ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ισπανική διαρροή αποκαλύπτει κρυφό θάλαμο στον τάφο του Τουταγχαμών που είναι γεμάτο θησαυρούς

της Αpril Holloway

Ο υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Hisham Zaazou, μπορεί να ξέφυγε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης του στην Ισπανία, όταν αποκάλυψε εντυπωσιακές πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες σε ένα κρυφό θάλαμο στον τάφο του Τουταγχαμών, προκαταλαμβάνοντας τις επίσημες ανακοινώσεις Τύπου που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο. Ο Zaazou είπε ότι ο κρυφός θάλαμος έχει βρεθεί να είναι γεμάτος με θησαυρούς και πως θα είναι το «Big Bang» του 21ου αιώνα.

Σύμφωνα με την ισπανική εθνική καθημερινή εφημερίδα ABC, ο Zaazou προχώρησε στους συγκλονιστικούς ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ισπανία πριν από λίγες εβδομάδες.

«Δεν ξέρουμε αν ο νεκρικός θάλαμος είναι της Νεφερτίτης ή μιας άλλης γυναίκας, αλλά είναι γεμάτος από θησαυρούς», δήλωσε ο Zaazou [μέσω ABC] ... «Θα είναι ένα« Big Bang », η ανακάλυψη του 21ου αιώνα».

Έρευνες στον τάφο του Τουταγχαμών

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ξεκίνησε υψηλής τεχνολογίας αναλύσεις μέσα στον τάφο του βασιλιά αγοριού στις 4 Νοεμβρίου, μετά από την αρχική υπέρυθρη σάρωση των τοίχων του τάφου του Τουταγχαμών, όπου ανιχνεύθηκε μια περιοχή με μεγαλύτερη θερμότητα, υποδεικνύοντας έτσι την ύπαρξη ενός κρυφού θαλάμου.

Οι σαρώσεις σχεδιάστηκαν για να επαληθεύσουν τη θεωρία του αρχαιολόγου Nicholas Reeves, ότι ο τάφος του Τουταγχαμών περιέχει δύο κρυμμένους θαλάμους και ότι ο ένας από αυτούς είναι η τελευταία κατοικία της βασίλισσας Νεφερτίτης. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι σαρώσεις παρουσίασαν 90% πιθανότητα ότι υπάρχει κάτι πίσω από τους τοίχους.

Ο Nicholas Reeves ήταν ο πρώτος που υποπτεύθηκε κρυφούς θαλάμους στον τάφο του Τουταγχαμών μετά από λεπτομερή εξέταση των  factum Arte  και τις σαρώσεις των καλλιτεχνικών έργων στους τοίχους του τάφου. Ο Reeves παρατήρησε ρωγμές για τις οποίες σκέφτηκε ότι υποδεικνύουν την παρουσία δύο σφραγισμένων θυρών στο βόρειο και δυτικό τοίχο του τάφου.

Σαρώσεις του βόρειου τοίχου του ταφικού θαλάμου του βασιλιά Τουταγχαμών έχουν αποκαλύψει στοιχεία κάτω από τον περίπλοκα διακοσμημένο σοβά (στο σημείο που υποδεικνύεται) κι ο ερευνητής πιστεύει ότι μπορεί να είναι μια κρυφή θύρα, ενδεχομένως προς το νεκρικό θάλαμο της Νεφερτίτης.


Τι βρίσκεται μέσα στο μυστικό θάλαμο;

Σύμφωνα με τον Reeves, ο τάφος του βασιλιά Τουταγχαμών ήταν ημιτελής όταν πέθανε απροσδόκητα ως έφηβος στο 1332 π.Χ.. Ως εκ τούτου, ετάφη βιαστικά στον τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης, η οποία ήταν η κύρια σύζυγος του Ακενατόν, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν πατέρας του Τουταγχαμών με άλλη σύζυγο. Ο Reeves πιστεύει ότι ο τάφος του Τουταγχαμών μετατόπισε μέρος του τάφου της Νεφερτίτης και συμπεριέλαβε μερικά από τα ταφικά αγαθά και τον χώρο της.

Ωστόσο, ο υπουργός Αρχαιοτήτων αλ-Damati της Αιγύπτου πιστεύει το αντίθετο. Σύμφωνα με την Agence France Press, ο Damati πιστεύει ότι οποιαδήποτε μούμια έχει ταφεί στον τάφο του Τουταγχαμών, θα ήταν πιο πιθανό να είναι η Kiya, η σύζυγος του Φαραώ Ακενατόν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Zaazou είπε, ότι υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι ο θάλαμος θα είναι εντελώς άδειος. Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτό έχει πλέον αποδειχθεί ψευδές. «Δεν είναι άδειος. Είναι γεμάτος από θησαυρούς», δήλωσε ο υπουργός [μέσω του ABC]. «Θα είναι μια ιστορική στιγμή».

Εικόνα που δείχνει τη θέση των δύο θαλάμων από την έκθεση του Δρ Reeves.  Η επικείμενη σάρωση με ραντάρ θα ψάξει για την ύπαρξή τους. ( Daily Mail )


Το περιοδικό «Νείλος» αναρωτιέται, γιατί ο Hisham Zaazou εγκατέλειψε το πρωτόκολλο για να αποκαλύψει μια τόσο μεγάλη είδηση πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις Τύπου, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο;

«Φυσικά, ένα κυνικό πρόσωπο θα μπορούσε να συγχωρεθεί, διότι αναρωτιέται πως γίνεται, σε μια κυβέρνηση που είναι τόσο απαιτητική με το πρωτόκολλο, να αποκαλύπτει μια τέτοια σημαντική είδηση ο υπουργός Τουρισμού κι όχι ο Υπουργός Αρχαιοτήτων. Φαίνεται λοιπόν αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι ο κ Zaazou ήταν τόσο ομιλητικός. Ή μήπως θα μπορούσε να είναι ότι ο υπουργός, ελπίζοντας σε μια πολυπόθητη ώθηση του τουρισμού, μπλοφάρει σε μεγάλο βαθμό;» αναρωτιέται το περιοδικό Νείλος.

«Ωστόσο, είναι περίεργο το γεγονός ότι ο βρετανός αιγυπτιολόγος που ξεκίνησε όλο αυτό, ο Νικολάου Reeves, είναι σήμερα στο Λούξορ. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε όλοι τόσο πολύ για να μάθουμε. Ο Απρίλιος θα είναι εδώ πριν το ξέρουμε».

Εικόνα εξωφύλλου: Η λίθινη σαρκοφάγος που περιείχε τη μούμια του King Tut στον υπόγειο τάφο του. Credit: Νάσερ Nuri.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...