ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι αστρολογικές προβλέψεις του Κυνικού για το 2015

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Καλές εκλογές θε να΄ρχονται,
αν είναι ο ορισμός σας,
ρίξτε κάνα ευρώπουλο,
να πω το ριζικό σας!

Άιντε βρε! Ασημώστε να σας πω την μοίρα σας και το ριζικό σας! Σήμερα έχω καλή σύνδεση με το Υπερπέραν και η μαγική μου γιάλα, θα δείχνει καλύτερη εικόνα από ότι η κρυφή κάμερα του Χαϊκάλη!
Ένας-ένας! Μην σπρώχνεστε! Θα μου σπάσετε την γιάλα!
Λοιπόν, είπαμε! Πρώτα οι απερχόμενοι, οι μεγαλύτεροι και οι ετοιμοθάνατοι, λόγω μικρού υπολοίπου ζωής. Οι νεότεροι μετά.

Ψηλογκαβέ, έλα εσύ πρώτος! Δώσε μου τώρα τα 100€, μη μου τα φας στο τέλος, όπως έφαγες και το πλεόνασμα που κανείς δεν είδε!
Για να κοιτάξω στην γιάλα μου! Τρόικα, περεστρόικα, μπουμ ευρώ, ζήτω η μέρκελ, κατάμπρα!

Μμμμμμ! Πολύ ενδιαφέρον! Ωωωωωω! Τι βλέπωωωω;; Αααααα! Όχιιιιι! Λοιπόν, ψηλέ, το μόνο που σε συμβουλεύω είναι, αφού υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος, να αγοράσεις ένα εισιτήριο άνευ επιστροφής για την Τροϊκανία! Τι άλλο να σου πω; Δεν ασχολούμαι εγώ με Βουντού! Ρώτα τον Μητσοτάκη! Αυτός, που σε έχει καταραστεί, ξέρει! Τέλος χρόνου!
Ο επόμενος!!

Έλα χοντρέ! Δώσε μου 200€ εσύ! Γιατί εσύ 200; Μα, εσύ μανάρι μου ήσουν σε «υποβρύχιο», το ξέχασες; Είχες και στικάκια με λίστες, το θυμάσαι; Έλα, δώσε τα, για να δούμε στην γιάλα το ριζικό σου!

Λοιπόν, χοντρέ, εσένα σε βλέπω πολύ αδύνατο, σουρουπιασμένο! Αν θα επιζήσεις, δεν ξέρω! Μάλλον όχι, γιατί ο Τζέφρι, ο «Παράφρων βασιλιάς», νομίζει πως παίζει στο Games of Thrones και έρχεται με την γιαλιστερή του καράφλα για περικεφαλαία, να διεκδικήσει το πατρικό βασίλειο! Σε βλέπω όμως να δοκιμάζεις και ένα ριγέ κοστούμι! Να γιατί φαίνεσαι αδύνατος! Δεν σε πάει το 2015, σου λέω! Κατέβασε περισκόπιο αμέσως! Πάρε τον ψηλό μαζί και τρεχάτε!
Ο επόμενος!!

Ωωωωω! Καλώς το παιντί, για εσένα μιλάγαμε! Για εσένα Τζέφρι η ταρίφα είναι 500€! Γιατί;; Επειδή εσύ τα έχεις κονομήσει από τις διαλέξεις που δίνεις, ρε μεγάλε! Εσύ πληρώνεσαι αδρά για τις μαλακίες που τους λες, να μην πληρωθώ και εγώ για τις αλήθειες που θα σου πω; Κάτσε να σου πιάσω την καράφλα για να μου έρθει η έμπνευση! Σαν γιάλα είναι και αυτή!

Παπαπαπαπα!!!! Ωχού!! Πόσα παπάκιαααα!!! Τζέφρι, το καλό που σου θέλω, στρίψε και εξαφανίσου γρήγορα! Βλέπω το «Κόμμα των αναξιόπουστων» που ετοιμάζεις, να μένει αξίως μόνο με το δεύτερο συνθετικό του! Τις «φτερούδες», με πούπουλα και με πίσσα! Τους την έκανες, σε έφτυσαν, σκούπισαν, τελείωσες!
Ο επόμενος!!

Εσύ, Κουνέλη, θα μου δώσεις 100€ και ας έχεις 1,5% λιπαρές ψήφους! Δεν θέλω μα!

