ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η ανάγκη μιας ολικής επανεκκίνησης της ανθρώπινης αντίληψης για την κοινωνία

του Κωστή Μπασσογιάννη
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στη συνομιλία του αυτή με τη δημοσιογράφο του CNN Hala Gorani χαρακτηρίζεται από τον έλληνα σχολιαστή ως «φιλότουρκος».
Όχι, δεν είναι φιλότουρκος. Είναι απλώς βάρβαρος στη σκέψη, στο ήθος και στην κουλτούρα.

Όταν καταλάβουμε ότι:
- οι Δυτικές λυκοσυμμαχίες (Ε.Ε. και ΝΑΤΟ),
- οι μεγάλοι καπιταλιστές του πολιτισμικού εξαμβλώματος που αναπτύσσεται εδώ και αιώνες στη Δύση και των οποίων τα συμφέροντα αυτές υπηρετούν
- και τα φλωρορουφιάνικα ανδρείκελα σαν αυτό εδώ που έχουν τοποθετήσει στα μεγάλα αξιώματα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδας αλλά και όλου του ανθρωπίνου είδους, θα είναι πια πολύ αργά.

Οφείλουμε να αναπτύξουμε πολιτισμό Ξ έ ν ο και Ε χ θ ρ ι κ ό προς αυτά τα τέρατα, πολιτισμό που θα αποτελέσει πανανθρώπινο πρότυπο, έξω από τις νοοτροπίες αυτών των κλόουν-δολοφόνων. Οι άνθρωποι όλης της οικουμένης θα τον αναγνωρίζουν, γιατί θα είναι συμβατός με την ανθρώπινη φύση. Που δεν είναι, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, άγρια, υποκριτική, ύπουλη και δολοφονική. Είναι εξελισσόμενη, αναδυόμενη, δημιουργούμενη προς την κατεύθυνση της κοινώς οικοδομούμενης ανθρώπινης πολιτείας. Σ' αυτό το εκτρωματικό μοντέλο πολιτικής λειτουργίας που αντιπροσωπεύει αυτό το ανθρωπάριο, και μας δείχνει ότι ένας μεγάλος κύκλος του πολιτισμού έχει πλέον κλείσει, η μόνη απάντηση είναι ο εκ νέου και εξ αρχής ορισμός των βασικών πολιτικών και οικονομικών εννοιών, η πνευματική προετοιμασία της ολικής επανεκκίνησης της ανθρώπινης αντίληψης για την κοινωνία. Ένα έργο στην πραγματοποίηση του οποίου είμαστε υποχρεωμένοι να εμπλακούμε όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, όλοι όσοι έχουμε αληθινή βούληση να παραμείνουμε άνθρωποι.

Μπορεί αυτή η εργασία να ξεβολέψει κάποιους εγκεφάλους στρογγυλοκαθισμένους στους ακαδημαϊκούς ή συντεχνιακούς θρόνους τους, αφού θα αποκαλύψει ότι αυτοί είναι πλέον ετοιμόρροποι, σαθροί και παράγουν ένα σωρό νοητικά σκουπίδια και ματαιότητες, ανίκανες να βοηθήσουν τον άνθρωπο να εξελίξει την κοινωνία του. Που παράγουν επιβλαβείς καταναλωτικές μόδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα που οδηγούν τον κόσμο σε βέβαια ασφυξία και θάνατο από έλλειψη νοήματος ζωής. Και, βεβαίως, που παράγουν όπλα για να συντηρήσουν το άθλιο σύστημα, αναζωογονώντας το και θεραπεύοντας κάθε κρίση του με φονικούς πολέμους.

Αυτή ειλικρινής και ανοιχτόμυαλη πνευματική εργασία, συνεχής και επίμονη, απαλλαγμένη από κάθε ιδεοληπτική προκατάληψη ή παιδαριώδους προέλευσης πολιτική ορθότητα, είναι και η απαραίτητη πολιτική προϋπόθεση της οποιασδήποτε λύτρωσης μπορεί να έρθει στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...