ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Σόρος: «Η απειλή από τον Πούτιν είναι μεγαλύτερη από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών»

Οι Αμερικανοί και οι ηγέτες της ΕΕ κάνουν ένα ”τραγικό σφάλμα” λαμβάνοντας τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για σύμμαχο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού κράτους, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος. Ο πραγματικός στόχος του Πούτιν είναι η αποσύνθεση της ΕΕ, ισχυρίστηκε.

Σε ένα άρθρο άποψης για το Project-syndicate.org (1), ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι ”ο καλύτερος τρόπος για να [προκαλέσει τη διάλυση του ευρωμπλόκ] είναι να κατακλύσει την ΕΕ με πρόσφυγες από τη Συρία.“

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι [ο Πούτιν] παρενέβη στη Συρία, προκειμένου να επιδεινώσει την ευρωπαϊκή κρίση των προσφύγων”, λέει ο Σόρος. “Αλλά μόλις ο Πούτιν είδε την ευκαιρία να επιταχύνει την αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την άρπαξε. Έχει κάνει ασαφείς τις ενέργειές του μιλώντας για συνεργασία ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, την ISIS [Ισλαμικό Κράτος / IS, επίσης γνωστή ως ISIL].”Ο βετεράνος Αμερικανός επενδυτής συνέχισε για να πει ότι είναι δύσκολο να καταλάβει” γιατί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ουάσιγκτον “βασίζονται στον λόγο του Πούτιν” αντί να “τον κρίνουν από τη συμπεριφορά του.“

“Ο αγώνας για την επιβίωση στρέφει την ΕΕ εναντίον του Πούτιν της Ρωσίας”, λέει ο Σόρος. Η ISIS αποτελεί απειλή και για τους δύο, αλλά δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάται. Επιθέσεις από Τζιχαντιστές τρομοκράτες, όσο τρομακτικές κι αν είναι, δεν συγκρίνονται με την απειλή που προέρχεται από τη Ρωσία.”

Σύμφωνα με τον Σόρος, ”Η Ρωσία του Πούτιν και η ΕΕ έχουν εμπλακεί σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο: Το ερώτημα είναι ποιός θα καταρρεύσει πρώτος”.

“Το καθεστώς Πούτιν αντιμετωπίζει πτώχευση το 2017, όταν ένα μεγάλο μέρος του εξωτερικού χρέους του ωριμάσει και πολιτική αναταραχή μπορεί να ξεσπάσει νωρίτερα από αυτό.”


Ο Σόρος εικάζει ότι η ΕΕ μπορεί να είναι καταδικασμένη να διαλυθεί λόγω των τρεχόντων προβλημάτων της: ”Από τότε που έγινε η οικονομική κρίση του 2008 και τα επόμενα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα, η ΕΕ έχει μάθει πώς να λύνει την μια κρίση μετά την άλλη, όμως, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη από πέντε ή έξι κρίσεις την ίδια στιγμή, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πάρα πολύ. Όπως ορθώς προέβλεψε η Μέρκελ, η κρίση της μετανάστευσης έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει την ΕΕ.”

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι ο Πούτιν θα είναι σε θέση να αποκτήσει σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη διαίρεση της Ευρώπης και την αξιοποίηση των συνδέσεων με τα εμπορικά συμφέροντα και τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα που έχει καλλιεργήσει προσεκτικά.”

Τον Οκτώβριο του 2015, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν επιτέθηκε στον Σόρος, κατηγορώντας τον για τροφοδότηση της κρίσης των προσφύγων στην Ευρώπη. Ο Ορμπάν επέκρινε την υποστήριξη που ο Σόρος είχε εκφράσει προς τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Ευρώπη, λέγοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος υπονομεύει τη σταθερότητα στην ήπειρο.


Τον Νοέμβριο, το Γραφείο του Ρωσικού Γενικού Εισαγγελέα αναγνώρισε το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος και έναν άλλο θυγατρικό οργανισμό ως ανεπιθύμητες ομάδες, απαγορεύοντας στους Ρώσους πολίτες και οργανώσεις από τη συμμετοχή τους σε κάποιο από τα ιδρύματα του. Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας και του Ιδρύματος Ινστιτούτο Βοήθειας Ανοικτής Κοινωνίας ήταν μια απειλή για τα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας . Το Ίδρυμα Σόρος άρχισε να εργάζεται στη Ρωσία στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αλλά μάζεψε τις εργασίες του το 2003.

Σχετικά θέματα:

Πώς η Avaaz και οι ΜΚΟ του Τζορζ Σόρος χρηματοδοτούν και τις δυο πλευρές στο Συριακό χάος

Η ατζέντα του ιμπεριαλισμού: Ποιός χρηματοδοτεί την μεταφορά των μεταναστών στην Ευρώπη;
Πηγή:RT
Πηγή: Offtherecord


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...