ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η Ελλάδα, ανυπεράσπιστη χώρα στο προσφυγικό

της Κύρας Αδάμ

Λίγες μόνον ώρες  προτού ξεκινήσει στο Νταβός η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης Τσίπρα-Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας  WSJ, επανέφερε ευθέως το προσφιλές του θέμα για το grexit, αυτή τη φορά για το προσφυγικό, λόγω ελλιπούς φύλαξης των εξωτερικών συνόρων  από την Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος -χωρίς να φτάσει στο grexit- κινήθηκε και ο πρόεδρος της Γερμανίας κ. Γκάουκ, (σ.σ. μία ημέρα μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο), ο οποίος έκανε έκκληση να υπάρξει πιο αποτελεσματική προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων:

«Η ελευθερία κινήσεων μέσα στη ζώνη Σένγκεν μπορεί να διατηρηθεί μόνον αν είναι εγγυημένη η ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα..Αν κάτι τέτοιο αποτύχει, τότε τα εθνικά σύνορα θα αποκτήσουν και πάλι σημασία.».

Εξάλλου δεν έχουν σιγήσει οι προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ξενοφοβικών κρατών-μελών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, που κατηγορούν την Ελλάδα για το κύμα προσφύγων που χτυπούν την πόρτα τους.

Με δύο λόγια, το επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για το εκρηκτικό  και επικίνδυνο, πλέον, προσφυγικό ζήτημα στρέφεται εκ νέου  (αν και δεν έφυγε ποτέ) στην Ελλάδα, που τώρα έχει επιφορτιστεί και με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, που «χαράχτηκαν» αυθαίρετα και εν μια νυκτί για να εξυπηρετήσουν εν πολλοίς τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις της Τουρκίας.

Με την κα Μέρκελ να μην μπορεί να «καθυποτάξει» κράτη-μέλη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στην αρχική πολιτική της «ανοιχτών θυρών» προς τους πρόσφυγες από τη Συρία και να αντιμετωπίζει τώρα σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά και μέσα στο ίδιο το κόμμα της γι’ αυτήν ακριβώς την πολιτική της, είναι εμφανές  ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όταν θα συζητηθεί το προσφυγικό εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής,  θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί μία ακόμα εμβαλλωματική  και περιοριστική ευρωπαϊκή πολιτική, με «κερδισμένους» και σίγουρα «χαμένους», όπως η Ελλάδα.

Το πολύ ενδιαφέρον των χθεσινών «διαρροών» αλλά και της σημερινής τοποθέτησης του κ. Σόιμπλε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Νταβός είναι ότι σπεύδει να συνδέσει τη δανειακή στήριξη του Βερολίνου  προς την Αθήνα με την προϋπόθεση ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει και θα εγκρίνει το Ασφαλιστικό, με το αιτιολογικό ότι η κα Μερκελ πιεζόμενη από τους βουλευτές της στο προσφυγικό, δεν μπορεί να τους πιέσει περαιτέρω για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Έτσι το Βερολίνο σπεύδει να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό ως μέσο πίεσης για την πλήρη εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, προλαβαίνοντας «στην στροφή» την Αθήνα και τις οποιεσδήποτε σκέψεις της να χρησιμοποιήσει αυτή το προσφυγικό ως μέσο πίεσης,  για μια πιο «χαλαρή» στάση των δανειστών στην εφαρμογή του Μνημονίου.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έδειξε σαφέστατα τη διάθεσή της να υποχωρήσει σε όλες τις απαιτήσεις και πολιτικές των εταίρων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, προσηλωμένη, όπως ήταν, στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε.

Το αποτέλεσμα όμως είναι τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα να είναι το ίδιο ευάλωτη  τόσο στις μνημονιακες απαιτήσεις των δανειστών όσο και στις απαιτήσεις τους στο προσφυγικό.

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι μία απολύτως ανυπεράσπιστη χώρα στο προσφυγικό, όχι μόνον γιατί ο κύριος όγκος του προβλήματος εξακολουθεί να πέφτει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και γιατί η ίδια έχει ολιγωρήσει απελπιστικά στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της στο πρόβλημα (π.χ. hot spots). Κυρίως όμως γιατί έχει δεχθεί αδιαμαρτύρητα μέχρι στιγμής τις ευρωπαϊκές πολιτικές αποφάσεις για την Τουρκία, οι οποίες τώρα στρέφονται μπούμερανγκ και απειλούν περαιτέρω τις ήδη ταραγμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Αιγαίο.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αθήνα δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και χωρίς καμία προετοιμασία αποδέχθηκε μετά χαράς τη δημιουργία «εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε.» που συμπίπτουν με τα υφιστάμενα χωρικά ύδατα των 6νμ και τη μέση γραμμή, όπου αυτή υπάρχει, τα προβλήματα με την Τουρκία όχι μόνον δεν μειώθηκαν, τουναντίον παίρνουν επικίνδυνη τροπή, δημιουργώντας και πρόσθετα πέραν των υπαρχόντων.

