ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

Καλή Χρονιά σε όλους τους αναγνώστες του ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του ιστολογίου, εύχομαι από καρδιάς, να είναι ευτυχές το Νέον Έτος 2015 για όλους σας! Να είναι γεμάτο με υγεία και με αισιοδοξία, με φωτεινές ελπίδες και όνειρα για κάτι καλύτερο, τόσο σε επίπεδο προσωπικό, όσο και σε συλλογικό. Ευχές πολλές και για την πατρίδα μας. Σας ευχαριστώ επίσης για τη συμπόρευση και για την επικοινωνία μας μέσα από τις αναρτήσεις, όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Μπορεί, βέβαια, η αλλαγή του «Χρόνου», να είναι μια επινοημένη συμβατική πράξη, που σκοπό έχει να κανονίσει το ημερολόγιο και τις ανάγκες της καθημερινότητας, δίνοντας κάποιο νόημα στον άπειρο χρόνο. Και το κάνει, διαιρώντας τον σε διαστήματα διάρκειας που είναι κατανοητά από την πεπερασμένη ανθρώπινη φύση, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει το άπειρο σε όλη την έκταση του.

Όμως, πέρα από την «επινόηση» του χρόνου, υπάρχει μέσα στην εορταστική αυτή αλλαγή και η συναίσθηση της ουσίας της, που εκφράζεται στον συμβολισμό μιας πραγματικής αέναης διαδικασίας που λαμβάνει χώρα συνεχώς, κατά το ηρακλείτειο «τα πάντα ρει». Τον συμπαντικό, δηλαδή, φυσικό νόμο της διαρκούς Ανανέωσης και της νομοτελειακής εξέλιξης των πάντων, όσων υπόκεινται στην φθορά του χρόνου. Ακολουθεί τον νοητό κύκλο της Αρχής και του Τέλους, δίνοντας νόημα στον ενδιάμεσο χώρο της δημιουργίας, με επαναλαμβανόμενες αναγεννήσεις και θανάτους, κύκλους καταστροφών και αναδημιουργίας, που ολοκληρώνονται πάνω σε μια ευθύγραμμη, προοπτική πορεία εξέλιξης, η οποία θεωρητικά, θα πρέπει και αυτή η ίδια να οδηγηθεί κάποτε στο τέλος της και αμέσως μετά σε μια νέα Αρχή.

Αυτή την Αναγέννηση εορτάζουμε την Πρωτοχρονιά κάθε έτους, Την γέννηση του «νέου» και τον θάνατο του παλιού. Ένα είδος αποκάθαρσης από τα φθαρμένα, μια ανανέωση των ελπίδων, μια καλύτερη εξέλιξη. Αυτήν την αναγέννηση προσδοκάμε και για τους εαυτούς μας ευχόμενοι και εορτάζοντες. Αυτό απαιτεί και η ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Να ξαναγεννηθούμε μέσα από τις τέφρες του 2014, για να αναστήσουμε μαζί και την πατρίδα μας.


Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

2 σχόλια:

 1. Ευχές !!!
  Αν και εδώ που τα λέμε, καμία ευχή δεν σου βγαίνει αν δεν την πιστεύεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ habilis,

  Είμαι από εκείνους, που πιστεύουν (ελπίζουν) στις ευχές που δίνουν και για αυτό συνήθως τους βγαίνουν!Το ζήτημα είναι, να τις πιστεύουν και οι αποδέκτες!

  Σου εύχομαι καλή χρονιά, έτη πολλά και δημιουργική συνέχεια στο όμορφο ιστολόγιο σου!


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...