ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

«Σπουδή στον Άθω»: Έργα Αγιορειτών μοναχών και Ρώσων καλλιτεχνών, (Video)

Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Επιμελητήριο της Μόσχας, παρουσιάζει την ομαδική Έκθεση με έργα Αγιορειτών μοναχών και Ρώσων καλλιτεχνών με τίτλο «Σπουδή στον Άθω». Η Έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, και ώρα 19:00 στους εκθεσιακούς χώρους του Μεγάρου Νεδέλκου και θα έχει διάρκεια έως το Σάββατο 22 Απριλίου 2017.


Στην Έκθεση παρουσιάζονται 60 έργα των κάτωθι καλλιτεχνών: Ιερομόναχος ΑναστάσιοςΙερομόναχος ΙωσήφΜοναχός ΜεθόδιοςΝικόλαος ΜαστερόπουλοςΙωάννης ΜαστερόπουλοςΣυμεών Θεοδοσόπουλος – Yury Meleksetyan – Anton Strizhenko – Maxim Lytov – Igor Rodin – Andrey Dmitriev – Robert Nizamov – Andrey Sarabyanov – Yarishev Maxim – Nikita Medvedev – Vasily Bubnov – Alexey Zhuchkov – Valery Bliznyuk.


Η ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, η διαφορετική τεχνοτροπία που ακολουθούν καθώς και η προσωπική προσέγγιση που πηγάζει μέσα από τη πνευματική και βιωματική εμπειρία που είχε ο κάθε καλλιτέχνης – είτε ως μόνιμος κάτοικος, είτε ως επισκέπτης προσκυνητής – στην μοναστική Πολιτεία, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της έκθεσης. Έτσι ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να δει έργα με μεγάλη ποικιλία στο ύφος, στη θεματολογία και στην αφηγηματική προσέγγιση. Λάδια, παστέλ, ακουαρέλες, σκόνες αγιογραφίας, πλαστικά και άλλα υλικά, αποτελούν τις πρώτες ύλες των καλλιτεχνών.


Εντυπωσιακό επίσης είναι και το βίντεο που παρουσιάζεται στην έκθεση, μία μικρή εικαστική σύνθεση από τον καλλιτέχνη Valery Bliznyuk, ο οποίος έχει κινηματογραφήσει με εξαιρετικό τρόπο, σκηνές από τον καθημερινό βίο των μοναχών, την ομορφιά του φυσικού τοπίου, μέχρι και την ανάβαση στην κορυφή του Άθω.


Η Έκθεση αποτελεί το πρώτο μέρος του Προγράμματος «Άθως», ενώ το 2018 θα παρουσιαστεί και το δεύτερο μέρος με έργα Ακαδημαϊκών ζωγράφων από την Μόσχα. Το πρόγραμμα εμπνεύστηκαν οι αδελφοί καλλιτέχνες Γιάννης και Μιχαήλ Μαστερόπουλοι, και έτυχε της ευλογίας της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ενώ στο μεγαλύτερο του μέρος υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 2015 όπου και πραγματοποιήθηκαν πολλά ταξίδια των Ρώσων καλλιτεχνών στο Άγιον Όρος. Οι καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, πολλές Σκήτες και κελλιά και να γνωρίσουν από κοντά τον μοναχικό βίο, από τον οποίο εμπνεύστηκαν πλήθος θεμάτων που αποτύπωσαν σε πίνακες ζωγραφικής, σε σμάλτα, σε ψηφιδωτές εικόνες, σε ασπρόμαυρα σχέδια, σε μεταξοτυπία, σε βίντεο και φωτογραφίες.


Το 2016 η έκθεση παρουσιάστηκε στην Μόσχα, στο Καλλιτεχνικό επιμελητήριο και ακολούθως ταξίδεψε σε πόλεις της Ρωσίας.
Επιμελητές έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος, Γιάννης Μαστερόπουλος
Το βίντεο που παρουσιάζεται στην έκθεση, μία μικρή εικαστική σύνθεση από τον καλλιτέχνη Valery BliznyukΕγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19:00
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 16:00
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 09:00 – 20:00
Σάββατο: 09:00 – 14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310263308

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...