Η ελληνοτουρκική διαφορά -ελέω προσφυγικού- έχει πλέον μεταφερθεί στην πλήρη και έμπρακτη αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας όχι μόνον του δικαιώματος αλλά και της περιοχής στο Αιγαίο όπου η Ελλάδα κάνει επιχειρήσεις θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης ναυαγών προσφύγων.

Η Αθήνα προσπαθεί τώρα και εκ των υστέρων  να βάλει κάποιο «φραγμό» στην ανεξέλεγκτη στάση της Τουρκίας στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση μέχρι τη μέση του Αιγαίου -κάτι που όφειλε να είχε κάνει ευθύς εξ αρχής- προτού αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα όλα τα σχέδια του Βερολίνου και της Κομισιόν προκειμένου να καλοπιάσουν την Τουρκία στο προσφυγικό.


3 σχόλια:

  1. Γιατί οι πρόσφυγες δεν ονομάζονται λαθρομετανάστες κα. Κύρα Αδάμ;
    Πρόσφυγες (προς φυγή τι;) τους λέει ο ένας , οικονομικούς μετανάστες ο άλλος , ενώ μιλάμε ξεκάθαρα για
    λαθρομετανάστες ή κάνω λάθος;
    Τους δε Σύριους τους λένε πρόσφυγες πολέμου (προς φυγή πολέμου) όταν αποβιβάζονται μέσω Τουρκίας... γιατί βλέπεις οι έξυπνες βόμβες των τζιχαντιστών ή του "κακού" Άσαντ, τους ακολουθάνε ακόμα και όταν πάνε στην Τουρκία για να μην πολεμήσουν για την πατρίδα τους, αλλά όχι στην Ελλάδα-Ε.Ε. ...

    Τελικά Δούρειες λεξούλες και από εσάς κα. Κύρα Αδάμ;

    Σημ:
    Άμα θέλετε να μάθετε όχι τι είναι αλλά τουλάχιστον πως είναι οι πρόσφυγες, μπορείτε να δείτε βιντεάκια-ντοκιμαντέρ με αφίξεις και "συνωστισμό", στο λιμάνι του Πειραιά από την Σμύρνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ανώνυμε φίλε!
      Ευχαριστώ για το σχόλιο-παρατήρηση. Πράγματι, όπως θέλει το βλέπει κανείς με την ονοματοδοσία αυτών των ανθρώπων-εισβολέων για πολλούς.
      Ο λόγος της αρθρογράφου είναι όντως πολύ στρογγυλεμένος. Ωστόσο η αξία του άρθρου έγκειται στο ότι καταγράφει ως πρόβλεψη-εκτίμηση, αυτό που θα γίνει στο άμεσο μέλλον σε βάρος της Ελλάδας....
      Θα μπορούσαμε να πούμε και περισσότερα για το τι θα γίνει στο τέλος...
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. ...Τσ..τσ...τσ.... συμπτώσεις! Τί συμπτώσεις!!!!!! Υστερα από τόσα χρόνια "συνοστισμών" ΦΕΚ 119/1922 Νόμος 2870. ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ!!!!!!!!!!!!! καί τήν ολοσχερή καταστροφή τής Ιωνίας Γής!!!! Ο νόμος 2870… Ένας νόμος, μια δημοσίευση, μια απόφαση, ένα απειλητικό «αόρατο» χέρι θανάτου…εφαρμόστηκε και οδήγησε σε σφαγές και φρικτό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες Μικρασιάτες…Ο λόγος;
    Μα δεν είχαν διαβατήριο για να έλθουν στην Ελλάδα! Γιατί έτσι αποφάσισε η Ελλήνων Βασιλική Πολιτεία…
    Αυτά τα μιάσματα, οι βενιζελο-τρελαμένοι!!!!!!, οι τουρκομερίτες και τουρκόσποροι!!!!!! ας μείνουν εκεί, οι αχάριστοι, να σφαχτούν από τον Κεμάλ…
    ΓΙΑΤΙ Ο ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ; … Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ! ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ… , ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΙΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΩΘΕΙ…

    Ο ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ…
    καί τό κακό συνεχίζεται......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...