ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Από το 1821 στην ΑΑΔΕ. Η «ανεξαρτησία» τώρα δικαιώνεται- (Βίντεο)


Σταθερά αρνούμενη η Δύση να αναγνωρίσει ότι το 1821 έγινε «Ελληνική Επανάσταση», κάνει ασταμάτητα λόγο για Γραικική ανταρσία που οδήγησε σε «Γραικική Ανεξαρτησία»: «Struggle for Greek Independence», «Greek War of Independence».  Εννοούν βέβαια ότι δεν εγέρθη το ελληνικό έθνος, αλλά επετεύχθη η ανεξαρτησία των Γραικών από την Κωνσταντινούπολη (Σουλτάνο και Πατριαρχείο).

Η λέξη «ανεξαρτησία» είναι η αγαπημένη τους. Πώς θα μπορούσαν να μην ονομάσουν «ανεξάρτητη» την νέα υπηρεσία καταλήστευσης του Έλληνα; Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ανεξαρτητοποιήθηκαν τα δημόσια έσοδα από το ελληνικό δημόσιο. Πηγαίνουν κατ’ ευθείαν σε άλλες τσέπες, ιδιωτικές φυσικά. Μάλιστα, σχεδιάζουν και αναθεώρηση του Συντάγματος για να κάνουν την Ανεξάρτητη Αρχή, Υπερανεξάρτητο Τέλος (των Ελλήνων).

Η δικηγόρος Λιάνα Καστρινάκη καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Λεκάκη.Λεπτομέρεια: ο ναύαρχος Κόχραν επικυρώθηκε ως αρχηγός του στόλου από την Τροιζήνα. Ορκίστηκε στο σπαθί του, όχι στο Ευαγγέλιο. Λίγες μέρες μετά ήρθε σε απόλυτη σύγκρουση με τον Καραϊσκάκη, αφού έκανε πέρα τον αρχηγό του στρατού Church. Ο γενναίος Καραϊσκάκης σκοτώθηκε μυστηριωδώς και την επόμενη μέρα ο στρατός του ηττήθηκε κατά κράτος στον Ανάλατο, αφού πέρασε του Κόχραν που ήθελε γενική επίθεση πεζικού σε ανοιχτό πεδίο, εναντίον του τουρκικού ιππικού. Ο Κόχραν στην διάρκεια της μάχης ήταν μακρυά, όχι στην πρώτη γραμμή όπως ο Καραϊσκάκης. Έφυγε με το καράβι του σφυρίζοντας αδιάφορα και κατηγορώντας τους δειλούς Έλληνες. Ο Κόχραν ήταν η επιταγή των δανειστών του β΄ αγγλικού δανείου, που ήθελαν έτσι να «κατοχυρώσουν» το δάνειο που έδιναν. Διαφήμιζαν επί ένα χρόνο ότι με τον Κόχραν επικεφαλής, ο ελληνικός στόλος θα καταπλεύσει στην Κωνσταντινούπολη μέσα σε μια βδομάδα. Πληρώθηκε και μάλιστα πανάκριβα, από τα χρήματα του δανείου. Δεν υπήρχε ΑΑΔΕ τότε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...