ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Κυνικός στο ποτάμι με τις «μεταμνημονιακές» πέστροφες

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ρε Σταύρακα, μα τον Μπόμπολα, σου λέω!
Αν έχεις εσύ 6%, όπως σε δείχνουν οι τρολοσκοπήσεις, ειλικρινά σου λέω, πως στο επόμενο σκίτσο (και λόγω Απόκρεων), θα ντυθώ  Άδωνις!
Ξέρω, ότι έχει πολλές πέστροφες και πέρκες η Ελλάδα, αλλά τόσες πολλές πια;; Πού να βρεθούν όλα αυτά τα γριβάδια και οι λόύτσοι, για να κολυμπήσουν στο ποτάμι σου; Πόσους της «Δράσης» ακόμα να μαζέψεις και πόσους μητσοτακουλικούς; Μέχρι και στον Θεοχάρη τον «Ιαβέρη», που κυνηγούσε το 50εύρω του φτωχού και που ξεσκόνιζε την λίστα των πλουσίων της Λαγκάρντ, έδωσες μια θέση στην χαβούζα σου!

Αυτό πάλι, που απάντησες στην Παπαϊωάνου, όταν σε ρώτησε αν είσαι «μνημονιακός», ήταν όλα τα λεφτά!!
«Είμαι μετα-μνημονιακός», της είπες, και σου λέω τώρα, Σταύρακα, πως σηκώθηκαν οι τρίχες μου κάγκελο!
Τι είπες, ω άνθρωπε!!
Άνοιξες νέους ορίζοντες στη σύγχρονη πολιτική σκέψη! Το καταλαβαίνεις τι είπες; «Μετα-μνημονιακός»! Έχεις εξακοντιστεί στο μέλλον, αφού το μνημόνιο ακόμα υπάρχει! Αυτό που βλέπουμε, δηλαδή, δεν είσαι εσύ! Είναι ένα είδωλο, μια προεικόνιση της μορφής σου από τον επόμενο αιώνα!

Και παρόλο που δεν κατάλαβα γρι, από όλα όσα είπες, υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει, επειδή είσαι συνάμα και «μεταμοντέρνος»! Έτσι είναι αυτά, πάνε πακέτο! Όταν είσαι και «μεταλογικός», μάλιστα, κάθεται και το «μεταφυσικό» στον ώμο σου, σαν παπαγάλος, φωνάζοντας στο αυτί σου: «Μπομπόλ-Μπομπόλ», καθόσον ο θεός! Όμως, έρχονται και άλλες λέξεις στον κυνικό νου μου, όπως: «μεταφορέας», «μεταγωγός», «μεταπράτης», «μεταβλητός», «μεταμφιεστής», «μεταποιητής», «μετασχηματιστής», «μεταπωλητής», «μεταχειριστής» και λοιπές μεταρεαλιστικές έννοιες, για να μιλήσουμε και λίγο μεταπολιτικά!

Έπειτα, όσες συγκεντρώσεις σου έχω δει, μοιάζουν με σύναξη παλαιών συμμαθητών! Σε ταβέρνες, σε καφετέριες και σε άλλους κλειστούς χώρους, με 30, 50, άντε και με 100 άτομα! Περίεργο δεν είναι; Γιατί δεν κάνεις και μια ανοιχτή συγκέντρωση τώρα, ώστε να καταπλήξεις τους πάντες με το 6% σου;; Τι περιμένεις;
Άνοιξε τα πανιά τώρα, πριν κλείσουν οι κάνουλες του βυτιοφόρου και στερέψει ο ποταμός σου!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...