ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Αυτή που βρίσκεται σε «υπνική άπνοια», είναι η Ελλάδα

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Με λύπη πληροφορήθηκα, ότι ο «δημοφιλής» υπουργός του Σύριζα κ. Φίλης, δήλωσε πως πάσχει από σοβαρή υπνική άπνοια (κι όχι κλινική, όπως είπε) και ότι γι' αυτό κοιμάται στα έδρανα της βουλής. Μάλιστα, επέκρινε τους επικριτές του, λέγοντας πως «είναι ντροπή να τρολάρουν το πρόβλημα της υγείας μου», το οποίο σημειωτέον πως κανείς δε γνώριζε μέχρι σήμερα εκτός των φίλων του, αφού δεν το είχε ανακοινώσει.


Με λίγα λόγια εγκάλεσε τους επικριτές της εθνομηδενιστικής πολιτικής του, επειδή δεν είχαν μυρίσει τα νύχια τους για το πρόβλημα του. Ωστόσο, κανείς δεν τον επέκρινε για την ασθένεια του, αφού δεν ήταν γνωστή, και είμαι βέβαιος πως τώρα που την ανακοίνωσε όλοι θα τη σεβαστούν. Όμως, αυτή η πολύ προσωπική ανακοίνωση φανερώνει φόβο. Μήπως ελπίζει πως χάριν αυτής, θα πάψουν και οι επικρίσεις στο πρόσωπο του για την εθνομηδενιστική του δράση, μόνο και μόνο επειδή είναι ασθενής; Αν ναι, τότε να το ξεχάσει!

Τι προσπαθεί, λοιπόν, να κάνει ο κ. Φίλης συγχέοντας το ένα με το άλλο; Να κρυφτεί πίσω από την ασθένεια του, προκαλώντας τη συμπάθεια και τον οίκτο, τη στιγμή που ο ίδιος και η κυβέρνηση του έχουν ρίξει την χώρα σε μια βαθιά υπνική άπνοια; Θέλει, άραγε, να μοιάσει στο συνάδελφο του τον πασόκο κ. Κουρουμπλή, που εκμεταλλεύτηκε βάναυσα επί χρόνια τη φυσική συμπάθεια που προκαλεί στον λαό το πρόβλημα του; Ή μήπως, επειδή είναι τυφλός, δεν θα έπρεπε να του ασκείται κριτική που συνεργεί στην κατεδάφιση της χώρας; Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανήθικο από το να χρησιμοποιεί κανείς την ασθένεια και το πρόβλημα του, για να πετύχει τον σκοπό του.

Ο «λαοφιλής» κ. Φίλης, είπε έπειτα και το άλλο, ως μάστορας της σταλινικής προπαγάνδας που είναι, αφού αποτελεί και το μοναδικό του προσόν από την εποχή της «Αυγής». Πρώτα, λέει, για το μήνυμα - σκουπίδι- που έγραψε για την 25η Μαρτίου, ότι είναι «μήνυμα ενότητας»! Τώρα τι «ενότητα» είναι αυτή, που ξεσήκωσε και τις πέτρες εναντίον του, μόνο εκείνος το ξέρει. Μετά λέει «Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις», αλλά, ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει a priori όλους τους άλλους που διαφωνούν μαζί του «ακραίους κύκλους», «κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης». Αλλά «δέχεται» την κριτική, διότι είναι και «αριστερός»! Να μην το ξεχνάμε!
Δηλαδή δέχεται την κριτική, αλλά όποιος την κάνει είναι ακραίος!

Τέλος, πέρα από την εθνομηδενιστική του δράση, η αποκάλυψη του προβλήματος της υγείας του θέτει μερικά αδυσώπητα ερωτηματικά.

1. Κατά πόσο είναι ικανός από άποψη υγείας να ασκήσει τα καθήκοντα του ως υπουργός; Διότι από άποψη προσόντων, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο υπουργείο, δεν είναι.

2. Κατά πόσο η ασθένεια επηρεάζει τις σκέψεις και τις αποφάσεις του, εφόσον η υπνική άπνοια αφορά την ελλιπή οξυγόνωση του εγκεφάλου του;


Κλείνω με την ευχή να πάει καλά με την υγεία του. Θα τον συμβούλευα όμως να πάει στο σπίτι του και να αδυνατίσει, για να προσθέσει ακόμα λίγα χρόνια στην ζωή του.  Διότι είναι λυπηρό να βλάπτει την υγεία του, προσπαθώντας να καταστρέψει την Ελλάδα! Όμως, ακόμα κι αν είναι ασθενής του ύπνου, κριτική για την ανθελληνική του δράση, θα συνεχίσει οπωσδήποτε να υφίσταται. 

1 σχόλιο:

  1. ...γιά Καιάδα έχει ακούσει κάτι! ο αξιότιμος κύριος (μέ μικρόν κάπα)φίλης καί οι σύριζα κολαούζοι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...