ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Παραδοχή από τον κάποτε εχθρό Pat Buchanan: «Η Μόσχα είναι η τρίτη Ρώμη»

Ο Πατ Μπιουκαναν δεν είναι τυχαίος. Ήταν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 1992, το 1996, και με τους Μεταρρυθμιστές το 2000! Είναι υπερσυντηρητικός, πρώην γερουσιαστής και βαθιά θρησκευόμενος  χριστιανός.Υπήρξε σύμβουλος τριών προέδρων, του Ρ.Νίξον, του Τ.Φορντ, και του Ρ.Ρήγκαν.

Ο ίδιος από τα όσα υποστηρίζει στο άρθρο φαίνεται να νιώθει πιο κοντά στον Β.Πούτιν, και αυτό που τονίζει έιναι ότι τώρα η Ρωσία είναι ηθικά ανωτερη, αντίθετα οι ΗΠΑ και η Δύση είναι υπό πολιτισμική κατάρευση.

Στα χρόνια του Ρηγκαν έλεγε και αυτός την Σοβιετική Ρωσία "αυτοκρατορία του κακού" τώρα όμως οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί, και ο λύχνος της ελευθερίας δέιχνει να λαμπει αλλού.

Στην άμυνά του για την επανάκτηση της Κριμαίας από την Ρωσία ακόμα και πριν αναφέρει τις μάχες όπου χύθηκε ρωσικο αίμα, μίλησε για έναν παλιότερο και βαθύτερο δεσμό.Είπε ότι "Η Κριμαία είναι το μέρος της αρχαίας Χερσώνας, όπου ο Πρίγκιπας Βλαδίμηρος βαπτίστηκε. Η πνευματική του στάση αποδοχής της Ορθοδοξίας προκαθόρισε την βάση πάνω στην οποία κουλτούρα, πολιτισμός και ανθρώινες αξίες ένωσαν τους λαούς της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας."

"Η Ρωσία είναι μια χριστιανική χώρα" λεει ο Β.Πουτιν

Αυτός ο λόγος μας ξαναθυμίζει το διάγγελμα του Δεκεμβρίου όπου ο πρώην αρχηγός της KGB μιλησε για τον αγώνα της Ρωσίας εναντίον μια παρακμάζουσας Δύσης:

"Πολλές ευρωατλαντικές χώρες έχουν απομακρυνθεί από τις ρίζες τους, συμπεριλαμβανομένου των χριστιανικών ριζών τους. Πολιτικές που τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο μια πολύτεκνη οικογένεια με ένα ομοφυλλόγυλο ζευγάρι, την πίστη στο Θεό την εξομοιώνουν με ον Σατανά.Aυτό αποτελεί κατάπτωση"

Έχει ακούσει κανείς δυτικός ηγέτης τον Μπαράκ Ομπάμα να μιλάει ποτέ έτσι;

Στηλιτεύοντας τους Μπολσεβίκους που χάρισαν την Κριμαία στην Ουκρανία, ο Πούτιν δήλωσε "Ας τους κρίνει ο Θεός"

Τι συμβαίνει εδώ;

Με τον Μαρξισμό-Λενινισμό να αποτελεί νεκρή πίστη, ο Πούτιν μς λεει ότι η νέα ιδεολογική διαμάχη είναι μεταξύ της ξεπεσμένης Δυσης με ηγέτη τις ΗΠΑ, και των παραδοσιακών που η Ρωσία με περηφάνεια θα τους καθοδηγήσει.

Στον νέο πόλεμο των "πιστεύω" ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία είναι με το μέρος του Θεού. Η Δύση είναι τα Γόμορα.

Οι δυτικοί ηγέτες που συγκρίνουν την ανάκτηση της Κριμαίας με το Anschluss της Αυστρίας από τον Χίτλερ, που τον αποκαλούν  “μπράβο της KGB ”που τον ονομάζουν “ο λήστής, ο ψεύτης, ο φονιάς που κυβερναέι την Ρωσία” όπως το έκανε ο αρθρογράφος της  Wall Street Journal Holman Jenkins πιστεύουν ότι η απαίτηση του Β. Πούτιν να στέκεται σε υψηλότερο ηθικό επίπεδο, είναι βλάσφημη.

