ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο Κυνικός εορταστής του «ΟΧΙ»

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

«Αέρααααα!!!!»
«Φούσκωστονννν!»

Αυτές ήταν οι πολεμικές ιαχές των παππούδων μας επάνω στα βουνά της Πίνδου, όταν υπεράσπιζαν την πατρίδα μας από τα νύχια του Φασισμού.
Και νίκησαν, όχι μόνο στρατιωτικά!
Πάνω από όλα νίκησαν, Ηθικά!
Ακόμα και όταν νικήθηκαν από το δεύτερο θηρίο, τον Ναζισμό. Πάλι είχαν νικήσει, διότι αντιστάθηκαν!

Σκέφτομαι, πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη αντιφασιστική εκδήλωση-επέτειος, από τον εορτασμό της ίδιας της 28ης Οκτωβρίου. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ποιο γεγονός εορτάζουμε και εναντίον ποιών. Παντού οι άλλοι εορτάζουν το τέλος του πολέμου, αλλά εμείς εορτάζουμε την αρχή του. Ο πόλεμος αυτός είναι διαρκής, δεν έχει τέλος. Έχει μόνο διαλείμματα. Σκεφτείτε, για ποιον λόγο, εορτάζουμε ένα «ΟΧΙ» και όχι ένα «ΝΑΙ». Οι εχθροί είναι πάλι προ των πυλών, αν δεν έχουν μπει ήδη μέσα. Με νέα πρόσωπα, με νέα «όπλα», αλλά με τους ίδιους πάντα σκοπούς.

Έβλεπα το πρωί τα ονόματα των νεκρών στρατιωτών του Έπους του 1940 και δάκρυσα για αυτές τις προδομένες ψυχούλες. Ναι! Προδομένες! Για τα όνειρα που δεν έζησαν, για να ζήσουν! Διότι παραδώσαμε την πατρίδα αμαχητί, στους ίδιους εχθρούς που εκείνοι πολέμησαν «με την ψείρα μέχρι το γιακά» και με κρυοπαγήματα στα πόδια. Τώρα, που οι εχθροί ήρθαν με τα τραπεζικά Πάντσερ και με τις μνημονιακές ερπύστριες, εμείς τους υποδεχθήκαμε ως «σωτήρες»!. Διότι είμαστε ακόμα η μόνη χώρα, που έχει εγκαταλείψει τα άγια οστά τους στις χαράδρες της Πίνδου και της Β. Ηπείρου!

Τι γιορτάζουμε άραγε;; Αναρωτιέμαι. Όταν μάλιστα δεν τιμούμε τους ίδιους τους νεκρούς που επικαλούμαστε! Μάλλον από συνήθεια το κάνουμε. Από κεκτημένη ταχύτητα. Καταραμένες «επέτειοι» που σκοτώνετε τελικά το νόημα και την ουσία εκείνου που εορτάζετε! Αποδίδουμε πλέον τιμές, σε φορτωμένες εξέδρες από κάθε λογής χεζοβράκια και φυγόστρατους και συνεργάτες στην ουσία των νέων κατοχικών εισβολέων και των αγορών. Όταν θα έπρεπε, σεμνά να αποδίδουμε τιμή, στρέφοντας το κεφάλι στην παρέλαση προς μια απλή επιτύμβια στήλη με ονόματα, σκεπασμένη από την Σημαία. Σε αυτούς, δηλαδή που ανήκουν οι τιμές.

Όμως, η μεγαλύτερη αξία της 28ης Οκτωβρίου είναι, πως κανένα πολιτικό κόμμα και απόκομμα δε μπορεί να την καπηλευθεί. Επειδή ανήκει σε όλους τους Έλληνες! Διότι, η εποποιία του 1940, ήταν αποτέλεσμα της ομόθυμης και ομόνοης αντίστασης των Ελλήνων, δεξιών και αριστερών. Μια γροθιά, ένα στόμα! «ΟΧΙ!»
Αλλά, αντί αυτού του λαϊκού πατριωτικού χθες, καταντήσαμε να έχουμε παραδώσει σήμερα τον πατριωτισμό μας, στους τότε και στους νυν συνεργάτες των Γερμανών! Φτάσαμε στο έσχατο σημείο, να «εκπροσωπεί» πλέον τον πατριωτισμό στην Ελλάδα η ΧΑ, στην οποία τον χάρισε ως ιδεολογικό μονοπώλιο προς εκμετάλλευση, διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση του νοήματος του η Αριστερά, με τα μεγάλα της λάθη και με τα σπυράκια που βγάζει, όταν ακούει την λέξη πατρίδα!

