ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κυνικός και τα διόδια της ληστείας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Τι να έχω ρε Καραγκιόζη και βρίζω;;
Δεν τα άκουσες τα νέα με την αύξηση των διοδίων;
Κάθισα καρντάση μου και τα υπολόγισα, πως με το 1600άρι καρούλι μου, μόνο για να πάω στη Λαμία και για να έρθω μονοήμερο, πρέπει να πληρώσω 82 € για βενζίνη και διόδια!!!


Και δε μου λες, δεν θα φάω κάτι; Δεν θα πιω; Κάνα παϊδάκι, μια σαλατούλα, κάνα μισόκιλο κρασί; Τι, θα πάω όλη μέρα ξεροσφύρι; Καβαλήσαμε λοιπόν, τα 100€ και πάμε για παραπάνω! Δηλαδή, θα δουλεύουμε τρεις και τέσσερις ημέρες για να πάμε μια μέρα στην Λαμία κατάλαβες!! Σε ένα οδικό δίκτυο της πλάκας, που κάνεις το σταυρό σου και ένα ευχέλαιο, πριν ξεκινήσεις για την Πάτρα!

Και γιατί, Καραγκιόζη μου, σε ερωτώ; Για να τα δίνουν στους τζαμπατζήδες εθνικούς μεγαλοεργολάβους καναλάρχες! Σε όλη την Ελλάδα έχουν κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά αυτοί. θέλουν ακόμη και τώρα να έχουν αυξήσεις με κέρδος! Και δε μου λες, αυτοί δεν έχουν πάρει «θαλασσοδάνεια» από το κράτος; Δεν έκαναν μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων των εταιρειών τους; Άρα, έχουν μικρότερο κόστος! Θα βγάλουν, λοιπόν, και από εκεί!

Τι θέλουν, τελικά; Μήπως να πάψουμε να ταξιδεύουμε και να ξεκόψουμε από τις ρίζες μας και από τους υπόλοιπους Έλληνες, λόγω κόστους;; Να αποξενωθούμε από τους συμπατριώτες και από τους συγγενείς μας; Για να μας διαμελίσουν πιο εύκολα;;

Λοιπόν, είναι να μη βρίζω Καραγκιόζη μου; Δέκα κωλόσογα επιχειρηματιών είναι, και άλλα δέκα βρωμότζακα πολιτικών, που κυβερνούν την Ελλαδίτσα μας μαζί με τους ξένους και μας πίνουν το αίμα! Όχι με το καλαμάκι, αλλά με το πουρί της σόμπας!



Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ.


7 σχόλια:

  1. Δεν είναι παρά ένα ενδιάμεσο (αναλώσιμο) στάδιο οι "εθνικοί μεγαλοεργολάβοι καναλάρχες" και τα "βρωμοτζάκια" κυνικέ μου, αλλού χτυπάει η καμπάνα και στο θέμα "διόδια".
    Ως συνήθως την παθαίνουμε, αφού δεν έχουμε καταλάβει την μόνιμη τακτική και περί τίνος πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Στέργιε,

      Οι "εθνικοί μεγαλοεργολάβοι καναλάρχες" και τα "βρωμοτζάκια", όπως λες είναι αναλώσιμοι, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που τελευταία "αποκαθηλώνονται" κάποιοι, αφού η δικαιοσύνη δεν "ξύπνησε" ξαφνικά, ώστε να αρχίσει να αποδίδει δικαιοσύνη.
      Η αλήθεια είναι, πως ούτε εγώ έχω καταλάβει ακριβώς, κάποιες μόνο υποψίες έχω, που ήδη τις παρέθεσε ο Κυνικός στις τελευταίες φράσεις του. Άλλωστε από την αρχή ισχυρίζομαι, (2010) πως όλη αυτη η κατάσταση μπορεί να παρουσιάζεται ως "οικονομική" κρίση και στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά κατά βάθος είναι βαθύτατα εθνική και αποσκοπεί σε εθνικές παραχωρήσεις και υποχωρήσεις χάριν τρίτων.
      Ο νοών νοείτω....

      Διαγραφή
    2. ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ !

      Σχέδιο !
      Κείμενο !


      ΓΠ

      Διαγραφή
  2. Η διακομματική νομενκλατούρα, εμπρός στην ατομική επιβίωση της παρασιτικής ολιγαρχίας που σιτίζεται με το αίμα της κοινωνίας, δεν υπολογίζει τίποτε!

