ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Οι εχθροί μας άθελα τους, μπορούν να γίνουν οι «ευεργέτες» μας


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε και από τη φύση μας αισιόδοξοι (όχι αιθεροβάμονες), διότι μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι μπορεί να αχνοφέγγει και ένα φως. Η ιστορία μας και η πίστη μας, οδηγούν με αλάνθαστα παραδείγματα προς την ελπίδα. Ο φόβος και η παράδοση μας στο επίπεδο του ηθικού σθένους, θα είναι η πραγματική ταφόπλακα της Ελλάδας και αυτό επιθυμούν οι εχθροί μας. Ας μην τους κάνουμε την χάρη. 

Τα μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνον η εύλογη αφορμή, το μέσο, για την υποταγή μας.  Ας μη γελιόμαστε! Αν υπήρχε εκ μέρους τους η αληθινή πρόθεση της αλληλεγγύης, δεν θα απαιτούσαν τέτοιες συμφωνίες και μέτρα που απλά μας εξοντώνουν. Η πιστοποιημένη πλέον από όλους διαφθορά του συνόλου του πολιτικού μας συστήματος, είναι μια θετική εξέλιξη μέσα στην καταιγίδα. Και η συνειδητοποίηση αυτή, που είναι από μόνη της μια ουσιαστική «επιτυχία», αφού «ουδέν κακόν αμιγές καλού», θα σημάνει για πολλούς το τέλος μιας μακρόχρονης περιόδου κομματοκρατίας και απαγκίστρωσης από κάλπικους διαχωρισμούς, που εμπόδιζαν την πατριωτική ένωση μας σε μια γροθιά. Με μια θέληση. Η κρίση ήταν ο καταλύτης της κάθαρσης που επί δεκαετίες αναβάλλαμε, υπό την ψευδαίσθηση της επίπλαστης ευημερίας. Όταν οι «σωτήρες» όλου του πολιτικού φάσματος αποτύχουν να σε σώσουν, τότε πλέον παίρνεις και την απόφαση να σωθείς από μόνος σου. Να γυρίσεις οριστικά τη σελίδα της μεταπολίτευσης.

Δείτε την κρίση ως μια μάστιγα, που μας ξύπνησε από τον δρόμο της φθοράς που ακολουθούσαμε έως τώρα ναρκωμένοι. Ο πόνος προδίδει την κρυφή ασθένεια, πριν αυτή οδηγήσει ύπουλα και αμετάκλητα στον θάνατο. Έναν θάνατο πνευματικό και ηθικό, που λίγοι τον αντιλαμβάνονταν εδώ και δεκαετίες, αφού και η ασθένεια δεν ήταν διαγνωσμένη και ομολογημένη. Ο πόνος είναι «φίλος», αν και είναι πάντα ένας φίλος μη επιθυμητός. Ο πόνος μας αποκάλυψε την ασθένεια που υπόβοσκε και κατέτρωγε το εθνικό μας σώμα και τώρα μας προϊδεάζει και για την θεραπεία. Οι εχθροί μας άθελα τους, μπορούν να γίνουν οι «ευεργέτες» μας. Νέες υγιείς δυνάμεις πρέπει να αναδυθούν. Το «σώμα» θα δημιουργήσει τα αντισώματα που έχει ανάγκη για να καταπολεμήσει την ασθένεια και για να αυτοθεραπευτεί αλλάζοντας τις κακές του συνήθειες και τα λάθη του παρελθόντος.

Στην ζωή οι άνθρωποι γίνονται καλύτεροι μόνο όταν φθάνουν στα όρια τους. Έξω από την ευκολία των ανέσεων, όταν τους χαλυβδώνουν οι δυσκολίες, όταν απογυμνώνεται το φαντασιακό τους, όταν οι προκλήσεις απειλούν την ίδια την ύπαρξη τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα έθνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή ατσαλώνεται κανείς, ή απλά υποκύπτει και πεθαίνει. Αν η Ελλάδα και ο λαός της προορίζονται να ζήσουν, τώρα είναι η στιγμή για να το δείξουν. Και θα το δείξουν!

Τώρα, που οι του ΝΑΙ και οι του ΟΧΙ αδιάκριτα θα στενάζουν μαζί. Τώρα που οι δεξιοί και οι αριστεροί θα υποφέρουν αντάμα, θα έρθει και η ώρα της υπέρβασης. Δεν θα γίνει αμέσως, δεν τρέφω αυταπάτες! Θα γίνει όμως σταδιακά. Και τότε θα χαράξει και η ελπίδα. Εκείνο το φωτάκι μέσα στο σκοτάδι, που ακόμα πολλοί δεν το βλέπουν, φορώντας τα γυαλιά της απελπισίας. Και τότε θα ξημερώσει πραγματικά μια νέα ημέρα. Αρκεί να μη λυγίσουμε, διότι μέχρι τώρα ζήσαμε απλές αψιμαχίες. Όμως το ΟΧΙ μας, προκάλεσε ορυμαγδό ομοβροντιών. Ας σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές και ας ανασυνταχθούμε. Ο αληθινός αγώνας, ΤΩΡΑ ξεκινάει! Και μπορούμε να νικήσουμε!

Γερ. Γ. Γερολυμάτος: «Η ασθενούσα Ελλάς»
Λάδι σε καμβά, 90Χ120 εκ.

5 σχόλια:

 1. Μου άρεσε πολύ η ζωγραφιά ...Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα να την χρησιμοποιήσω ως ως προφίλ...Καλή τύχη σε ΄όλους μας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Χρήστο!
   Δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε μου, αφού πιστεύω πως δεν θα παραλείψεις να βάλεις το όνομα του δημιουργού.
   Να είσαι καλά!

   Διαγραφή
 2. Το κείμενο και ο πίνακάς σας είναι εξαιρετικά γιατί είναι αληθινά και η Αλήθεια είναι πάντα ωραία όσο άσχημη ή "άβολη "κι αν ακούγεται! Τελικά αυτή και το κάλλος σώζουν τον κόσμο! Σας είμαι ευγνώμων και για τα δυο! Συχνά κάποιοι καλλιτέχνες έχετε το θεϊκό χάρισμα να "βλέπετε" κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, στο βάθος και στην ουσία των πραγμάτων, όπως οι προφήτες-άγιοι! Τα δημοσιευσα στο fb βάζοντας φυσικά το όνομά σας! Σας ζητάω συγγνώμη που δεν ζήτησα την άδεια σας! (Προσ)εύχομαι ο Χριστός να σας ευλογεί, να σας φωτίζει,να σας δίνει δύναμη,υγεία και έμπνευση! Μαρία Μπακοπάνου, Θεολόγος από και στο Βέλο Κορινθίας.Θα σας κάνω αίτημα φιλίαςκαι θα το θεωρήσω τιμή μου αν το κάνετε δεκτό! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...