ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

«Εάν δεν ήμασταν Έλληνες, θα ήμασταν φιλέλληνες»

Το Ελληνικό ραπ συγκρότημα «Εκπεσόντες 80» ήταν προσκεκλημένοι της Φωτεινής Μαστρογιάννη στην εκπομπή Take the money and run.


Το ραπ, σύμφωνα με τους Εκπεσόντες (Τιμωρός και Ωκεανίδα) είναι μουσική της αντίδρασης γιατί είναι Ελληνική. Οι στίχοι και οι ρίμες δεν ξεκίνησαν από τους Αφρικάνους, όπως πολλοί ισχυρίζονται, αλλά από τον Όμηρο.
Δήλωσαν οργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Η παγκοσμιοποίηση έχει επιβάλλει πλήρη έλεγχο στα πάντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μουσική βιομηχανία όπου τα μουσικά κυκλώματα είναι αυτά που παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, αφήνοντας ψίχουλα στους καλλιτέχνες. Αυτοί δε που προωθούνται, είναι αυτοί που εκθειάζουν τη βία και τα ναρκωτικά ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στην αφάνεια. Με άλλα λόγια, επιτυχημένος γίνεται όποιος εκθειάζει όλα όσα βλάπτουν την ανθρωπότητα.

Το ραπ προάγει την ελεύθερη σκέψη χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γκρουπ που να προάγουν τη βία. Στην Ελλάδα, δε, το 80% αυτών που ασχολούνται με τη ραπ είναι πλούσιοι γιατί χορηγούνται από άτομα που έβγαλαν πολύ μαύρο χρήμα και είναι αυτοί που υπαγορεύουν στους ράπερ τι να τραγουδούν.


Το ραπ είναι κατά των πάντων γιατί έχει αίσθηση του δικαίου όπως οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και οι Εκπεσόντες 80 παίζουν τέτοιο ραπ. Δηλώνουν Έλληνες εάν και, κατά τη γνώμη τους, όποιος στις μέρες μας δηλώσει ότι είναι Έλληνας τότε αποκτά την ταμπέλα του φασίστα. Τους κάνει εντύπωση γιατί ακόμα και με ξένους που μιλάνε δεν βρίζει κανένας τους Έλληνες όπως κάνουν ορισμένοι Έλληνες οι οποίοι έχουν μπερδέψει το φασισμό, τον εθνικισμό και τη φιλοπατρία.
Φασίστας όμως δεν είναι αυτός που είναι Έλληνας αλλά αυτός που θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του στους άλλους ανεξάρτητα από το εάν έχει δίκιο ή όχι. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ φασίστες, πάντα πολεμούσαν τον φασισμό, άλλωστε γενέτειρα του φασισμού δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Ιταλία.

Το κακό με τους σύγχρονους Έλληνες είναι ότι δεν επιδεικνύουν συλλογικότητα και αλληλεγγύη και δεν κατανοούν ότι τα σύμβολα έχουν αλλοιωθεί με τρόπο που θέλει το σύστημα.
Οι Εκπεσόντες 80 δεν παρακολουθούν τηλεόραση γιατί τα ΜΜΕ προκαλούν ύπνωση και δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις εξυπηρετώντας τόσο τη Νέα όσο και την Παλιά Τάξη Πραγμάτων που έχουν κοινό στόχο που είναι το κακό της ανθρωπότητας. Υπάρχει μία πλεκτάνη εναντίον της ανθρωπότητας με στόχευση συγκεκριμένες όμως χώρες όπως είναι η Ελλάδα. Στην Ελλάδα μειώνεται, εξαιτίας των στόχων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο πληθυσμός και πολλοί συνέλληνες ζουν πλέον πολύ δύσκολα. Ακόμα και το αυτοκίνητο έχει καταστεί πολυτέλεια.

Το σύστημα ζητά να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν ενώ αυτοί που έχουν δεν πληρώνουν τίποτα γιατί όλοι τους φοβούνται. Το πολιτικό σύστημα δεν διακρίνεται από αριστερά και δεξιά αλλά οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες που κάνουν μεταγραφές όπως γίνεται με τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
Είναι όμως και οι πολίτες υπεύθυνοι. Όλοι τους λένε να κοιτάνε την δουλειά τους και το σπίτι τους ξεχνώντας ότι ο αληθινός Έλληνας είναι αυτός που θέλει να έχει δουλειά όλος ο κόσμος και ότι το σπίτι του είναι όλος ο κόσμος.

Εάν υπήρχε ένωση από όλους τους Έλληνες και όλοι μαζί στέκονταν ενάντια σε μία αποχή από την εργασία διαρκείας τότε κάτι θα γίνονταν.
Είναι σημαντικό ο Έλληνας να καταλάβει ότι τα χρήματα που παίρνει, δεν τα ζητιανεύει αλλά ότι τα αξίζει και ότι ο εργοδότης βασίζεται στη δουλειά του εργαζόμενου.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε παραγωγικές μηχανές χρήματος, η δουλειά έχει γίνει δουλεία. Όταν όμως οι μηχανές σταματήσουν να παράγουν, τότε θα πάψει και η εκμετάλλευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...