Έτσι, εδώ και δύο-τρία χρόνια, μας έχουν «κλέψει» ακόμα και τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, βάζοντας κάγκελα παντού, όπως και στις ζωές μας. Αποκλείοντας τους Έλληνες από αυτό που δικαιωματικά ανήκει σε αυτούς και μόνο. Ίσως είναι ένας τρόπος για να μας πουν ότι την πάνε σιγά-σιγά προς κατάργηση, αφού δεν ταιριάζει πια με το «πλοίο της Αγάπης» που λέγεται Γερμανική Ε.Ε. Αλλά είπαμε, το «κράτος» πίνει, το «κράτος» κερνάει!
Κλαπ-κλαπ! παλαμάκια!
Κάμερες, «πατριωτικές» κορώνες περί του Έθνους που δήθεν κάνει και δείχνει, μπλα-μπλα στη σειρά για δηλώσεις, «παιδιά υπομονή, όλους θα σας δείξουμε».
Και του χρόνου!
Τέλος!

Στήνω τα Κυνικά αυτιά μου και αφουγκράζομαι στη σιωπή. Κάπου μακριά, πάνω στις βουνοκορφές, μου φάνηκε ξαφνικά πως οι αστραπές και οι βροντές μεταμορφώθηκαν σε λάμψεις εκρήξεων και σε κρότους κανονιών. Και πως ο άνεμος στο θρόισμα των φύλλων, μου φέρνει την ηχώ μιας μακρινής ιαχής.

ΑΕΡΑΑΑΑ!!!!!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ


3 σχόλια:

  1. Απολαμβάνω κάθε φορά τα άρθρα σας και θα κάνω και εδώ έναν σχολιασμό ευρισκόμενος όμως εν αναμονή των νέων σας σχεδίων για την Αμφίπολη.

    Δυστυχώς η εθνολογική, θρησκευτική και ιστορική αλλοίωση ξεκίνησε από τα χρόνια της μεταπολίτευσης, ιδιαίτερα στα χρόνια της Πασοκρατίας. Έχουν κάνει τεράστια ζημιά και ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο εύκολα θα διορθωθεί, τουλάχιστον ως προς την ασύδωτη αλλοίωση των χαρακτηριστικών της φυλής που είναι το 1ο και σημαντικότερο βήμα για να διαλύσεις τον πολιτισμό ενός έθνους.
    Η βίαιη εισβολή λαθρομεταναστών και δη αλλόθρησκων έπληξε βάναυσα την ομοιογένεια και τα χαρακτηριστικά του έθνους με αποτέλεσμα ο Έλληνας να πρέπει να αντιμετωπίσει μία νέα πραγματικότητα που είναι τόσο διαφορετική από τον πολιτισμό και την κοσμοθεωρία του.
    Φυσικά επινοήθηκαν όροι, ας μου επιτραπεί η έκφραση "σατανιστικοί" όπως οι λέξεις ρατσισμός, ξενοφοβία, ομοφοβία, για όποιον αντιδρά και δεν θέλει αυτή την αλλοίωση να λάβει χώρα, αλλά επιδιώκει να ζει ήρεμα και ήσυχα με τις παραδόσεις, την θρησκεία του και τον πολιτισμό του που σε μεγάλο βαθμό διατηρήθηκαν για αιώνες. Ποιος δεν νοσταλγεί την εποχή που κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα;

    Είδαμε έπειτα τη ΝΔ, να ανήκει στο ίδιο σύστημα με το ΠΑΣΟΚ και να κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα, δηλαδή απάτες-μίζες, αποχριστιανοποίηση και αφελληνισμός.

    Ο Σύριζα αποτελεί το νέο ΠΑΣΟΚ, αφού μέχρι και οι ίδιοι το παραδέχονται έμμεσα, ενώ τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα εκφράζουν το διεθνισμό σε όλο του το μεγαλείο.

    Οπότε πάμε στους ΑΝΕΛ, όπου ο Καμένος σχεδόν φίλησε τα χέρια του Τσίπρα για να αλληλοστηριχθούν τώρα που το κόμμα του έχει πέσει στο 3% και πέφτει η ΝΔ με αποτέλεσμα να ελπίζει σε διαρροή ψηφοφόρων από ΝΔ ώστε να μην είναι ισχυρός ο Σύριζα και να πάρει τους απογοητευμένους της ΝΔ. Το όνομά του έχει εμπλακεί σε ουκ ολίγα οικονομικά σκάνδαλα που δεν δείχνει να είναι αντισυστημικός παίχτης.

    Συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τι μένει; Κάποιος που πιστεύεις ότι είναι αντισυστημικός. Που αποδεδειγμένα δεν έχει κλέψει χρήματα και σε πολλαπλούς ελέγχους του ΣΔΟΕ βγήκε καθαρός. Κάποιος ο οποίος λέει τα ονόματα όλων όσων έχουν διαλύσει τη χώρα. Των πολιτικών, των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών. Κάποιος ο οποίος θα σταματήσει την εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου που είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα συμβεί ίσως και μέσα σε αυτόν τον αιώνα. Κάποιος ο οποίος θα βάλει ΣΙΓΟΥΡΑ τους προδότες στη φυλακή. Ποιος δεν θέλει να δει ΓΑΠ και σαμαροβενιζέλους στη φυλακή, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ-ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ και δεν έκαναν ούτε ένα δημοψήφισμα για να δουν τι θέλει ο λαός (κατά τα άλλα έχουμε δημοκρατία). Κάποιος ο οποίος έχει φιμωθεί και δεν του επιτρέπουν να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Κάποιος ο οποίος συκοφαντείται καθημερινά από όλα τα συστημικά μέσα, καθυβρίζεται, φυλακίζεται, δολοφονείται. Ίσως αυτός να έχει κάτι να πει για αυτό και δεν τον αφήνουν.
    Ναι, μπορεί να είναι φασίστας, χουντικός, τραμπούκος, σύμφωνα με προσωπικές φωτογραφίες που αποτελούν προϊόν υποκλοπής και διατέθηκε στον τύπο από τη συγκυβέρνηση για να μειώσει την εκλογική επιροή του ανερχόμενου κόμματος. Βέβαια ποιος ξέρει τι πονηρά μυστικά κρύβουν όλοι αυτοί οι κυβερνώντες. Και ας μην ξεχνάμε ότι κατά μία έννοια τα χαρακτηριστικά αυτά τα είχε και ο άνθρωπος που αντιστάθηκε και είπε το ΟΧΙ. Και ας θυμηθούμε ότι και οι ήρωες της επαναστάσεως δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά και με τσεκούρι και φωτιά απελευθέρωσαν αυτόν τον πονεμένο τόπο από τους εισβολείς και κατακτητές.
    Ο τόπος έχει ανάγκη μια σημαντική αλλαγή, για αυτό και ο κόσμος έχει στραφεί σε μεγάλο βαθμό στη ΧΑ. Γιατί αυτό που διώκεται από όλο το σύστημα κάτι έχει να πει. Και η δημοκρατία επιτρέπει σε όλους να μιλήσουν εκτός αν υπάρχουν κάποιοι που δεν συμφωνούν μαζί της σύμφωνα με τους "δημοκράτες". Μήπως όμως έχουμε δημοκρατία; Τα γεγονότα της τελευταίας 5ετίας ειδικά, μας δείχνουν ξεκάθαρα το πολίτευμα.
    Προσωπικά είδα να πέφτουν 2 φορές τηλεοπτικές εκπομπές (αν και παρακολουθώ ελάχιστα τηλεόραση έως καθόλου), ενώ τουλάχιστον 3 δημοσιογράφοι έχουν απολυθεί εξ'αιτίας της κριτικής τους στην κυβέρνηση για την πολιτική δίωξη εις βάρος αυτού του κόμματος. Ας μην ξεχνάμε τις βομβιστικές επιθέσεις και τις επιδρομές ΣΔΟΕ σε όποιον επέλεξε να πολιτευτεί ή απλώς να στηρίξει το κόμμα αυτό. Όλα αυτά κάτι δείχνουν.

    Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου. Ειλικρινά δεν έχω καμία σχέση με τη ΧΑ απλά ως Έλληνας ΧΟ και σκεπτόμενος άνθρωπος εκφράζω κάποιες σκέψεις που πιστεύω αναδεικνύουν τους λόγους που ένα 10% του ελληνικού πληθυσμού στρέφεται σε αυτήν την ακραία μεν, επιλογή δε.

    Συνεχίστε την καλή δουλειά. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ αλλά θα σχολιάσω σε επόμενο άρθρο σας για άλλο ενδιαφέρον θέμα που θα θέσετε, γιατί δεν θέλω να γίνει από τρίτους κακοπροαίρετους πολιτική αντιπαράθεση και να γίνω η αιτία κακόβουλων σχολίων που ενδεχομένως να πλήξουν το κύρος του ιστολογίου σας, επειδή απλώς ανέφερα την άποψή μου και πρέπει να προσέχει ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανείς σήμερα πώς μιλάει/γράφει γιατί η "δημοκρατία" είναι αμείλικτη..

    Ευάγγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Ευάγγελε, καλημέρα!