    Γι' αυτό και επιθυμούν ως σύγχρονοι φαρισαίοι να ενοχοποιήσουν την κοινωνία, προκειμένου να μπορούν να την λεηλατούν ασύδοτα.
    Ο φόβος τους όμως, όπως και των επαγγελματιών παλιανθρώπων τσιρακιών τους, θα ήταν να προκύψουν μετανοημένοι τελώνες και να ανανήψει η κοινωνία.
    Γι' αυτό και διακινούν την ενοχή της (βλ. όλοι μαζί τα φάγαμε).
    Προκειμένου να την αποσυλλογικοποιήσουν κάμπτοντας πρώτα το ηθικό της.
    Είναι η Ελλάδα του πολιτισμού, απέναντι στην οποία με μένος, αντιπαρατίθεται η Ελλάδα της ασχήμιας, των "ενάρετων" βρώμικων φαρισαίων.

    Εξαιρετικό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε,

      Η πρώτη φράση σου τα λέει όλα!
      Ως ένα βαθμό έχουν επιτύχει να καλλιεργήσουν αυτό το ενοχικό σύνδρομο στην ελληνική κοινωνία. 'Αλλωστε ο Πάγκαλος ήξερε τι έκανε όταν έλεγε το "μαζί τα φάγαμε", διότι ο λόγος του αποσκοπούσε συνειδητά ακριβώς σε αυτό.

      Σε μια διεφθαρμένη εκ των άνω κοινωνία, όπου ακόμη και ο ελάχιστος των πολιτών κάποια στιγμή έκανε μια "μικρο-βρωμίτσα", (όχι παραίτητα ηθικής φύσεως) είτε πολεοδομικής, είτε άλλης που άπτεται της καθημερινότητας του, ο λόγος αυτός του Πάγκαλου βρήκε ευήκοα ώτα και μετρίασε κάπως την αντίδραση του κόσμου.

      Όμως, οι τελευταίες αποκαλύψεις των χαμένων και κλεμμένων δις από τα χαμερπή τσιράκια της παρασιτικής ολιγαρχίας, έρχονται σιγά-σιγά να άρουν αυτή την ηθική καθήλωση της κοινωνίας και να διαλύσουν αυτήν την παθητικότητα της.

      Διότι, η συνειδητοποίηση της τεράστιας κλεπτοκρατίας από τους πολιτικούς, εξανεμίζει σταθερά τα ενοχικά σύνδρομα αυτής της αποσυλλογικοποίησης, αφού χάνεται πλέον το στοιχείο του συμψηφισμού ανάμεσα στα ελάχιστα πταίσματα της κοινωνίας, που ωχριούν μπροστά στο κολοσιαίο πλιάτσικο του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

      Το ηθικό θα ανακάμψει, όσο το στομάχι θα σφίγγεται και οι ενοχές θα τελειώνουν.

      Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία!

      Διαγραφή
    2. Την "μικρο-βρωμίτσα" αυτήν μήπως την ευνοούσε και την προωθούσε το "ελληνικό" κράτος; Το ίδιο κράτος δεν είχαμε το 1960, 1970 κλπ; Γιατί το 2011 "ανακάλυψαν" ξαφνικά ότι υπάρχουν ημιυπαίθριοι και αυθαίρετα; Εκεί δεν κολλάει ο Πάγκαλος; Μήπως όσοι τον ψήφιζαν κι αυτόν και τους άλλους, εκχωρούσαν τυφλή εξουσιοδότηση να δανείζεται το κράτος όσο-όσο, να καταστρέφει την εξαγωγική δυνατότητα/εγχώρια οικονομία, να διαφθείρει το κράτος τους πολίτες και να εκβιάζει-εξαγοράζει την ψήφο τους;

      Δεν σας φαίνεται ολόιδιο το σκηνικό συκοφάντησης με αυτό του Βαρνακιώτη, του Καραϊσκάκη, του Ανδρούτσου, του Κολοκοτρώνη; Μόνο που για τον τελευταίο λίγο είπανε ότι συνεργάστηκε με τους Τούρκους (ήθελε να πουλήσει το Ναύπλιο στο οποίο φρούραχος ήτανε ο Πάνος Κολοκοτρώνης) και περισσότερο ότι οι βλέψεις του μέσα από την Επανάσταση ήταν να πλουτίσει !

      Σήμερα τα διακυβεύματα είναι ακόμη μεγαλύτερα, γι αυτό -προκειμένου να πειστεί ο κόσμος ότι τα πράγματα επιτέλους "αλλάζουν", ότι υπάρχει κάθαρση- καθαρίζονται και μερικοί αρχιπράκτορες, φροντίζοντας πάντα να μην ξεφτίσει με την ευκαιρία αυτή όλο το οικοδόμημα και ξεσκεπαστεί η απίστευτη διαχρονική απάτη.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...