ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Εθνική μας Άμυνα


Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
ζωγράφου

Ποια είναι, άραγε, η σχέση αυτών των δύο; Απολύτως καμμία! Εκτός και αν συνδυάσουμε το χακί χρώμα παραλλαγής των καταδρομέων, με τις πράσινες ανταύγειες του οικολογικού λογότυπου. Ανοιχτό πράσινο, σχεδόν λαχανί, πάνω σε μουσταρδί με σκούρο κυπαρισί! Είπαμε, να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, να της βάλουμε χρώματα, και αφού παίξουμε με τις πεταλουδίτσες και με τις μελισσούλες, να δούμε μετά από τη βροχή και το «Ουράνιο Τόξο» πάνω από τη Μακεδονία, για να θυμηθούμε και κάποιες παλιότερες «πατριωτικές» δηλώσεις των παιδιών των λουλουδιών!


Τότε, γιατί, λοιπόν, επέλεξα αυτόν τον τίτλο, αφού καμμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ τους; Μα, για να ελκύσω την προσοχή του αναγνώστη στην ουσία του θέματος, που θα παραθέσω στη συνέχεια και που αφορά κάποια δήλωση της προέδρου των Οικολόγων Πράσινων κας Ιωάννας Κοντούλη, που μου έκανε εντύπωση για το βάθος της σκέψης της. Η δήλωση αυτή, έγινε μετά από την επίσκεψη της στο Προεδρικό Μέγαρο, ανάμεσα στις δύο πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. Στη δήλωση της, αναφερόμενη στην τότε υπηρεσιακή Κυβέρνηση τα βρήκε όλα καλά, εκτός…. του «Εθνικιστή» υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας», τ. ΑΓΕΣ, στρατηγού κ. Φ. Φραγκούλη!!

Έμεινα άναυδος! Η δήλωση αυτή ήταν, σα να αποφαίνεται κανείς μετά από βαθιά περίσκεψη και στοχασμό, πως ένας παπάς, είναι θρήσκος! Τι μπορεί, αλήθεια, να περιμένει κανείς από έναν ανώτατο αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων, που εκπαιδεύεται σκληρά για περισσότερα από 30 χρόνια, ώστε να μπορεί να υπερασπίζεται τη χώρα και τον λαό της; Να είναι Διεθνιστής;; Μήπως να είναι Οικολόγος Πράσινος; Είναι βέβαιο, πως κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα, αλλιώς δεν εξηγείται το φαινόμενο τόσων επιπλεόντων φελλών!

Πέρα, λοιπόν, από τη στρεβλή πρόσληψη της έννοιας πατριωτισμός, που υπάρχει μέσα στο μυαλό της και που ταυτίζεται αυθαίρετα με τον Εθνικισμό, εκφράζει ταυτόχρονα και πλήρη άγνοια για τα θέματα άμυνας της χώρας και για την εκπαίδευση των στρατιωτικών. Αν ο χαρακτηρισμός αυτός, αφορά προσωπικά τον κ. Φραγκούλη, πράγμα που δεν πιστεύω, πάντως στο πρόσωπο του απαξιώνει όλους τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, το ρόλο και την αποστολή τους.