      Σε ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση σου στο θέμα, που αγγίζει βεβαίως και ορισμένες "ευαίσθητες" παραμέτρους σε ότι αφορά την ΧΑ, που σημειωτέον δεν ήταν το βασικό θέμα του άρθρου μου, αλλά η αναφορά της έγινε στο πλαίσιο της αναζήτησης της σημερινής πατριωτικής συνείδησης ημών των νεοελλήνων.
      Ήμουν από εκείνους, που εξαρχής διαφώνησαν με την πολιτική δίωξη της ΧΑ, εφόσον ζούμε σε μια "Δημοκρατία", όπου όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Και αυτό, παρόλο που δεν είμαι υποστηρικτής των απόψεων της ΧΑ, αλλά, ας μου επιτραπεί να πω, ότι αυτό δεν με κάνει να αισθάνομαι λιγότερο πατριώτης. Η αντίθεση μου για την δίωξη, είναι κατανοητό ότι αφορά το δικαίωμα στον πολιτικό λόγο του συγκεκριμένου κόμματος και φυσικά δεν περιλαμβάνει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για διάπραξη αδικημάτων από φυσικά πρόσωπα, τις οποίες θα κρίνει η δικαιοσύνη.

      Συμφωνώ εν πολλοίς με όσα έγραψες για τη σημερινή κατάσταση και για τα αίτια της. Διαφωνώ μόνο ως προς την πιθανότητα να αλλάξει αυτή ΚΑΙ από την ΧΑ. Σαφές είναι, ότι είμαι δυστυχώς απογοητευμένος από κάθε κομματική εναλλακτική παρουσία στο σημερινό πολιτικό μας στερέωμα. Δεν περιμένω τίποτα πια και από κανέναν, για τον καθένα για διαφορετικούς, ή και για ίδιους λόγους.
      Είμαι της άποψης, πως ακόμη και η ΧΑ, (που δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα κλπ, κλπ), είναι μέρος της οργανικής δομής του συστήματος, που χρησιμοποιεί τα μέρη του κάθε φορά με τον ανάλογο τρόπο που εξυπηρετεί τα σχέδια της επιβίωσης του. Τώρα πια, για εμένα, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια "επανακίνηση" με νέους πολιτικούς και δημοκρατικούς σχεδιασμούς, με νέο πολιτικό προσωπικό, μακριά από τους φθαρμένους ασκούς του παρελθόντος.
      Αν δεν γίνει αυτό, απλά θα ματαιοπονούμε με επιδερμικές αλλαγές και με επιφανειακά μπαλώματα, που λίγο θα αλλάζουν την ουσία της παρακμής που βιώνουμε.
      Για να πω την αλήθεια, ντρέπομαι για αυτόν τον "πατριωτισμό" που εκφράζει η ΧΑ και ο οποίος είναι σαν βούτυρο στο ψωμί της Αριστεράς, ώστε να τον καταγγέλει πειστικά στον λαό, προβάλλοντας τα ναζιστικά του χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό που συκοφαντείται και διαβάλλεται, είναι ο μη ναζιστικός πατριωτισμός πολλών εξ ημών, που τσουβαλιαζόμαστε συλλήβδην επειδή μιλάμε για πατρίδα.
      Για τα λάθη της Αριστεράς μίλησα και θα μπορούσα να πω και ακόμη περισσότερα, αλλά δεν είναι της στιγμής.
      Πάντως, με προσβάλλει να βλέπω Έλληνες, να χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο που χαιρετούσε.π.χ, ο Λοχαγός των Ες Ες, Σνάιντερ (τυχαίο το όνομα) που αιματοκύλησε την Ελλάδα και εκτέλεσε Έλληνες αντιστασιακούς πατριώτες. Ειδικά μέσα από το πρίσμα της ιστορικής μνήμης της 28ης Οκτωβρίου, νιώθω, πως όταν τους βλέπω να χαιρετούν έτσι, είναι απλά σαν να με μουτζώνουν κατάμουτρα!
      Καμιά σχέση δεν έχει ο αληθινός πατριωτισμός με όλα αυτά, πέρα από τις υπερβολικές φανφάρες περί έθνους και τις ανέξοδες ρητορείες, και μάλιστα από έναν ιδεολογικό χώρο, ο οποίος ιστορικά αποδείχθηκε πως έκανε το αντίθετο, όταν χρειάστηκε να δείξει τον πατριωτισμό του. Απλά φόρεσε τις γερμανικές στολές!

      Σταματώ εδώ, διότι η συζήτηση μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη.
      Η πρώτη έγχρωμη αναπαράσταση του εσωτερικού του τάφου της Αμφίπολης, πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς η πρόσφατη πλημμύρα (που με άγγιξε και εμένα) με έφερε λίγο πίσω.

      Καλή συνέχεια εύχομαι και ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μας!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...