικονομική κυριαρχία, καθώς ένα καλά οργανωμένο κέντρο λήψης αποφάσεων επαναπροσδιορίζει συστηματικά, μεθοδικά την έννοια της δημοκρατίας... Κάθε μετανάστευση εμπεριέχει διαχρονικά την έννοια της αδικίας.
  Οι Τρωάδες, είναι η πιο δημοφιλής από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη, κείμενο κατεξοχήν αντιπολεμικό, αποτυπώνει όσο κανένα κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας την αλαζονεία της εξουσίας καθώς και τις ολέθριες συνέπειες της, ιστορώντας τα γεγονότα της άλωσης της Τροίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνικό: Γιώργος Πατσας
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορου
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
ΔΙΑΝΟΜΗ
Φιλαρέτη Κομνημού, Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Πλαΐνης, Λένα Παπαληγούρα, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ειρήνη Κυρμιζάκη,
ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Ίρις Μάρα (κλαρινέτο), Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν).

Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 17€ Φοιτητικό: 13€ Ανέργων: 10€


 ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:30

ΟΙ ΦΟΝΙΣΣΕΣ Της ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου

Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη, η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου...
Έξι γυναίκες θύτες... η καθεμία έχει σκοτώσει και από κάποιον... όχι και τόσο αθώο... μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι τα πράγματα στην ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται... και τις περισσότερες φορές δεν είναι πράγματα... αλλά αξίες... αισθήματα... χαμόγελα... άνθρωποι... γνωστοί και άγνωστοι για να σε προστατεύσουν και να σου συμπαρασταθούν όταν τους χρειαστείς...
Έξι γυναίκες “που έχουν σώας τας φρένας... ”ώστε μηχανεύονται και επικαλούνται κάθε λογής ψυχικής ασθένειας προκειμένου να αποδείξουν ότι έδρασαν χωρίς φρένα.. .και να αποφύγουν την καταδίκη τους. Μία εισαγγελέας – ψυχίατρος, μία βοηθός της με ειδικότητα αναπαραστάτρια φόνων που υποστηρίζει ότι είναι εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη... και ένας αστυνομικός πολύ... ωραίος... καλούνται να σταματήσουν τα σχέδια των φονισσών και τις αποκαλύψουν ...
Τα πράγματα όμως δεν έρχονται έτσι όπως τα σχεδίασαν ...καμία από τις δύο πλευρές...
Έξι φόνισσες και Τρεις Υπερασπιστές του νόμου με πολύ τρέλα σου λένε “έλα.. .”σε μία κωμωδία που έρχεται για να ξανά αφήσει το αίμα της... και το στίγμα της σε όλη την Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Κοστούμια - Επιμέλεια σκηνικού: Μαρία Καραπούλιου
Φωτισμοί: Διονύσης Λαμπίρης
Παραγωγή: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Α.Ε.

ΔΙΑΝΟΜΗ
Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ναταλία Δραγούμη, Νατάσσα Καλογρίδη, Σοφία Βογιατζάκη, Παρθένα Χοροζίδου, Πατρίκιος Κωστής και η Τζέση Παπουτσή.

Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 15€
Παιδικό- Φοιτητικό -Ανέργων -ΑΜΕΑ: 13€



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00 

ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ του Mozart

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης σε συνεργασία με την Αττική Αυλαία (παιδική σκηνή)  πρόκειται να παρουσιάσει για όλη την οικογένεια, τη θεατρική παράσταση “Ο Μαγεμένος Αυλός”, με κοστούμια εποχής, βασισμένο στο ομώνυμο αριστούργημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.
Ένα διαχρονικό, συμβολικό παραμύθι όπου κεντρικό του θέμα είναι η δύναμη της αγάπης, της αλήθειας, και η αναζήτηση των μεγάλων ιδανικών. Επίσης, συγκρούονται το Καλό με το Κακό, η Αλήθεια με το Ψέμα, το Φως με το Σκοτάδι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα
Σκηνικά: Νίκος Αυγερινός
Κοστούμια: Evi Lee
ΔΙΑΝΟΜΗ
Τάσος Παλαντζίδης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Παναγιώτης Τσίτσας, Κατερίνα Μηλιώτη, Αντώνης Καλογήρου, Δημοσθένης Χρηστόπουλος και η Ιωάννα Δελάκου.

Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 10€



 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:30

ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
του Ντόναλντ Μάργκιουλις

Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μάργκιουλις,» ο Γρηγόρης Βαλτινός, μαζί με τον Κλέων Γρηγοριάδης, τη Ρένια Λουιζίδου και την Μπέσυ Μάλφα. Δυο γυναίκες, δύο άντρες, δυο ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει τον σύνδεσμο. Οι συνέπειες αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός, απόδοση μαζί με τη Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνογραφική επιμέλεια και κοστούμια: Γιάννη Μετζικώφ 
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες και video art: Θωμάς Χρυσοχοΐδης
Σύνθεση ήχων: Κώστας Εμμανουηλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Μπαλτά
ΔΙΑΝΟΜΗ
Γρηγόρης Βαλτινός, Κλέων Γρηγοριάδης, τη Ρένια Λουιζίδου και την Μπέσυ Μάλφα

Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 16€ Μειωμένο: 12€



ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΡΗΤΕΣ
«ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ»

Φέτος, η θεατρική ομάδα του συλλόγου Κρητών Πετρούπολης πειραματίζεται με την ομάδα Πείρα(γ)μα και ανεβάζουν την Βραβευμένη Παράσταση "ΠΛΟΥΤΟΣ" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα (Έπαινος αρχαίου Δράματος 2012). Μια ξεκαρδιστική μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ξεστραβώνουν τον Πλούτο και ζητούν τη δίκαιη αναδιανομή του. Ένα σύγχρονο πολιτικό ανέβασμα του Αριστοφάνη, κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Ένα λαϊκό γλέντι – ύμνος στη Δημοκρατία.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ειρήνη Μελά
Σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα
Κινησιολογία: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ασπασία Μπότα, ομάδα πείρα(γ)μα
ΔΙΑΝΟΜΗ
Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Καμπίτσης, Γιάννης Καρούνης, Ειρήνη Μελά, Σπύρος Ξένος, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Κώστας Πέτρου……..
ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Λύρα: Βαγγέλης Τσουβαλάς
Λαούτο: Λευτέρης Τσουβαλάς

Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 10€







Προπώληση εισιτηρίων:
Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Πετρούπολις».
Τηλ. 210 5012391
Πληροφορίες:
τηλ. 210 5062166
τηλ. θεάτρου:210 5012402



Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβαλ Πέτρας 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...