Αλλά ο Β.Πούτιν ξέρει καλά τι κάνει, και ο ισχυρισμός του είναι βάσιμος. Ο πρώην κομμουνιστής  Whittaker Chambers που αποκάλυψε τον Alger Hiss σαν Σοβιετικό κατάσκοπο, έγραφε τον καιρό του θανάτου του το 1964, ένα βιβλιο το “The Third Rome.”

Η πρώτη Ρώμη ήταν η Ιερή Πόλη της Χριστιανοσύνης που έπεσε στα χέρια του Οδόακρου και τους βάρβάρους το 476 μ.Χ  Η δεύτερη Ρώμη ήταν η Κωνσταντινούπολη, που έπεσε στα χέρια των Τούρκων το 1453.

Η διάδοχη πόλη του Βυζαντίου, η τρίτη Ρώμη, η τελευταία Ρώμη των παλιών πιστών ήταν η Μόσχα!

Ο Πούτιν υιοθετέι τώρα τον ισχυρισμό ότι η Μόσχα είναι πλεον η θεάρεστη Πόλη και το κέντρο διοίκησης-αναδόμησης ενάντια στον νέο παγανισμό (Σατανισμό-Εωσφωρισμό).

Ο Πούτιν εμπλέκεται σε μερικά από τα πιο ισχυρά ρεύματα του σύγχρονου καιρού. Δεν προκαλέι μονο την αλαζονεία των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία, ούτε αμύνεται μονο φυλετικα για τους χαμένους Ρώσους που έμειναν πίσω όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ.

Έχει επίσης ενταχθεί στον αγώνα εναντίον του ηδονισμού και της κοινωνικής επανάστασης που έρχεται από την Δύση.

Στον πόλεμο της κουλτούρας για το μέλλον της ανθρωπότητας, ο Πούτιν τοποθετεί την σημαία της Ρωσίας στην πλευρά της παραδοσιακής Χριστιανοσύνης. Οι πρόσφατες ομιλίες του περιέχουν αντίλαλους από τους λόγους του Πάπα Ιωάννη Πάυλου του ΙΙ που το 1995 εξόρκισε την Δύση για τον εναγκαλισμό της με την "κουλτούρα του θανάτου".

Τι εννοούσε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος; Η πτώση της Δύσης στην σεξουλική επανάσταση, στο εύκολο διαζύγιο, στην πορνογραφία, στον φεμινισμό, στους γάμους του ίδιου φύλου, στην ευθανασία, στην αντικατάσταση των χριστιανικών αξιών από τις αξίες του Χόλυγουντ.

Η συγγραφέας Masha Gessen, που έγραφε ένα βιβλίο για τον Πούτιν,  λεει για τα 2 τελευταία του χρόνια "η Ρωσια ξαναφτιάχνει τον εαυτό της ως τον ηγέτη του αντιδυτικού κόσμου".

Αλλά ο πόλεμος που ξεκίνησε με την Δύση δεν θα είναι με πυραύλους θα είναι πολιτιστικός, ηθικός και κοινωνικός,όπου ο ρόλος της Ρωσίας θα είναι σύμφωνα με τον Πούτιν  

“να εμποδιστεί η κίνηση προς ένα χαοτικό σκοτάδι, και η επιστροφή σε μια πρωτόγονη κατάσταση".

Η συγγραφέας ξαφνιάστηκε να διαβάσει από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Οικογενειών(WCF) τον Ιανουάριο ότι ένα από τα 10 καλύτερα σημεία για το 2013 και νο.1 στην λιστα τους ήταν η ρήση Πούτιν "η Ρωσία αναδύεται ως ο ηγέτης των οικογενειακών αξιών"

Το 2013 το κρεμλίνο απαγόρευσε την ομοφυλοφυλική προπαγάνδα, την διαφήμιση των αμβλώσεων, την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τις 12 εβδομάδες, και επέβαλε την τιμωρία στις βλασφημίες.

"Ενω οι άλλες υπερδυνάμεις οδεύουν σε μια παγανιστική κοσμοθέαση" γράφει ο Allan Carlson της WCF "η Ρωσία προστατεύει τις χριστιανικές αξιες. Στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης οι δυτικοί κομμουνιστές πήγαιναν στην Μόσχα. Φέτος το Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών θα γίνει στην Μόσχα στις 10-12 Σεπτεμβρίου".



Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...