ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα, η κυνική έξωση της Τρόικας


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Αφού η ελευθερία δεν εξαγοράζεται, παρά κερδίζεται με αγώνες,
είναι ανυπολόγιστα πιο πολύτιμη και πιο ακριβή, από όλο το χρήμα της δουλείας.
Όπως ο κάθε αγνός έρωτας, που δεν υπολογίζει το χρήμα, για να μην ξεπέσει σε πορνεία.

Όποιος επιθυμεί από ανάγκη, ή από βίτσιο, να του κουνάει το δάκτυλο μπροστά στη μύτη ο Σόιμπλε, να τον φτύνει ο κάθε Μπατσαμπλούμπεν και να τον πατάει σαν σκουλήκι ο κάθε μπεκρούλιας Γιουνκέρ, ας ψηφίσει υπέρ της Τρόικας και των λακέδων του 4ου Ράιχ!

Όποιος, όμως, θέλει να είναι περήφανος και αξιοπρεπής, ελεύθερος ως άνθρωπος και ως Έλληνας, ακόμα και αν διακινδυνεύσει τα ποταπά και απατηλά ωφελήματα της εθελοδουλείας, ας φωνάξει σήμερα μαζί με τον Κυνικό : "Έξω η Τρόικα!".

Οι Κύπριοι έγραφαν κάποτε στους τοίχους το σύνθημα: "Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες!"
Εμείς, άραγε, δεν μπορούμε να φωνάξουμε σήμερα δυνατά: "Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώμε για πέντε χρόνια φασολάδα;"

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ


4 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&v=kCxVzCVChDk&feature=player_detailpage&x-yt-ts=1421914688#t=1153

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε καλημέρα!
      Είδα το βίντεο στο μεγαλύτερο μέρος του. Τα λόγια του στρατηγού έχουν λογική και ουσία, αλλά είναι μάλλον ανέφικτα στο πλαίσιο της ήδη δομημένης από αιώνος πολιτικής μας πραγματικότητας.
      Η πρόταση προυποθέτει το να πεισθούν όλοι οι ψηφοφόροι να μην ψηφίσουν κάτι που είναι απίθανο. Έτσι, ακόμα και αν πάει να ψηφίσει μόνο το 20%, πάλι θα προκύψει κυβέρνηση από αυτούς. Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε την εξουσία με τους ψήφους του 30% και κάτι του μισού σχεδόν εκλογικού σώματος, αφού άνω του 50% δεν πήγε να ψηφίσει. Είμαστε απειθάρχητοι ως λαός και μια τέτοια "στρατηγική" απλά δε μπορεί να εφαρμοστεί από όλους.

      Ευχαριστώ για την επικοινωνία και για το σύνδεσμο

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ μου Γ.Γ.Γ. ο σύνδεσμος παρέπεμπε σε ένα σημείο: στην απόφαση 68/304 του ΟΗΕ (19ο λεπτό του βίντεο). Αν αυτή η απόφαση αφήνει νομικό περιθώριο στην Ελλάδα να πει "όχι" στα μνημόνια δεν μπορώ να το κρίνω. Μπορώ όμως να κρίνω ότι η είδηση ήταν άφαντη από τα ελληνικά μέσα και απαντούσε -ίσως- στον τίτλο της ανάρτησής σου. Δεν πιστεύω βέβαια ότι ο ΟΗΕ είναι ο "καλός", όπως δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες εξέλεξαν τον Τσίπρα. Το άδειασμα του Σαμαρά από την Ε.Ε. έγινε τόσο αισθητό, όσο και το γέμισμα του Τσίπρα από ΗΠΑ και Ε.Ε. Τα λεφτά Ντράγκι επιβεβαίωσαν την απόφαση. Γι' αυτό και ο Σαμαράς την έκανε δυο μήνες νωρίτερα.
    Έχει φανεί πολλές φορές ότι άλλο βλέπουμε και άλλο γίνεται.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, καλό μήνα!

      Δε μπορώ να διαφωνήσω με τις γενικές γραμμές των συμπερασμάτων σου. Είναι "λογικό" η είδηση να είναι άφαντη από τα ΜΜΕ. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ικανή να πει "όχι" στα μνημονια, ακόμα και ανεξάρτητα από νομικά πλαίσια. Αλίμονο, αν η λευτεριά και η επιβίωση ενός έθνους εξαρτιόταν μόνο από θεωρητικά κείμενα σκοπιμοτήτων. Βασικά, πορευόμαστε με ότι υπάρχει, αναζητώντας το καλύτερο και σίγουρα υπάρχει διάσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο φαίνεσθαι..

      Να είσαι και εσύ καλά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...