ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο καπιταλιστής Φελάχος και το νερό της ζωής

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Μια μικρή ιστορία περί ματαιότητας, ή αναθεώρησης της αληθινής αξίας των πραγμάτων και μιας εκ νέου αξιολόγησης τους.

Κάποτε, ο διάσημος πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης αμερικανικής εταιρείας πετρελαιοειδών, Mr. Larry Businessman, ταξίδευε με το προσωπικό του Jet πάνω από την έρημο της Σαχάρα. Είχε μαζί του σε μετρητά, 250.000.000 $, προορισμένα για μια συναλλαγή του με τους φύλαρχους πετρελαιοκτήμονες. Απροσδόκητα όμως, μια σοβαρή βλάβη που προκάλεσε φωτιά στις τουρμπίνες του αεροπλάνου, το ανάγκασε να επιχειρήσει μια απεγνωσμένη και ανώμαλη προσγείωση στη μέση της αχανούς ερήμου. Ο πιλότος και οι επιβαίνοντες συνεργάτες σκοτώθηκαν στην πρόσκρουση και ο ίδιος σε κακά χάλια, βρισκόταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πιο κοντινή πόλη.

Χωρίς προμήθειες και με μόνο το samsonite βαλιτσάκι του στο χέρι με τα εκατομμύρια δολάρια, άρχισε να περιπλανιέται τυφλά για τρεις ολόκληρες ημέρες κάτω από μια καυτή θερμοκρασία 50ο. Σύντομα, εξαιτίας της τρομερής δίψας του, άρχισε να φαντάζεται δροσερές πισίνες, τρεχούμενα νερά και καταρράκτες, λιμνούλες και θεϊκά ψυγεία γεμάτα με μπουκάλια εμφιαλωμένων νερών! Απατηλές εικόνες! Όποτε άπλωνε τα χέρια του για να τα αγγίξει, αυτά διαλύονταν σαν καπνός. Απελπίστηκε. Τις νύχτες, έκαιγε μερικές δεσμίδες δολαρίων για να ζεσταθεί κάπως από το δριμύ ψύχος της ερήμου. Τα αναφλεγόμενα εκατοδόλαρα, ίσα-ίσα που κατάφερναν να του ζεστάνουν τις άκρες των δαχτύλων. Η περιπέτεια του έβαινε βασανιστικά προς το οικτρό τέλος της. Κάποια στιγμή, έπεσε πλέον λιπόθυμος στην καυτή άμμο, σφίγγοντας το βαλιτσάκι στο στήθος του και έτοιμος να παραδώσει το πνεύμα. Στάθηκε όμως τυχερός. Λίγο πριν εκπνεύσει, τον βρήκαν ημιθανή κάποιοι περαστικοί καμηλιέρηδες Φελάχοι.

Ο ένας από αυτούς, έτυχε να είχε πάει κάποτε στην Αμέρικα και έτσι, παραδόξως για Φελάχο, γνώριζε πολύ καλά τις ευκαιρίες που δίνει ο καπιταλισμός, σε εκείνους που μπορούν να τις αρπάξουν. Να κάνουν δηλαδή την ανάγκη του άλλου ευκαιρία. Έτσι, ο Mr. Larry Businessman μπόρεσε να κλείσει την καλύτερη δουλειά της ζωής του. Αγόρασε αδιαμαρτύρητα από τον καπιταλιστή Φελάχο ένα φλασκί με νερό, αντί ενός τετάρτου δισεκατομμυρίου δολαρίων! Με την αγορά του αυτή, απέδειξε, ότι ήταν εξ ανάγκης ένας καλός επιχειρηματίας, αφού με το μισό δισεκατομμύριο αγόρασε για την ζωή του τόσο νερό, όσο ξόδευε κάθε πρωί στον νεροχύτη πλένοντας τα δόντια του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...