Δε ζητάει κανείς από την κα Κοντούλη να έχει διαβάσει την «Πολιτεία» του Πλάτωνα και τα ό,σα αφορούν στην εκπαίδευση και το πολεμικό ήθος, που θα πρέπει να έχει η ιδιαίτερη ομάδα των Φυλάκων της. Αυτό, όμως, που θα πρέπει να απαντήσει, είναι το πώς και το γιατί ένας άνθρωπος, θα δεχόταν ποτέ να βάλει τα στήθη του μπροστά  στις εχθρικές κάνες, αν όχι επειδή έχει γαλουχηθεί μέσα σε ένα πνεύμα πατριωτισμού και αυτοθυσίας για την πατρίδα του; Αυτός είναι ο λόγος που οι Έλληνες πληρώνουν για την εκπαίδευση των στρατιωτικών σε καιρό ειρήνης, για να μπορούν να βασίζονται σε αυτούς σε καιρό πολέμου. Αν η κα Κοντούλη θέτει εμμέσως ζήτημα κατάργησης του στρατού, λόγω υπέρμετρου πατριωτισμού των στρατιωτικών, τότε, ας μας υποδείξει, έστω ένα εθνικό στρατό, που δεν εμφορείται από ανάλογα φρονήματα. Δεν θα βρει, ούτε έναν! Ίσως μόνο στις εύφορες ουτοπίες, όπου βόσκουν πράσινα άλογα και βρέχει λουκουμόσκονη! 

Τι μας λένε κοντολογής οι Οικολόγοι; Να μη βάλουμε, για παράδειγμα, στο φαρμακείο έναν φαρμακοποιό ως υπεύθυνο, αλλά ένα δικηγόρο, ή έναν αρχιτέκτονα, αρκεί αυτός να είναι πολιτικός καριέρας με μειωμένο αίσθημα πατριωτισμού και άρα, όχι έναν «παλιοεθνικιστή», που για αυτούς είναι απλά μια ιδιότητα ταυτόσημη με το χακί. Δεν γνωρίζω, για ποιούς είναι περισσότερο προσβλητική αυτή η δήλωση. Για τους πολιτικούς ή για τους στρατιωτικούς; Οι μεν υπονοούνται κατάλληλοι για την υπουργική θέση, ως έχοντες μειωμένη εθνική συνείδηση, οι δε άλλοι, ακατάλληλοι, για υπερβάλλουσα!

Αναρωτιέται κανείς, αν είναι καλύτερα για αυτούς να δίνουν γραπτές δηλώσεις από το να μιλάνε. Η δήλωση αντανακλά πλήρως το επίπεδο της ανικανότητας αυτών των ανθρώπων, να διαχειριστούν τα εθνικά μας θέματα, αλλά και την ανεπάρκεια τους να αντιληφθούν μια σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα. Ο ρεαλισμός, δεν είναι και το καλύτερο προσόν αυτής της χαρούμενης παρέας. Το γεγονός, ότι οι άνθρωποι ακόμη πολεμούν και πως ανεξάρτητα από τη θέληση του ενός για την ειρήνη, υπάρχει πάντοτε και η βούληση του άλλου για πόλεμο, δεν τους περνάει καν από το μυαλό. Τι καλά που θα ήταν, αν ζούσε η κα Κοντούλη στην Ελβετία, ή στη Νορβηγία, και πόσο ευτυχείς θα είμασταν όλοι εμείς, χωρίς θητεία, σκοπιές και περίσσιες έγνοιες!

Η τοποθέτηση του στρατηγού κ. Φ. Φραγκούλη στη θέση του υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας, σε μια περίοδο ρευστότητας και παρατεταμένης πολιτική αστάθειας για τη χώρα, υπήρξε καίριας σημασίας. Ήταν από τις λίγες φορές σε αυτή τη χώρα, που πάρθηκε συλλογικά μια συνετή απόφαση και βρέθηκε ο σωστός άνθρωπος, στη σωστή θέση, στην αναγκαία περίσταση. Ωστόσο, οι Οικολόγοι, που μάλλον θα πετούν μπακλαβάδες σε μια πιθανή επίθεση των γειτόνων, έκαναν αυτή την απίστευτα ανόητη και προβοκατόρικη δήλωση. Δεν είναι τυχαίο, τελικά, που ο λαός δεν τους εμπιστεύεται και τους έχει παγώσει κάτω από τους 3 βαθμούς και έτσι δεν έχουν καταφέρει τελικά να ανθίσουν στο θερμοκήπιο της Βουλής, μαζί με τα άλλα λουλούδια της Νέας Τάξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...