Άλλωστε εσένα, από ότι βλέπω στο μενού της βουλής, ο σεφ θα σε προτείνει για κύριο πιάτο στο νταμπλ ντοτ της εορταστικής βραδυάς της τρίτης ψηφοφορίας. Θα σερβιριστείς στιφάδο, σε κεντροαριστερή πιατέλα. Δεν θα σε φάνε όμως όλοι και έτσι θα καταλήξεις, εκεί που πάει το άνοστο φαγητό! Άντε γεια!

Έλα και εσύ, κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη, να σε πω για τη μοίρα σου! Να πεις στο αφεντικό σου, ότι θα πληρώσει μόνο 1000€! Περσυνή τιμή! Θα τα βγάλει, άλλωστε, από τα διόδια! Μπομπόλους, σβώλους, ευρωκόλους, μίζους, φίτσους, μεγκαβίζους!

Λοιπόν, βλέπω ένα σακκίδιο να περνάει μόνο του! Το δικό σου είναι; Μετά βλέπω το γάργαρο εγώ σου, να κυλά, να κυλά, να κυλά, σε στυλ ταινίας Αγγελόπουλου, μέχρι που φτάνει κάπου, προβληματισμένο για την ρευστότητα της ζωής! Έλη, τέλματα, βάλτοι, βουρκάδια! Πφφφφφ!!!! Αν μόλις τώρα δεν την «άφησες» εσύ, τότε αυτή η μυρωδιά βγαίνει από την τρύπα, όπου θα πέσεις! Άσε, θα τραβήξω εγώ το καζανάκι!
Ο επόμενος!!

Έλα μικρέ! Πολύς λόγος γίνεται για εσένα εις τας Ευρώπας! Τι λόγος δηλαδή και ποιος Τσάβες; Εδώ, να πω, βαρούν νταούλια και λίρες! Εσένα, άμα σου πω 100€, θα θέλεις να μου διαγράψεις τα μισά. Οπότε θα σε χρεώσω μόνο 50€, γιατί είσαι ακόμα μικρός και δεν έχεις προλάβει να «μαζέψεις». Ξύριζα, πεντέμος, γκρέξιτ, ευρωπόκους, μερκελόκους, ψόφους!

Ααααα!! Το 2015 είναι η χρονιά σου μικρέ! Μπορεί η σύνοδος των τραπεζιτών να μην είναι σε ευνοϊκή τροχιά, αλλά έχεις μαζί σου τους πένητες πλανήτες και τους άνεργους αστεροειδείς! Αν είσαι η αλήθεια, διάβαινε! Αν είσαι το ψέμα, φύγε! Τα άστρα σου λένε, πρόσεχε! Μετά από το «Ωσαννά», έρχεται πάντα και το «Άρον, άρον! Σταύρωσον αυτόν!» . Να το θυμάσαι!

Ο επόμενος και τελευταίος!

Εσένα, ανεξάρτητε τροϊκανοφάγε, επειδή έχεις καεί με τόσους που σου έφυγαν, θα σου πάρω επίσης 50€!

Μμμμμ! Αμφίσημο το μέλλον. Βλέπω να μπαίνει ένα μεγάλο τηγάνι στην φωτιά και γύρω να κάθονται καμπόσοι. Εσένα, έπειτα, να προβληματίζεσαι, αν θα βάλεις ελαιόλαδο ή μαργαρίνη! Τελικά βάζεις ελαιόλαδο και το φαγητό σώζεται! Στην δεύτερη περίπτωση, όμως, βάζεις μαργαρίνη και έτσι ο μεζές καίγεται! Τότε όλοι σου φωνάζουν: «Τηγανισμένο το θέλαμε και όχι καμμένο!» και έχουν ένα δίκιο! Συμβουλή των άστρων, να προτιμάς το ελαιόλαδο και να μην ξεχνάς, πως ο κάθε τέντζερης έχει και ένα καπάκι!

Τέλος αστρολογικών προβλέψεων για φέτος!
Όσο για τους δύο, που δεν τους είπα το ριζικό τους, δεν φταίω εγώ!
Διότι, ο μεν ένας, ως γνωστόν, δεν πιστεύει στα άστρα και στους αστρολόγους, ενώ ο άλλος, προτιμά να πηγαίνει απευθείας στην Πυθία!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.ΓΓ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...